Bao buns met aubergine in sojasaus, paddenstoelen, tofu en cashewnoten

Goodmorning you! Gister was het meat free monday en had ik zin om naar de Toko te gaan. Ik had een specifiek doel, namelijk bao buns, en ging die scoren bij de Hongkong Superstore op de Kinkerstraat. Mijn favoriete Toko omdat hij én dicht bij m’n huis is én precies heeft wat ik nodig heb: dumplings, bao buns en thai roti. MJAM.

Verder had ik zin om aubergine in sojasaus te maken, naar een idee van een hapje dat ik eens at op Welcome to the Village festival en echt het lekkerste op aarde was. Tijd om eens uit te proberen of ik dit zelf ook kan maken…

Nodig voor één persoon: 5 bao buns (hoewel je na 3 ook wel vol zit) – 1 aubergine – wat paddenstoelen (ik had shiitake en oesterzwammen, totaal 4) – 1 eetlepel gezouten cashewnoten – 1/2 bakje gekruide tofublokjes – beetje kiemen – flinke scheut sojasaus – olijfolie -1 theelepel wasabi – 1 eetlepel mayonaise – handje gemengde sla

Snijd de aubergine in blokjes en giet er een flinke scheut sojasaus overheen en laat dit zo lang mogelijk intrekken. Dit zou je ’s ochtends of ’s middags al kunnen doen ter voorbereiding.

Snijd de paddenstoelen in stukjes en bak in de pan totdat ze bruin kleuren. Haal dan uit de pan en zet even apart in een bakje.

Bak vervolgens de tofu in de pan totdat het warm en knapperig is en zet ook die dan apart in en bakje.

Verhit vervolgens een flinke laag olie in de pan en voeg de aubegrineblokjes toe, zodat je die zo ongeveer frituurt. Proef tussendoor goed of ze al gaar (zacht) zijn en probeer de sojasaus zo min mogelijk te verbranden (zoek zelf uit hoe dit werkt, ik weet het ook niet).

Vijzel in de tussentijd de cashewnoten fijn tot kleine stukjes/poeder en maak wasabimayonaise door de wasabi en mayonaise met elkaar te mengen.

Stoom de bao buns in een paar minuten gaar in een stoommand die je op een pan met kokend water zet. Dit duurt een minuut of 5-8.

Smeer de broodjes in met wasabimayonaise, doe er wat sla tussen, de gebakken paddenstoelen, tofu, aubergine met sojasaus en top af met cashewnoten en kiemen. KLAAR!

Ik vond het echt freaking heerlijk. Eeeeecht lekker. Veel werk, veel afwas en veel kosten en moeite (Toko, ellende), maar totally worth it. Echt heurlijk! En wél heel makkelijk.

Heb jij wel eens zelf bao buns gemaakt?

Op 15 november komt mijn derde boek uit!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Bao buns met aubergine in sojasaus, paddenstoelen, tofu en cashewnoten

  • Elsbeth zegt:

    Dit is ook mijn lievelingstoko en ik wist helemaal niet dat je die broodjes kant-en-klaar kan kopen! Liggen ze in het vriesvak? Dit lijkt mij een hele lekkere vega optie, aangezien aubergine ook echt mijn lievelings is. Top receptie dat hier binnenkort geprobeerd gaat worden dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *