Courgettesoep met geitenkaashapjes

Goedemorgen! Dit weekend begon vriendinnetje Yoka opeens over courgettesoep en toen dacht ik HALLO dat heb ik lang niet gegeten.

Omdat de afgelopen maanden knetter duur waren en courgettesoep echt rete goedkoop, vond ik het een uitstekend idee om dit weer eens klaar te maken. Volgens klassiek recept. Super snel klaar, weinig ingrediënten en hartstikke goedkoop. YES!

Nodig voor twee personen: 1 courgette – 1 rode ui – 1 teen knoflook – 1 tablet bouillon* – 10 blaadjes basilicum – 4 plakjes geitenkaas – 2 dadels – 1 theelepel tijm – beetje honing

*ik gebruik kippenbouillon, omdat ik vind dat daar de lekkerste smaak aan zit

Snijd de courgette, ui en knoflook in stukken en bak in een pan met olie totdat ze een er glazig uitzien. Voeg dan een blokje bouillon toe en een scheut water, totdat de groentes net onder staan. Breng dit aan de kook en laat dit een minuut of 10 pruttelen, totdat de courgette zacht is.

Zet dan de staafmixer erop en mix het tot een gladde soep. Voeg een paar blaadjes basilicum toe voor extra smaak.

Laat de soep nog even pruttelen en verdun hem eventueel met wat water.

Erbij maakte ik broodjes met geitenkaas, dadels en een beetje honing en tijm, uit de oven. 5 minuutjes op 180C en klaar!

Een super simpele maaltijd, lekker goedkoop én smakelijk. Love it!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

2 reacties op “Courgettesoep met geitenkaashapjes

  • Ik doe er vaak afbakbroodjes bij (ook goedkoop) doormidden snijden, plakje rauwe ham er op en dan tussen het grill/tosti apparaat. Lekker hartig, heeft courgettesoep wel nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *