Stevige pannenkoekjes met gebakken banaan en honing

Gesponsord – Hoi allemaal! Inmiddels werk ik al bijna een jaar als eigen baas vanuit huis aan mijn blog en dat brengt zo zijn voordelen met zich mee. Zo kan ik o.a. ‘s middags gewoon zelf de keuken in duiken om een lekkere lunch klaar te maken en dat is exact wat ik vorige week deed.

Vanuit Brinta had ik de vraag gekregen of ik een warm receptje met hun nieuwe Brinta Oergranen klaar wilde maken en ik dacht maar één ding: pannenkoeken! Ik maakte een vet geslaagd recept voor hele stevige pannenkoeken, waar ik uiteindelijk nog twee dagen van heb gegeten, door ze gewoon opnieuw op te warmen in de magnetron. Chill! Benieuwd? Lees verder!

Nodig voor een stuk of 10 kleine pannenkoekjes (maar stevig, dus erg vullend): 2 eieren – 100ml melk – 2 eetlepels meel – 75gr Brinta Oergranen – 1 banaan – een beetje honing 

Meng in een maatbeker de eieren, melk, meel en Brinta Oergranen door elkaar. Klop het goed door elkaar of zet er eventueel even de staafmixer op (dit doe ik altijd), om een mooi beslag te krijgen. Bak er vervolgens 10 kleine pannenkoekjes van, op middelhoog vuur.

Snijd in de tussentijd een banaan in plakjes (1cm dik ongeveer) en bak die in een pan met een klontje boter op hoog vuur. Als de banaanstukjes een beetje beginnen te verkleuren, voeg je een scheut honing toe en dit bak je heel even mee.

Serveer de gebakken banaan over de pannenkoekjes en eet smakelijk!

pannenkoekjes_metbranding

Oh en als je net als ik pannenkoekjes overhoudt, dan kun je ze nog een paar dagen bewaren in de koelkast en dan steeds 1 minuutje op 900 watt verwarmen in de magnetron. Dan zijn het bijna een soort kant- en klare magnetronpannekoeken. Maar dan zelf gemaakt. En zonder allemaal rotzooi erin (dus ook geen toegevoegde suikers, want die zitten niet in Brinta Oergranen). En lekkerder ;-).

Ik vond de pannenkoekjes echt heel erg goed gelukt. De toevoeging van Brinta Oerganen (bestaande uit rogge, haver, gerst, tarwe en spelt) aan je beslag maakt dat de pannenkoekjes écht heel stevig en vullend worden. Daarom kun je er ook maar weinig van op. Wat ik echt ideaal vond, want ik maakte ze op maandag, had vervolgens dinsdagavond voor het sporten nog een goed vullende snack én woensdag een top-lunch. Oh en voor wie niet per se gek is op banaan; de smaak van banaan verandert enormmmm als je ‘m bakt. Probeer het eens. Mjam!

Wat denk je er van; het proberen waard? Ik zeg JA!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


1 reactie

Odette -

Lijkt me heerlijk!

Ik heb overigens sinds vandaag je tweede kookboek in huis. Wat een fijn boek!

Nog leuker dan de eerste, knap hoor!

Reageer ook