Spaghetti met geitenkaas, broccoli, kip en peterselie

Goedemorgen! Het is al best een tijdje geleden dat ik voor ‘t laatst pasta maakte en dat is raar, want ik ben een PASTALOVER. Nu maakte ik vorige week deze pasta met een soort romige geitenkaassaus klaar en ik kan je vertellen: mijn pastabehoefte werd niet intens voldaan. Deze pasta is raarrrrr. Maar ook wel weer oké. Ik ben benieuwd wat jij er van zou maken, met mijn recept als inspiratie…

Nodig voor één persoon: half staafje geitenkaas – 1 kipfilet – 1 eetlepel zure room – stuk of 10 broccoliroosjes – plukje verse peterselie – spaghetti –  1 eetlepel pijnboompitten

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in de koekenpan totdat ze gaar zijn. Voeg er dan de broccoliroosjes (rauw) aan toe en bak mee. Zet in de tussentijd een pan met kokend water op het vuur en laat de spaghetti hier 8 minuten in gaar koken.

Snijd de geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de pan met kip en broccoli. Dit zou moeten smelten, maar eigenlijk is zo’n staaf geitenkaas daar helemaal niet de juiste kaas voor.

Voeg ook wat zure room toe aan de pan met kip en geitenkaas, zodat het geheel iets meer een sausje wordt. Eventueel verdunnen met wat water (wat totaal slecht mengt met de room en kaas, maar goed). Ennn doe er wat verse peterselie bij.

Roer de spaghetti door de saus en doe het op je bord. Top af met wat vere peterselie, pijnboompitten en peper en zout, want die mis je nog compleet in de hele maaltijd. Klaar!

Ik heb ‘t wel helemaal opgegeten, maar vond het echt een bijzonder saaie pasta. Je moet eigenlijk wel even iets met die kipfilet doen, want die is vet smakeloos, zo zonder kruiden. En de geitenkaas geeft te weinig smaak aan de saus, dus eigenlijk is alles compleet saai. Maar ik ben er van overtuigd dat je met deze ingrediënten iets lekkers neer kunt zetten, dus ik ben heel benieuwd naar jullie suggesties. Laat je er eentje achter in de reacties hieronder? DANKIE!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


3 reacties

Imana -

Ik zou de kip lekker grillen en marineren in olijfolie en tijm. Eerst een uitje en knoflook en chilipeperje aanbakken. Dan de broccoli erbij. Lekker even roerbakken. Blus een beetje af met wat witte wijn. En tot slot kookroom erbij. Op smaak brengen met peper en zout en peterselie. Dan de gekookte pasta erbij en wat citroenschil. De kip in plakjes snijden en dan op de pasta leggen en extra veel parmezaanse kaas🤗 Is dit wat??

Eline -

Ik zou de kip vervangen door zongedroogde tomaatjes denk ik :)

Lotte -

Ik zou sowieso geen zure room gebruiken, dat is niet geschikt op te verwarmen. Dan beter crème fraîche. Het geeft alsnog geen smaak, maar de saus is misschien wel meer een geheel 😉

Reageer ook