Hotspot: Pasta eten bij Spaghetteria in Amsterdam West

Hoi allemaal! Afgelopen zaterdag heb ik samen met friend Marte een hapje gegeten bij de Spaghetteria in Amsterdam West. Dit restaurant zit er al een tijdje, ik wilde er altijd al eens eten en afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver.

Bij de Spaghetteria eet je, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar pasta’s. De kaart is klein; er staan zes pasta’s op de kaart, één bijgerecht en één dessert. En dat is prima, want zo wordt het heel makkelijk om een keuze te maken 😉

Ik ging voor de Pappardelle met ragout van kalf in witte wijn met laurier en grana padano, Marte ging voor de Ravioli met ricotta en champignons met een romige truffelsaus. Erbij bestelden we de enige bijgerecht die ze hebben: rucola met radijs en perocino kaas.

spagh

Hoewel het súper druk was bij de Spaghetteria, hoefden we niet lang op ons eten te wachten. De timing van de keuken was perfect! We kregen bij binnenkomst meteen een wijntje ingeschonken en hebben denk ik een halfuurtje op ons eten gewacht. En dat was prima.

Het eten was ook goed. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van mijn ragout had verwacht dat hij romiger zou zijn en dat miste ik een beetje, maar misschien klopt mijn perceptie van ragout gewoon niet. Het kalfsvlees was wel suuuuper mals en dat maakte het top.

spaghetteria3

Martes ravioli met truffelsaus was echt verrukkelijk. Precies wat je er van verwacht en dan gewoon echt lekker. Ook de combinatie van mijn kalfsragout met haar romige truffelsaus was heel goed, haha. Oh: en de porties waren top. Mjam!

Als toetje deelden we nog een zelfgemaakte tiramusi, die ik héél lekker vond en Marte niet zo, omdat er te weinig koffiesmaak aan zat #coffeelover. Wat ik echt bizar vond, want ik vond ‘m echt heel erg verrukkelijk.

spaghetteria_tiramisu

Daarna dronken we nog een scroppino (drankje van limoen sorbetijs met wodka en prosecco) om het af te maken. En een huisgemaakte limoncello. Omnomnom!

We waren goed in de watten gelegd bij de Spaghetteria en hebben een heerlijke avond gehad. Omdat ik was uitgenodigd door de eigenaar hoefden wij niet te betalen (love it), maar anders was het ook niet echt duur geweest; voor de pasta’s betaal je gemiddeld €11 en het toetje kost je €2,50 per persoon. Lijkt mij een prima prijs.

Wel goed om te weten: je kunt bij de Spaghetteria niet reserveren en het is er écht heel erg druk. Iedere avond. Wees dus lekker op tijd!

Je vindt de Spaghetteria in Amsterdam West op het Bellamyplein, om de hoek bij de Foodhallen. Ze hebben ook locaties in de Pijp en in Amsterdam Oost. Ga je er naartoe? Laat hieronder even een comment achter en geniet er van! <3

PS: Je vindt de recepten uit de Spaghetteria in het kookboek ‘PASTA‘; een prachtig kookboek met 160 pagina’s pastarecepten. Mjam! Meer informatie vind je op Bol.com.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

6 reacties op “Hotspot: Pasta eten bij Spaghetteria in Amsterdam West

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *