Burrata pizza met tomaatjes, basilicum en olijven

Hoi allemaal! Sinds dit weekend had ik vet veel zin in burrata. Je weet wel: mozzarella, maar dan romiger. Echt: als je dit nog nooit hebt gehad dan móet je het zo snel mogelijk eens uitproberen. Het is de hemel. Als je het al wel eens hebt gehad dan weet ik gewoon dat je dit recept wil maken. Want burrata is hemel en je wil het forever.

Nodig voor één persoon: pizzbodem (ik gebruik Koopmans mix voor pizzabodem) – 1 bol burrata (bij het luxe kaas schap) – een paar tomaatjes (verschillende kleuren zijn leuk maar geen must) – beetje verse basilicum – gesneden zwarte olijven (pot) – peper en zout – tomatensaus – 2 eetlepels pijnboompitten

Verwarm de oven voor tot 220C. Kneed het deeg tot een dunne pizzabodem en besmeer met tomatensaus. Je kunt hier iedere pastasaus voor gebruiken die je lekker vindt. Beleg de bodem met olijven en de pijnboompitten en zet de pizza 20 minuten in de oven.

Halveer in de tussentijd de tomaatjes. Verdeel de tomaatjes over de pizza zodra deze uit de oven komt. Scheur de burrata in stukken en verdeel ook over de pizza. Top af met wat verse basilicum en peper & zout (grove korrels). Klaar! Eet smakelijk!

Een súper lekker pizza, maar ik had niet anders verwacht. De combinatie van burrata met tomaat en basilicum is gewoon classic en dus goed, maar ook de zwarte olijven erbij was echt lekker. En ik gebruik echt een lekkere tomatensaus tegenwoordig, met grove stukken tomaat er nog in. Mjam! Ik hoop dat jij ‘m ook gaat maken! Laat je het weten hieronder?

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


3 reacties

Femke -

Hoi! Kun je misschien een keer de hoeveelheden vd pizza mix afwegen en over schrijven als je weer een keer pizza maakt? Mijn deeg wordt t steeds net niet..

Jaimskitchen -

Hmmm lekker. Lijkt me echt top met die pizza.
Heb laatst ook een receptje gemaakt maar dan ben geiten kaas, dat vind ik ook zo lekker op een pizza!

Karlijn -

Welke pastasaus dan?

Reageer ook