Gnocchi met kabeljauw, tomatensaus, peterselie en gegrilde tomaatjes

Hoi allemaal! Vorige week at mijn huisgenootje drie avonden achter elkaar een of andere fantastische gnocchi uit de oven met mozzarella en tomatensaus en ik dacht steeds: ooooh ik wil het. En dus dook ik de keuken in om zelf eens even met gnocchi te experimenteren. Ik probeerde iets uit met kabeljauw en peterselie en je leest straks of dat een goed idee was…

Nodig voor ̩̩n persoon: 1 kabeljauwfilet Р1/2 pak gnocchi Р1 pakje passata di pomodori (gezeefde tomaten) Рeen flinke pluk verse peterselie Рwat cherrytomaatjes Р1 teen knoflook Р1/2 bol mozzarella

Vet een ovenschaal in met olie. Leg de vis in de ovenschaal en strooi er peper en zout over. Schenk er dat passata di pomodori bij en verdeel wat gnocchi’s door de saus. Top af met gesneden peterselie en stukjes mozzarella. Meng in een bakje de tomaatjes met een uitgeperste teen knoflook en verdeel die tomaatjes over de ovenschotel. Zet ‘m 25 minuten op 180C in de oven en dan zou het klaar moeten zijn.

Wat jullie niet weten, is dat ik in die twee jaar tijd dat ik al in Amsterdam woon, eigenlijk echt geen idee heb hoe mijn oven werkt. Ik gok de oventijden dus altijd, omdat het bij mij vrijwel altijd fout gaat. Na 25 minuten was het bij mij nog koud (ik weet ook niet hoe ik het voor elkaar krijg) en heb ik ‘m nog eens 20 minuten op 180C in de oven gezet. Maar volgens mij ligt dit echt aan mijn oven (lees: aan mij) en kun jij gewoon met 25 minuten af. Als dat niet zo is, laat hieronder even een reactie achter ;-).

Zo. En nu de vraag of het verrukkelijk was of niet… Yes! Het was lekker. Niet verrukkelijk, maar wel gewoon echt lekker. Prima maaltje om eens klaar te maken 🙂

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

2 reacties op “Gnocchi met kabeljauw, tomatensaus, peterselie en gegrilde tomaatjes

  • Marijke zegt:

    Dat het koud blijft kan ook liggen aan je ovenschaal, die kan lek raken en zich vullen met water zodat vooral de schaal heel heet wordt maar het eten niet. Dat heb ik in ieder geval wel eens gehad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *