6x creatief met Santa Maria Tex Mex

Gesponsord – Hoi allemaal! Een aantal weken geleden zijn we weer samen aan de slag gegaan met een Bloginsiders actie. Dat wil zeggen; 40 (?) lezers van mijn blog én ikzelf hebben de handen uit de mouwen gestoken om een heleboel toffe recepten met Santa Maria Tex Mex te verzinnen. En allllll die inspiratie kun je gewoon online terugvinden onder #verrasmettexmex. Tof!

Nu vind ik het altijd leuk om bij zo’n actie even een paar tofste recepten onder elkaar te zetten; kun jij ook mooi creatief aan de slag met Santa Maria. En als klapper op de vuurpijl ben ik bij een van mijn 40 lezers langs gegaan om sámen spontaan een gerecht klaar te maken. Op film!

Op een dinsdag in juni belde ik aan bij lezeres Eva uit Amsterdam Oost en verraste ik haar met een pakket van Santa Maria, waar we gezellig samen mee aan de slag gingen. Check die video hier! (En doe dat, want we maakten een vet lekker recept met o.a. chorizo, kikkererwten, mango en paprika’s <3). Het hele recept vind je onderaan deze blogpost. Maar eerst vijf toffe recepten van de Bloginsiders actie!

Eva’s Chorizo quesedilla’s met mango salsaSchermafbeelding 2017-06-16 om 10.39.28

Heerlijke tortilla’s met een vulling van chorizo en een topping van Mango met paprika, komkommer en koriander. En als smaakvolle toevoeging de Dip Mix American Ranch van Santa Maria. Ziet er goed uit Eva!

Rosalie’s Triple Cheese Mexican Pizza Cones met kipgehakt
Schermafbeelding 2017-06-16 om 10.41.43

Ik vind dit echt een supervet recept. Je vouwt wraps tot een hoedje (haha) en vult ze met allerlei lekkers, zoals bijvoorbeeld Mexicaans gekruid kipgehakt, kaas en jalepeños. Even afbakken in de oven en eten maar. Tof bedacht Rosalie!

Esther’s verjaardagssnacks met Santa MAria Tex Mex (zelfs de kat is er dol op)
Schermafbeelding 2017-06-16 om 10.44.44

Lezeres Esther is aan de slag gegaan met verschillende snacks. Van bladerdeeghapjes met Santa Maria Taco Seasoning en kaas tot tortilla chips met verschillende dips. Waaronder guacamole gemaakt met Santa Maria Dip Mix Guacamole en een pittige eiersalade met Mexicaans gekruide kip erdoor. Lekker creatief!

Anouk’s taco’s met geroosterde kikkererwten, gegrilde courgette en rode kool
Schermafbeelding 2017-06-16 om 10.46.28

Niet alleen een prachtige foto, maar ook een tof vegetarisch recept. Kikkererwten kruiden met een van de kruidenmixen van Santa Maria is sowieso een goed idee, maar ik vind de combinatie met courgette en rode kool ook echt lekker bedacht. Serveren in een wrapje en klaar is kees. Nice!

Lauri’s knapperige garnalen op een stokje
Schermafbeelding 2017-06-16 om 10.48.16

Ook echt een goed idee: garnalen op een stokje! Santa Maria heeft in het assortiment een Seasoning voor Crispy Chicken, maar die kun je natuurlijk ook gewoon op garnalen gebruiken. Heel lekker lijkt me dit. Mjam!

En na al dat lekkers online te hebben gezien, was het natuurlijk ook hoog tijd om zelf aan de slag te gaan met een recept. Je kon in de video hierboven al zien dat we zachte taco’s met guacamole, kikkererwten, paprika en chorizo en mangosalsa klaarmaakten, maar hierbij nog even het uitgeschreven recept…

Soft taco’s met kikkererwten, chorizo, paprika, Santa Maria Fajita Seasoning, guacamole en mangosalsa
lekker

Nodig voor 3-4 personen: 1 blikje kikkererwten – Santa Maria Fajita Seasoning- tortilla’s van Santa Maria – 1 pakje chorizo boterhambeleg – 1 groene paprika – 1 uitje – 1 mango – een beetje verse peterselie – sap van een halve limoen – 1 avocado – 1 klein kuipje crème fraîche – Santa Maria Dip Mix Guacamole

Bereidingswijze: Snijd de paprika, ui, mango en chorizo in stukken. Doe een scheutje olie in de pan en bak de chorizo een paar minuten, totdat de olie in de pan oranje begint te kleuren. Voeg dan de kikkererwten, paprika en een uitje toe en bak dit een minuut of 10. Maak in de tussentijd een salsa van de stukjes mango met wat verse peterselie en het sap van een halve limoen. De guacamole maak je door een avocado te prakken en deze te mixen met crème fraîche en Santa Maria Dip Mix Guacamole.

Verwarm de tortilla’s in de magnetron en smeer ze daarna in met guacamole. Leg daarop de gekruide kikkererwten en top af met wat mango salsa. Eet smakelijk!

Zo, dat lijkt me weer voldoende inspiratie om zelf een met Tex Mex aan de slag te gaan, of niet?

Aan alle lezers die mee hebben gedaan aan Bloginsiders: dank voor jullie deelname en enorm lekkere inspiratie! Op naar de volgende gezamenlijke kookactie!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *