3 toffe snacks met Santa Maria Tex Mex

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Weten jullie nog dat we vorige jaar massaal aan de Santa Maria Tex Mex producten zijn gegaan om awesome recepten te bedenken? Het is weer zo ver! We gaan samen weer aan de slag met lekkere recepten om te laten zien dat je vét goed kunt variëren met Tex Mex. Ik deel vandaag drie toffe snacks met je en doe een oproep aan jou om mee te doen aan de Bloginsiders actie en óók met snackrecepten te komen. In ruil voor wederom een heel tof (gratis) pakket met allemaal lekkers van Santa Maria. Klaar voor? Let’s do this!

Direct aanmelden als Bloginsider kan hier. (Aan het einde van deze blogpost volgt nog een uitleg).

SNACK #1: Tex Mex Popcorn 
Maïs is echt zo’n typisch ingrediënt uit de Mexicaanse keuken. Ik bedacht daarom dat het misschien wel gewoon een vet goed idee zou zijn om maïs te poffen (POPCORN!) en dát te combineren met Santa Maria Tex Mex kruiden.

Dit heb je nodig: gedroogde maïskorrels en een scheut zonnebloemolie + je favoriete smaak Santa Maria Tex Mex kruiden (ik ging voor Taco Seasoning Mix)

Pof de maïs in een pan met een laagje zonnebloemolie, die je goed heet laat worden, daar doe je een handje gedroogde maïs bij, schud de pan even door elkaar en laat dit met een deksel op de pan poffen totdat je geen maïs meer hoort ontploffen. Zelf popcorn maken is easy!

Strooi als laatste wat Santa Maria Taco Seasoning Mix over de popcorn en hussel door elkaar. Enjoy!

popcorn

Mijn ervaring met dit recept is dat je er hele leuke reacties op krijgt; mensen kennen de smaak van Tex Mex wel, maar vaak nog niet in combinatie met popcorn. Terwijl het juist super goed bij elkaar past!

SNACK #2: Persoonlijke porties nacho’s uit de oven
Ben je al bekend met nacho’s met gesmolten kaas uit de oven, met guacamole en allemaal ander lekkers? Mooi. Ik ben gék op nacho’s uit de oven, maar één ding is ingewikkeld: iederéén is gek op nacho’s uit de oven, waardoor het altijd een soort van gevecht wordt om het lekkerste stukje. Iedereen aan tafel wil dat ene stukje met veel kaas of guacamole en daardoor zit je eigenlijk nooit relaxt nacho’s te eten. Nou, ik heb de oplossing.

Maak kleine porties! In kleine bakjes die geschikt zijn om in de oven te plaatsen. Bijvoorbeeld van die kleine aluminium bakjes die je bij de supermarkt kunt kopen of kleine taartvormpjes.

Dit heb je nodig: een paar kleine bakjes – Santa Maria Nacho Chips of Tortilla Chips Cheese – geraspte jonge kaas – 1 avocado – 75gr zure room

Verdeel de chips over de verschillende bakjes. Doe zoveel mogelijk in één bakje, om ontevreden blikken te voorkomen ;-). Strooi over ieder bakje wat geraspte kaas en zet de bakjes een paar minuten onder de grill in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Maak in de tussentijd simpele guacamole van avocado, peper, zout en een klein beetje zure room erdoor. Meng dit tot een gladde substantie d.m.v. een staafmixer of prak het geheel fijn met een vork.

Serveer op ieder bakje nacho’s een dot guacamole en een dotje zure room. Klaar! Serveren maar! 😀

chips

SNACK #3: Mexicaanse gehaktballetjes in salsa met peterselie
Als je een tafel vol borrelhapjes hebt, vind ik het altijd wel lekker om daar ook één of twee warme snacks bij te serveren. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse gehaktballetjes in salsa. Mjam!

Dit heb je nodig: 300gr gehakt – 1 ei – 1 eetlepel paneermeel – 1 eetlepel Santa Maria Taco Seasoning Mix – 1 pot Santa Maria Salsa Dip Medium – beetje verse peterselie

Meng het gehakt met ei, paneermeel en de Taco kruiden. Kneed hier kleine gehaktballetjes van, ongeveer ter grootte van een pingpongballetje. Bak de gehaktballetjes in een pan rondom bruin en  in een minuut of 10-12 gaar. Eventueel met een deksel op de pan.

Voeg vervolgens de pot Salsa toe aan de gehaktballetjes en laat de smaken een paar minuten met elkaar mengen. Serveer de balletjes in salsa in een mooie kom en top af met wat verse peterselie. Prikkertjes erbij en prikken maar!

gehaktballetjes

Zo, dat waren mijn drie toffe snacks met Santa Maria. Ik ben heel benieuwd wat jij zou klaarmaken als je een pakket vol Santa Maria producten ontvangt.

ONTVANG GRATIS EEN PAKKET VAN SANTA MARIA EN INSPIREER ANDEREN
Lijkt het je leuk om ook met Santa Maria aan de slag te gaan? Meld je hier aan voor de Bloginsiders actie (let op: je Adblocker moet uit staan, anders werkt de link niet).

In totaal worden er 40 lezers gekozen en die ontvangen allemaal gratis een pakket van Santa Maria om mee aan de slag te gaan. Je verzint dan een tof en origineel borrelrecept en deelt dit op social media met #texmexmomenten en inspireert daarmee een heleboel mensen. Ik kan je door mijn ervaring als blogger vertellen dat dit super leuk is, maar hoor ook altijd alleen maar enthousiaste verhalen van Bloginsiders die mee hebben gedaan aan andere acties. Het is zó leuk om je omgeving te inspireren met jouw ideeën.

Bovendien ga ik samen met degene die het tofste recept op zijn/haar social media deelt, een vlog opnemen waarin we samen de keuken in duiken. Vind ik leuk! Ik hoop jij ook :). Aanmelden kan hier!

Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen. Doe je mee? Gezellig!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *