Wraps met makreel, gegrilde courgette en avocado

Goeeeedemorgen! Het is tijd voor makreel. Dat eten jij en ik namelijk  te weinig. Terwijl het echt zó lekker is. Ik had het er laatst met vriendin Amber over en toen was de conclusie: dit moeten we vaker eten. En dus ging ik aan de slag.

Nu moet ik toegeven dat mijn inspiratie wat betreft gerechten met makreel niet intens ver reikt en daarom roep ik je op om vooral in een reactie jouw makreel-recept achter te laten. That would be awesome! 😀 Grazie mille!

Hier de mijne:

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 2 stukken makreel zonder graatjes (supermarkt of marqt) – een beetje verse peterselie – een halve courgette – 1 avocado – iets sappigs zoals mayonaise of creme fraiche of zure room (ik was dit vergeten) – 1/2 limoen

Snijd de courgette in plakjes en bak even in de (grill)pan totdat ze wat minder rauw zijn en het liefst grillstreepjes hebben.

Bak de wraps in een droge koekenpan een minuutje aan beide kanten, zodat ze lekker knapperig worden.

Smeer de wraps in met je goedje. Ik was dit dus vergeten en dat is echt stom, want dan wordt ‘t al met al wel een beetje een saaie toestand. Maar dit zou hét moment zijn om crème fraîche, zure room of mayonaise te gebruiken. Of een ander geniaal goedje: you name it.

Beleg de wrap vervlgens met plakjes avocado (lekker veel), makreel, gegrilde courgette en top af met wat verse peterselie én knijp er dan nog een imoentje over uit. Mjam! Lekker fris!

Ik vond het een geslaagd recept, maar wel met de kanttekening dat er echt nog iets sappigs miste bij mij. Wel vond ik het echt top dat je lekker vettig eet; makreel en avocado zijn beide lekker vet en dat in combinatie met de frisheid van de limoen is echt top. Ik vond het wel een lekker maal. Nice!

Ik ben benieuwd wat jij altijd met makreel klaarmaakt. Laat je het weten? DANK!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

 


3 reacties

Kiesopleidingen.nl -

Hoi Leonie,
Wat een leuke recepten heb je hier. Ik ga ze zeker uitproberen!
Groet,
Han Zeelenberg

Karin -

P.S. Het stokbroodje kun je opfleuren met bijv. chilisaus, ketchup of mierikswortel.

Karin -

Witlofsalade met makreel en appel. Ook heerlijk met dit hete weer.
Ingredienten (voor 2 personen)
2 stronken witlof
1 friszoete appel
1 sjalotje
1 gerookte makreel (ongeveer 300 gram)
2 zoetzure augurkjes
2-3 takjes peterselie
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
peper en zout
Bereiding
Maak de dressing eerst, dan kun je alle ingredienten meteen mengen, witlof en appel worden nl. snel bruin.
Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
Maak de sjalot schoon en snipper hem. Snipper de augurken. Haal het blad van de peterselie en snijd hem fijn. Meng alles door de dressing. Was de appel of schil hem en snijd hem in kleine stukjes. Meng door de dressing. Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden, verwijder de bittere stronk in het midden en snijd hem in reepjes. Meng hem ook door de dressing. Verdeel de salade over 2 borden. Haal het vlees van de makreel van de graat en leg hem op de salade.
Lekker met stokbrood met komkommer en ei. Smakelijk eten!

Reageer ook