Wraps met Marrokaans gekruid gehakt, zongedroogde tomaten, courgette, burrata en peterselie

Morning you! Afgelopen zondag had ik zin om even wat restjes op te maken in m’n koelkast. Ik had eeeecht veel shizzle er in liggen en het was tijd om op te ruimen. Ik maakte wraps, want wraps zijn altijd top om restjes in te stoppen. Of m’n wraps met o.a. ras el hanout (Marrokaans kruid) en burrata (Italiaanse kaas) lekker waren? Lees verder!

Nodig voor één persoon: 150gr rundergehakt – 1 eetlepel ras el hanout* – 10 cm courgette – een paar zongedroogde tomaatjes uit een pot met olie – 1/2 bol burrata – 3 volkoren wraps 

*smaakt een beetje naar speculaaskruiden, door kardemom en kaneel. Maar het is een mengsel met veel meer verschillende kruiden.

Bak het gehakt rul in de pan. Voeg de ras el hanout toe en bak even mee. Snijd een courgette in stukjes of haal ‘m ff door een spirelli (dan krijg je een soort spaghetti) en voeg ook toe aan de pan. Doe ook de zongedroogde tomaatjes erbij. Er mag best een beetje olie uit de pot aan de zongedroogde tomaatjes blijven kleven, dan wordt je maaltje een beetje sappiger.

Verwarm de wraps in de magnetron en doe alle ingrediënten uit de pan er op. Top af met burrata en verse peterselie. Met dat laatste ingrediënt mag je rijkelijk strooien. Beetje peper en zout er nog over en klaar!

Lekker? Ja. Superamazingfantastisch? Nee. Het was wel echt een bij elkaar geraapte maaltijd. En dat proefde je ook. Het smaakte echt prima, maar het was niet zo dat de smaken echt intens goed op elkaar afgestemd waren. De ras el hanout was een beetje zoetig en speculaasachtig en daar heb je wel echt zout bij nodig, maar dat zat niet echt in de ingrediënten. Ook de burrata was er wel lekker bij, maar ik heb ‘m wel eens in een betere combinatie gehad ;-). Prima maaltijd, maar geen must make :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


2 reacties

Kim -

Burrata vervangen voor feta & tzatziki/knoflooksaus, zongedroogde tomaat door amandelen & granaatappel en dan heb je volgens mij echt een top maaltijd 😀 Maar dat sluit misschien niet zo lekker aan bij het idee van leftovers 🙈

Rachel Kromdijk -

Wat super lekker zeg ik heb gisteren een nieuwe variant gemaakt met kip en een pitta broodje, het was zo lekker!

Reageer ook