Rijstpasta met avocado & garnalen in een heerlijke saus

Hello you! Ik heb vandaag echt en knettervet recept voor je. Als in; vet tof, niet heel vet. Misschien ook wel, daar heb ik geen idee van. Het is in ieder geval suuuuper lekker en je moet het helemaal zelf maken. Zeg maar: zonder pakje. En had ik al benadrukt hoe lekker het was? Kijk, ergens kan ik me voorstellen dat je de combinatie garnalen met pindakaas niet heel aantrekkelijk vindt klinken, maar let even op. Dit is de hemel:

Nodig voor één persoon (op gevoel): 1 blok Conimex rijstnoedels (5mm) – 1 avocado – 1/2 aubergine – 1 bakje grote garnalen – 1 theelepel sriracha saus (dit is een hete saus die je gewoon in de supermarkt kunt kopen) – 1 eetlepel pindakaas – 2 eetlepels sojasaus – 150 ml kokosmelk – 1 theelepel geraspte gember

Kook de rijstpasta in een minuut of 6 gaar.

Snijd de aubergine in blokjes en bak in een pan met kokosolie een beetje aan totdat ze gaan verkleuren en zacht worden. Dit duurt wel een minuut of 8-10. Snijd in de tussentijd de avocado in plakjes en voeg die ook toe aan de aubergine. Bak even mee. YES: warme avocado!

De rest van het recept gaat heel erg op gevoel. Voeg een scheut kokosmelk toe aan de groentes en doe er wat sojasaus, sriracha saus, pindakaas en vers geraspte gember bij. Proef tussendoor of je het lekker vindt of niet. Moet het zouter? Sojasaus! Mag het wel wat pittiger? Sriracha! Meer smaak? Beetje pindakaas erbij.

Pas op het einde als de saus een soort van klaar is voeg je de garnalen toe en die bak je nog een minuutje mee. Roer ook de afgegoten rijstnoedels erdoor en eet smakelijk! Niets meer aan doen.

Het ziet er misschien niet super mooi uit, maar dit is echt zoooooo lekker. Het heeft een hele typische smaak en ik hou er intens van. Laura heeft me dit recept geleerd en ik ben er echt blij mee. NICE. Thanks Lau!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.


5 reacties

Juul -

Klinkt goed! Heb je enig idee of het zonder kokosmelk kan of een vervanger? Ben niet zo fan van kokos… :)

leonie -

Hmm dan zou ik gaan voor Alpro Cuisine! Is echt top spul en heeft denk ik een beetje hetzelfde effect.

loes -

wat is rijstpasta? de conimex site kent geen rijstpasta.

Valerie -

Het heet ook geen rijstpasta, het zijn brede rijstnoedels. Glassnoodles ook wel genoemd. Begrijp ook niet dat er pasta staat want dat is toch echt iets anders haha.

Loes -

Zo’n vermoeden had ik al. Maar omdat het zelfs in de titel staat bracht het me toch aan het twijfelen.

Reageer ook