10 tips in Brugge

Hoi! Het afgelopen weekend heb ik doorgebracht in Brugge. Ik was nog nooit geweest in dit pittoreske plaatsje in België en hoorde altijd alleen maar goede verhalen. Tijd om er zelf dus eens een bezoekje aan te brengen. Samen met mijn vriend en een auto van Nissan reden we op vrijdagavond weg uit Amsterdam en vermaakten we ons twee dagen perfect in Brugge. In deze blogpost vind je 10 tips als je een weekendje weg gaat naar Brugge. Klaar voor? Let’s go!

1. Ga met de auto!
Amsterdam – Brugge rijd je in 2,5 uur en ik vond de stad Brugge ook echt goed te doen met de auto; er is genoeg parkeerplek, er zijn goede wegen door het centrum en je kunt vrijwel overal komen. Heel relaxt! Bovendien kun je op de heen en terugweg een vet mooie roadtrip maken. Zie punt 10 ;-). Oh en ook belangrijk: parkeren kostte ons €8 per dag in een parkeergarage. Dat zijn nog eens tarieven <3.

roadtrip
Let’s go!

2. Borrelen in het steegje De Garre
Een absolute must als je naar Brugge gaat, is een bezoekje brengen aan het steegje De Garre. Het is écht moeilijk te vinden, maar zeker de moeite waard. Je vindt dit steegje in een zijstraat van de Breidelstraat. En het is echt een hele smalle straat, dus goed opletten (of heel ruim inzoomen op je Google Maps, dan vind je het). In deze straat vind je een paar leuke barretjes. Wij streken neer bij ‘De Garre’ en dronken daar een heerlijk eerste biertje.

garre

3. Slapen in Martin’s Brugge
Wij mochten twee nachtjes overnachten in Martin’s Brugge. Dit is een hotel midden in het centrum van Brugge en op loopafstand van alles. Vét relaxt. Het is ook een veel groter hotel dan je verwacht, zo midden in het centrum en wij vonden het echt top. Van een prima hotelontbijt (veel keuze), tot een GEWELDIG groot bed. Echt: slapen als roosjes. Maar dat kan ook aan het bier gelegen hebben…

martin2

bed
We hadden een super grote kamer in de nieuwe vleugel van het hotel. Met een dak van wel 5 meter hoog, waarin we kondern dronen ;-).

hotelontbijt

brugge

Meer informatie over Martin’s Brugge vind je op de website of via hun social media.

4. Brunchen bij That’s Toast
Dit is wederom een must als je naar Brugge gaat: ontbijten, brunchen of lunchen doe je bij That’s Toast. Je eet er van alles en het is echt geweldig lekker. Jan en ik gingen voor de toast met champignons en ei en een French toast met aardbeiden. Allebei verrukkelijk. Erbij dronken we cappuccino (ik had lekkerdere gehad) en mimosa’s 😀 Want hoe geniaal is het om je dag te beginnen met alcohol? Haha. (Heel slecht dit). Maar wát een aanrader!

toast

toast2

toastt

brunchh
Toast met champignon-hummus en een gebakken ei en French toast met aardbeien
toast5
Heel veel lekkere ingrediënten in de open keuken bij That’s Toast

5. Winkelen
Je kunt in Brugge ook heel goed winkelen. Je hebt twee grote winkelstraten: Noordzandstraat en Steenstraat. Maar eigenlijk heb je overal door het centrum leuke boetiekjes zitten. Wel moet ik erbij toegeven dat ik dit vooral van horen zeggen heb, want toen wij er waren was het per ongeluk op zaterdag een nationale feestdag en was vrijwel alles gesloten. Kut.

6. Boterbier bij  Books & Brunch
Geniaal lekker: bij Books & Brunch kun je Harry Potter’s boterbier drinken. Het is een drankje van warme melk met karamel, boter en vanille en het smaakt GEWELDIG. Wel kreeg ik maar de helft op, want het is super machtig. Maar zeker het proberen waard.

boterbier

boeoks

Overigens is dit uberhaupt echt een leuk horecazaakje. Je kunt er boeken lezen (en lenen!) en tegelijkertijd heerlijk ontbijten, lunchen of brunchen. Dikke tip!

menu

brunch
Dit was ZO lekker: ik had de Franse salade, waar ik gewoon een kaasplankje bij kreeg <3 Zo verrukkelijk!

7. Dineren bij Poules & Moules (!)
Hoewel ik moet toegeven dat ik al behoorlijk lam was van de biertjes van tip #8, vond ik het diner bij Poules & Moules echt GEWELDIG. Ik bestelde er een halve kip en Jan at een stoofpotje en het was echt bijzonderrrrrr goed. Mijn kip was mals, knapperig, gekruid, verrukkelijk. De frites erbij waren fantastisch, de mayo was geweldig goed. Jan z’n stoofvlees was om te huilen zo lekker en al helemaal in combinatie met de frietjes. Ik kon niet ophouden met eten. WAT GOED. Dikke aanrader dit: Poules & Moules in Brugge.

kip

8. Biertjes drinken bij Le trappiste
Overal in Brugge kun je leuk en lekker biertjes drinken, maar Le Trappiste is wel écht een toffe plek. Het is een kroeg in een kelder (goed opletten vanaf de straat) en het is echt tof qua sfeer. Alsof je de middeleeuwen binnenstapt (dat gevoel had ik trouwens überhaupt in Brugge) en bier staat te tanken in een vét oude setting.

bierding

Mooie bogen van steen, leuke mensen, een grote zaak. Echt een top bar! Ook tof: je kunt een proeverij van 5 bieren bestellen voor €12 en dan mag je zelf kiezen welke bieren je wil proeven.

bier

bierr

Ik liet me adviseren door de barman, die me vroeg om mijn smaak, en werd niet teleur gesteld. Héérlijke biertjes. Oh, en natuurlijk drink je hier ook even een Brugse zot.

Knetterlam door naar de volgende kroeg <3.

trappiste

9. Borrelen aan het water bij Café klein Venetië (incl jukebox)
Niet per se een geweldig café, maar de locatie van Café klein Venetië is top. Je zit aan het water en kijkt uit over een prachtig stukje Brugge. Alleen dat is al een aanrader, zowel overdag als ’s avonds.

jansfoto
Dit is je uitzicht!

Verder vond ik in dit café echt vét tof dat er een jukebox stond die gewoon nog werkte. En zo kon ik heerlijk DJ zijn van de avond en dat was top. Wel moet ik hierbij toegeven dat ik al behoorlijk wat drankjes achter de kiezen had en dat dit wellicht invloed heeft op mijn oordeel van deze kroeg. Then again ga ik er van uit dat jij ook op een gegeven moment lam in Brugge loopt, dus dan zitten we alweer een beetje op hetzelfde niveau. 😉

10. Roadtrippen door Zeeland
Op zondagochtend vertrokken Jan en ik alweer uit Brugge. Het was mooi geweest! We wilden namelijk nog een mooie roadtrip maken in onze Nissan X-trail, die we dit weekend mochten lenen, en Zeeland leent zich echt perfect voor een prachtige autorit. En ook dat is tof hè: zorg ervoor dat als je ergens naartoe gaat, dat de reis er naartoe of vandaan óók onderdeel is van de belevenis.

manauto
Jan in onze Nissan X-trail. Op de achtergrond zie je alleen maar zee: we waren flink off road gegaan en sjeesden over een schuin rots-strand op 50 cm van het water, haha. Boys will be boys.

Onze route ging van Brugge naar Knokke (saai), naar Terneuzen, daar maakten we de oversteek naar Zeeland en via Middelburg reden we richting Deltapark Neeltje Jans. Dit is een prachtig stuk Nederlandse geschiedenis en na het deltapark kom je in een prachtig stuk natuur. Ga vooral even van de weg af en probeer wat rond te rijden en rond te wandelen. De kust en duinen bij Nieuw-Haamstede, Renesse en Westenschouwen zijn prachtig. Pak zoveel mogelijk kleine weggetjes en blijf doorrijden. Zo kom je echt op de mooiste plekken. Aanrader!!

road

choco
ff een tussenstop op warme choco te drinken op het strand

Zo. Dat was ons weekendje weg. In één weekend tijd hebben we echt veel hotspots ontdekt, heerlijk in de kroeg gehangen, ontzettend lekker geslapen, een hele mooie autorit gemaakt, strand gezien, bos gezien, Hollands gegeten, Belgisch gegeten, noem maar op. Wij vonden het top!

Ben jij wel eens in Brugge geweest of ben je nog van plan om te gaan? Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt! En heb je zelf nog tips? Laat ze hieronder achter in een reactie voor de volgende lezer!

Op 15 november komt mijn derde boek uit!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

10 reacties op “10 tips in Brugge

  • Voor mijn stage heb ik een half jaar in Brugge gewoond en ook ik heb nog enkele tips! Heerlijke wafels eten bij House of Waffles, tour door dé stadsbrouwerij de halve maan doen (inclusief een vers getapte Brugse Zot, die zijn hier echt het lekkerst), rondvaart met een boot (€10 pp, op verschillende plekken in de stad kan je opstappen) voor de cocktail liefhebbers: ga naar Groot Vlaenderen, ze hebben hier echt heerlijke cocktails. In de Vlamingstraat zit een heerlijke Italiaan die ook zeer goed betaalbaar is, ik woonde hier om de hoek en heb hier verschillende mensen mee naar toe genomen en zelf ook een aantal keer een portie pasta afgehaald, echt een aanrader! En wandel vooral door Brugge heen, het is niet groot en zo kan je rustig alles zien.

  • Hoi ! Bedankt om Books & Brunch als tip mee te geven aan je lezers !! Leuke blog trouwens… Groetjes, Tabitha en Jos.
    ps ik heb de blog ook gedeeld op de Facebookpagina van Books & Brunch…

  • Brugge is echt een top stad die iedereen sowieso eens moet bezoeken!

    Enkel nog wat toevoegingen die ik niet kan laten liggen:

    The Chocolate Line op het Simon Stevinplein: hoe kan je in de stad van de chocolade gaan zonder bij de beste chocolatier ter wereld (al enkele jaren op rij zo verkozen) te gaan??? Altijd prachtige stukken in de etalage gemaakt uit chocolade, verrassende vullingen (wat dacht je van een praline met chili?), lippenstift van chocolade of waarom eens niet chocolade snuiven? Zeker eens bezoeken!

    En een extra tip, als je met de trein komt (500m buiten centrum) kom je er ook makkelijk, maar als je met de wagen komt, de stadsparking aan het station (met 3500 plaatsen) sta je voor 3,50€ per dag (inclusief 6 tickets voor de bus doorheen heel Brugge). En met die besparing kan in je in het authentieke cafeetje JeanMax aan het station zelf ook nog eentje gaan drinken, ook een gezellige aanrader!

  • Je zegt dat je bij Terneuzen naar Zeeland oversteekt. Maar je was toen al in Zeeland ;-D kort na Knokke stak je de grens over richting Breskens oa. En da’s gewoon Zeeuws-Vlaanderen wat in Zeeland ligt. Moest ik toch even rechtzetten.

    Ik mis eigenlijk nog een mooie foto van jullie huurauto?

    Verder wel een supertof verslag. Die parkeertarieven zijn een stuk normaler en relaxter inderdaad! Voor de lezers tip ik Liza en Lola om te shoppen en om je verder gewoon verloren te wandelen in Brugge.

    Straks is er ook een ijsculpturen tentoonstelling te zien wat gecombineerd met de Kerstmarkten ook een leuk winters uitje is. Maar sowieso is Brugge een geweldige stad.

    • Haha ja klopt wat je zegt, vond dit alleen makkelijker verwoorden, haha. Foto van de huurauto staat al in m’n vorige blog, dus ik dacht, dan wordt het vast een beetje overload…

      Thanks voor je aanvullende tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *