Auberginetorentje uit de oven met heel veel kaas (Melanzane alla parmigiana)

Goedemiddag goed volk! Live vanuit een hipsterbar in Amsterdam ga ik je bijpraten over mijn avondmaal van gisteravond. Ik at bij Jan en maakte iets vegetarisch, wantttt het was vegamaandag. Gek genoeg vind ik het altijd eenĀ beetje uit m’n comfortzone om een man een vega maaltijd voor te zetten (terwijl ik voor mezelf de lekkerste vegetarische gerechtjes uit de pan tover), maar het avondmaal van gister bleek erggggg geslaagd. YES! Zin in een dikke maaltijd van aubergine met heel veel kaas? Aan de slag dan, met deze melanzane alla parmigiana.

Nodig voor twee personen: 2 aubergines – 1 vleestomaat – 10 blaadjes basilicum – 1 pakje passata di pomodori – olijfolie – 2 bollen buffelmozzarella – 1/2 zakje Grana Padano (groen zakje) – twee handjes rucola voor erbij

Snijd de aubergine in langwerpige plakken, ongeveer 1 cm dik. Giet wat olijfolie in een grillpan of tussenĀ een grillijzerĀ (zo’n tosti-unit) en bak de aubergineplakken hiertussen zo gaar mogelijk. Zorg dat ze mooie streepjes hebben en dat het ‘vlees’ er al goed gaar uitziet. Snijd in de tussentijd de vleestomaat en mozzarella in plakjes.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bouw torentjes van respectievelijk aubergine, tomaat, mozzarella. Voor twee personen bak je twee torens. Vergeet er niet ook af en toe wat peper en zout over te strooien. Overgiet de torens met passata di pomodori en verdeel er fijngesneden basilicum overheen. Eindig met een lekkere laag grana padano en zet de torentjes minimaal 30 minuten op 180C in de oven. Hier geldt een kleine kanttekening: je wil dat de aubergines echt lekker zacht worden; dit kun je doen door bij het bakken tussen het grillijzer echt al goed gare aubergines te maken, of door de oventijd te verlengen. Wij wilden onze torentjes bijvoorbeeld nog wel 20 minuten langer er in laten (50-60 minuten oventijd), maar onze kaas on top begon al een beetje bruin te kleuren, dus het kon niet langer. Als je wƩl tijd hebt om het gerecht lang in de oven te zetten, dan raad ik aan om de grana padano pas halverwege er overheen te strooien.

Zo. Serveren met rucola en klaar ben je! Jan wilde er nog pasta bij (dacht dat ‘ie niet genoeg had), maar dit was niet echt nodig. Wel lekker hoor, en vullend. Maar niet per se nodig. Ik vond het zelf wel lekker dat ik gewoon een maaltje had van alleen groentes en kaas. Veel kaas. Mjam!

melanazneee
Zo kwamen onze units uit de oven en het mag er dan een zijn in de categorie ‘hey vet tof dat je foto’s maakt van je eten maar ff niet zo onsmakelijk ok?’, het was vĆ©t heerlijk

Super lekker! Het is heel puur van smaak en daar ben ik echt gƩk op. Voor alle auberginelovers een must try!

Heb jij het al eens klaargemaakt of ga je binnenkort aan de slag? Laat je horen!

En dan nog ditā€¦
Bloggers houden van interactie. Ik Ć³Ć³k! Zullen we contact houden viaĀ INSTAGRAM,Ā YOUTUBEĀ ofĀ FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uitā€¦
Van mijn eerste twee boekenĀ zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijnĀ eersteĀ ofĀ tweedeĀ boek op Bol.comĀ of koop ā€˜m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

5 reacties op “Auberginetorentje uit de oven met heel veel kaas (Melanzane alla parmigiana)

  • Jessica zegt:

    Als je de aubergines na het snijden bestrooit met zout, laat ‘uitlekken’ (bijv. in vergiet, minuut of 10, hoe langer hoe beter) en vervolgens droog dept (NIET afspoelen onder de kraan!), dan raak je een deel van het vocht uit de aubergine kwijt en worden ze veel lekkerder en sneller gaar! Ik grill ze dan nog wel even voor dat ik ze in de oven doe, maar dan heb je echt ultra zachte aubergine…jam!

  • Heerlijk! Het is ook lekker om de plakken aubergine in te smeren met pesto! Al weet ik niet of het grillen dan goed gaat. Ik grill nooit van tevoren maar zet t gewoon heul lang in de oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *