Spaghetti met burrata, gegrilde aubergine en tomatensaus

Goedemiddag goed volk! Het is vega maandag en dus tijd voor een lekker vegetarisch recept. Vorige week kwamen mijn ouders bij me eten en die zijn niet heel erg gewend aan vegetarisch koken. Ik wilde ze dus eens even kennis laten maken met iets héél lekkers én vegetarisch: burrata. En oeiii die viel in de smaak. Benieuwd naar het recept voor deze spaghetti met burrata en gegrilde aubergine? Lees verder!

Nodig voor drie personen: 3 tomaten – 1 pakje AH biologische pastasaus basilicum  – 1 teen knoflook – paar blaadjes verse basilicum – 2 aubergines – 2 bollen burrata – spaghetti – 2 eetlepels pijnboompitten

Snijd de tomaten in partjes en bak in een pan met olijfolie en een teentje knoflook. Doe dit een paar minuten zodat de tomaten verkleuren en er gebakken uit gaan zien. Snijd in de tussentijd de aubergines in plakken en grill ze tussen een grill met een beetje olijfolie. Zorg dat de plakken ongeveer 1 cm dik zijn, dan grillt het lekker makkelijk.

Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Doe de tomatensaus bij de tomaten en voeg er wat gehakte verse basilicum aan toe. Ik deed wel een flinke pluk. Oh en zout en peper natuurlijk niet vergeten.

Roer de spaghetti door de tomatensaus, serveer de gegrilde aubergines erbij, de burrata er op en top af met wat sla, pijnboompitten en peper & zout. Klaar!

Ik vond het een lekker maaltje. Vooral de burrata maakt dit heerlijk en de gegrilde aubergine is ook top. Ik vond de tomatensaus wat saai, maar m’n parents hebben het smakelijk opgegeten, dus al met al wat het best geslaagd.

De groeten!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Spaghetti met burrata, gegrilde aubergine en tomatensaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *