Couscous met granaatappelpitjes, aubergine, courgette, yoghurt en peterselie

Omdat het niet altijd kan lukken in het leven, heb ik vandaag maar weer eens een compleet faal-recept voor jullie. In de hoop dat als jij het klaarmaakt het beter wordt.

Het idee was goed; een couscous-gerecht met granaatappelpitjes, courgette, Griekse yoghurt en peterselie en dan een onwijs zachtgegaarde aubergine erbij. Bij de uitvoering ging het echter mis.

Nodig voor één persoon: 1 aubergine – 70gr couscous – 1/2 granaatappel – 10cm courgette – 1 eetlepel Griekse yoghurt – beetje peterselie

De aubergine smeerde ik in met olijfolie en wikkelde ik in aluminiumfolie. In een ovenschaal deed ik ‘m vervolgens 30 minuten op 150C in de oven. En daarna realiseerde ik me dat er niets gebeurde met de aubergine (nog hartstikke rauw en keihard) en zette ik de oven nog een halfuur op 240C. Dit had een beetje resultaat – de zijkanten van de aubergine werden mooi zacht- maar lang niet het gewenste resultaat, want de binnenkant was nog keihard en ik had geen geduld meer om nog langer te wachten.

De rest van de maaltijd is super simpel: snijd de granaatappel doormidden en tik met een spatel op de achterkant om de pitjes eruit te krijgen. Snijd de courgette in stukjes en bak die even rondom bruin in een pan met olie. Laat de couscous wellen in 70ml kokend water en meng alles door elkaar. Beetje peterselie erover, dot yoghurt ernaast, peper en zout om het af te maken. En dan dus de aubergine on the side.

Het was echt tof geweest als de hele aubergine zacht was, zodat je die lekker een soort van door de couscous kunt roeren. Iets wat nu echt onmogelijk was.

Dus. Tips over hoe dit wél moet zijn ontzettend welkom. Want ik denk dat de smaken wel echt goed bij elkaar zijn… Kom maar op!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


15 reacties

Jonneke -

Meerdere mensen hebben het al gezegd, maar ik snijd m’n aubergine altijd doormidden, en snijd de helften daarna kruislings in, zonder door het vel te gaan (je krijgt dus een “roostertje” gesneden aubergine). Een halve eetlepel olijfolie per helft, beetje peper en zout en/of andere kruiden, en dan 40 minuten in de oven op 200 graden. Werkt perfect!

Fleur -

Hoi! Laatst maakte ik Baba Ganoush waarbij je de aubergine moest inprikken en daarna in de oven leggen. Werkte perfect! En het eindresultaat was ook nog eens super lekker :-)

Floor -

Vooral even met GROF zeezout besprenkelen. Niet in fijn keukenzout want dan zuigt je aubergine al het zout op en is ook niemand gelukkig :)

Roos -

Strooi eerst flink zout op je aubergine, vooral handig als je hem in stukjes of blokjes eet. Laat dit dan een tijdje in een vergiet staan. Het vocht van de aubergine trekt er zo uit, waardoor hij veeel lekkerder wordt! Niet zo taai enzo. Vervolgens wel het zout er weer goed afspoelen en daarna droog deppen.
Misschien wordt aubergine dan ook jouw lievelings eten, want ik ben er gek op! :) Hihi.

Sofie -

Yes lekker laten “uitzweten” met zout is dé manier! Aubergines zijn nu ook een van m’n favoriete groenten daardoor 😀 Heerlijk met tomaatjes en wat olijfolie in de oven 😊

Maureen -

Ik vond die ‘vissen’ er ook zo goor uitzien haha hilarisch die foto :’)

Mart -

De oven op 200 C voorverwarmen, de aubergine door de helft snijden en kruislings insnijden (niet door het vel heen). Over beide helften olie sprenkelen, beetje peper en zout, en dan 40 minuten in de oven roosteren. Ik serveer het altijd met wat saffraanyoghurt, superlekker!

Henrieke -

Mijn eerste gedachte toen ik je titel+plaatje zag was: Waarom staat die vis niet in de titel genoemd. :-)

Ik grill de aubergine eigenlijk altijd, in plakjes. Dan vind ik hem het lekkerst. Je couscous zoals je die maakte vind ik ook altijd heerlijk!

Daphne -

Je moet “gaatjes” in de aubergine prikken als je hem wilt roosteren in de oven. Ik weet niet of je dat hebt gedaan?

Diede -

Aubergine in plakken snijden en dan grillen in je grill-apparaat (die voor tosti), in no time zacht, met mooi grilrandje!

Jose -

Ik heb gister nog aubergine klaargemaakt en die was perfect gaar, ik heb een mengsel van 2 a 3 eetlepels olijfolie gebruikt met 2 teentjes knoflook + 2/3 eetlepels Italiaanse kruiden + wat paprika kruiden . Vervolgens heb ik dit over de aubergine gesmeerd en daarna tussen de gril (op de hoogste stand)gedaan voor ongeveer 5 minuutjes (eventueel wat langer) .
Hopelijk lukt het de volgende keer wel :)
Liefs

Jose -

De aubergine heb ik trouwens in dunne plakken gesneden😅

Emma -

Je aubergine op je gaspit leggen en vuur op medium zetten, steeds even keren en dan zou ie in een half uur helemaal zacht moeten zijn. Van te voren wel gaatjes er in prikken anders kan ie ontploffen :)

leonie -

hahahha dit is goed om te weten. Deze methode heb ik vaker gehoord. Je legt ‘m dus gewoon op het pitje, niet in een pan ofzo?

Emma -

Nee niet in een pan, gewoon recht op het pitje en daarna lepel je ‘m leeg

Reageer ook