Zelfgemaakt naanbrood met tikka masala en kokosrijst

Hoi hoi! Jongens, ik heb ZO chill gegeten gisteravond. Ik had echt zin om uitgebreid in de keuken te staan en echt compleet ontspannen een lekker maaltje in elkaar te knutselen. En oh oh, wat heb ik lekker gegeten. Ik heb er zo veel zin in dat ik binnenkort ga samenwonen en dit soort heerlijkheid dan niet meer in m’n eentje op hoef te eten <3. Echt: ik word INTENS gelukkig van lekker eten.

Wat ik maakte? Ik maakte tikka masala, zoals ik dat wel vaker heb gedaan, maar nu uitgebreid en echt een tafel vol met lekkers. En! Zelfgemaakt naanbrood, want dat wilde ik altijd al eens proberen. Ik gebruikte hiervoor het recept van Uitpaulineskeuken.nl.

Een makkelijk recept dat je zo uitgebreid kan maken als je zelf wil; je kunt het ook snel in elkaar flansen, maar ik vond het wel lekker voor een rustige zondagavond zonder haast. Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor twee personen: 300gr kippendijen – 1 pakje Kumar’s Tikka Masala – 250ml kokosmelk – 60gr kikkererwten – 2 kopjes witte rijst – 400gr zelfrijzend bakmeel – 250 gr volle yoghurt – cherrytomaatjes – 1/2 komkommer

Maak een salade van komkommer, tomaat en een scheutje yoghurt. Beetje zout en peper erover en klaar!

Bak de kikkererwten in een pan met olijfolie op hoog vuur even aan. Snijd de kippendijen in stukjes en voeg die toe aan de kikkererwten. Bak dit een minuut of 8-10 totdat beide kanten van de kippetjes er lekker uitzien. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Voeg de currypasta van Kumar’s toe en laat de kip gaarkoken in de saus. Doe er eventueel een scheutje water bij en een deksel op de pan.

Kook de rijst gaar in de kokosmelk met een scheut water. Binnen een minuut of 8 is het gaar, maar proef het tussendoor even om te checken of de bite al goed is. Oh! En roer! Anders plakt je rijst met kokosmelk allemaal aan de bodem van je pannetje.

Goed, dan gaan we nu aan de slag met zelfgemaakt naanbrood. En ik vertel je; dit is niet makkelijk. Ik gebruikte een recept van Uitpaulineskeuken.nl, met slechts twee ingrediënten en vond het toch knap lastig. Je vindt het recept hierzo en ik voeg er graag aan toe dat je véél meer zelfrijzend bakmeel nodig hebt. Ik gebruikte uiteindelijk de verhouding 400gr zelfrijzend bakmeel met 250 gram volle yoghurt. Dat kneed je met een beetje zout door elkaar en rol je uit tot vier naanbroodjes, die je in een droge pan bakt.

De moeilijkheid vond ik ‘m in het deeg zitten; dat bleef bij mij vet nat en dus enorm aan m’n vingers plakken. Maar de aanhouder wint en met veel extra zelfrijzend bakmeel is het toch goed gelukt. Dus: let’s do this!

naan
Zelfgemaakt naanbrood <3

Uiteindelijk heb je dan kokosrijst, tikka masala, een salade van komkommer, tomaat en yoghurt en ik serveerde het nog met wat peterselie on top en mango chutney erbij. En natuurlijk je zelfgemaakte naanbroodjes erbij. NICE.

Ik heb echt zo freaking verrukkelijk gegeten. Deze maaltijd was geweldig, al zeg ik het zelf, hahaha. WOEHOE!

tikka
KIJK DAN HOE LEKKER

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

10 reacties op “Zelfgemaakt naanbrood met tikka masala en kokosrijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *