Heerlijke viscurry met naanbrood

Hoi! Gisteravond heb ik echt vet raar gegeten, maar vet lekker. Ik had zin in pangasiusfilet, want dat heb ik echt al HEEL lang niet meer gehad en bedacht dat ik daar wel een viscurry mee kon maken. Maar pas toen ik aan het koken was, ontdekte ik pas dat ik echt heel rare ingrediënten had gekocht. Tikka Masala (wat overduidelijk een kip-saus is) met vis?! Als dit maar goed gaat…

(Spoiletalert: het ging goed en was echt teringlekker).

Nodig voor één persoon: 1 pangasiusfilet met tuinkruiden – 1/2 aubergine – 1/2 prei – 1 koffiekopje witte rijst – 1/2 pakje Conimex kokosmelk – 1/2 pot Tikka Masala (die pot met die paarse dop) – 1 naanbrood – 1 eetlepel kwark – 1 eetlepel mango chutney (ook die pot met paarse dop)

Snijd de aubergine in blokjes en bak met een scheutje olie in de pan totdat ze een beetje verkleuren (minuut of 5). Schuif dan de aubergine naar een kant in de pan en leg de vis er bij. Bak die in 4 minuten gaar aan beide kanten. Als hij na 4 minuten nog niet helemaal gaar is, is dat niet erg; hij kan zo verder garen in de saus.

Kook in de tussentijd rijst in 8 minuten gaar.

Voeg de Tikka Masala toe aan de pan met vis en aubergine en doe er een scheut kokosmelk bij om het iets minder heftig te maken. Roer alles door elkaar. Doe dit een beetje op gevoel en proef ondertussen wat je er van vindt.

De vis mag je overigens nu gewoon in stukken hakken, maar hij valt waarschijnlijk uit zichzelf al uit elkaar in de saus.

Snijd terwijl de viscurry staat te pruttelen en de rijst aan het koken is, de prei in ringen en was al het aarde ertussen weg.

Doe de prei pas in de laatste minuut door de saus, zodat die lekker vol van smaak blijft. En serveer de viscurry op een bedje van rijst en met een afgebakken naanbroodje on the side. Ik kreeg de tip om het naanbrood in een klontje boter in de pan te bakken (lijkt me heerlijk), maar ik bakte ‘m zelf een paar minuutjes af in de oven op 180C.

Eet smakelijk!

Oh en voor ik het vergeet: de eetlepel kwark en Mango Chutney doe je er gewoon bij! Is éeeeeecht lekker.

Best een gekke combinatie op voorhand, maar het smaakte me echt heel erg goed. VET lekker.

Het was dat Jan ’s avonds nog bij me kwam en ik niet in een intense foodcoma op de bank wilde liggen, maar anders had ik hier echt wel twee porties van gemaakt en ALLES OPGEVROTEN. Mjam. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lijkt het je lekker? Zou je nog iets anders doen?

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

3 reacties op “Heerlijke viscurry met naanbrood

  • Klinkt goed! Ik heb de Tikka Masala uit pot nooit gebruikt, ik neem altijd de paste van datzelfde merk (kleiner potje). Ik gebruik dan een blik Polpa van het merk Mutti (te koop bij AH) en dan krijg je echt een goddelijke saus. Maar die variant kost wel wat meer tijd (ui fruiten, knoflook, verse gember, kip marineren, alles een tijd laten pruttelen, scheut kookroom erdoor). Met die tomatenpulp maak je trouwens ook supersnel en simpel de lekkerste pastasaus zonder toegevoegde suiker en zout! Ik kan je m’n standaardrecept wel mailen als je wilt 🙂 groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *