De recepten uit het Gewoon wat een studentje ’s avonds Eetcafé

Hi there! Man, o man, wat was het een VETTE week! De afgelopen week heb ik gewoon mijn eigen restaurant gerund en ik vond het fan-tas-tisch. Ik heb compleet onderschat hoe druk en heftig werken in de horeca is, maar ook zo veel energie gekregen van alle toffe lezers en volgers die zijn komen eten. Zes dagen iedere avond 55 man! Wauw! 😀

In deze blogpost ga ik je bijpraten over de drie hoofdgerechten die we in mijn Gewoon wat een studentje ’s avonds Eetcafé hebben geserveerd. Drie recepten die uit mijn tweede boek komen, maar die we iets hebben aangepast, om ze restaurant-waardig te maken ;-). Zin in een Gin-tonic burger, een broodje visstick of een vegetarische wrap met kikkererwten, kwark en spinazie? Let’s go!

visstick

Broodje Visstick met rauwe spinazie, zelfgemaakte ravigottesaus en friet
Nodig voor één persoon voor de ravigottesaus: 1 eetlepel mayo – 1/2 eetlepel zure room – 3 stengels peterselie – 3 stengels bieslook – 1/2 augurk – 1 theelepel kappertjes – 1 scheutje citroensap – Zout en peper naar smaak

Nodig voor de rest: 4 vissticks p.p. – een handje verse spinazie – 1 pistolletje – een handje frietjes

Bereidingswijze: gooi alles in een keukenmachine en meng totdat het een sausje is. Of hak alles heel fijn en roer door elkaar :).

Bak de vissticks in de pan of in de oven af (zie verpakking voor hoe lang). Bak ook de frietjes af. Smeer een pistolletje in met ravigottesaus, doe er wat rauwe spinazie op, de gare vissticks en een handje frietjes. Klaar!

Voor het afbakken van de frites gebruikten bij een Airfryer van Philips (type Avance XL HD9240/90) en ik ben onwijs fan hiervan. Je gebruikt geen olie, het apparaat is in 1 minuut opgewarmd en in 10-15 minuten zijn je frietjes afgebakken en knapperig. Vet ideaal. Ik ga echt zelf een Airfryer kopen binnenkort. Need it!

wrap

Vegetarische wrap met kikkererwten, kwark, spinazie, knoflook, walnoten en feta
Nodig voor één persoon: 1 klein blikje kikkererwten – 2 wraps – 200 gram spinazie – 75 gram feta – 50 gram walnoten – 1 teen knoflook – 2 eetlepels kwark – knijpers om de wraps dicht te vouwen

Bak de kikkererwten 10 minuten in een pan met olijfolie en een teentje knoflook. De wraps maak je warm in de koekenpan, ongeveer een minuutje en zonder olie.

Voeg de spinazie toe aan de kikkererwten en bak een paar minuutjes mee. Smeer de wraps vervolgens in met kwark en doe alle ingrediënten erop: de spinazie, de geroosterde kikkererwten, de walnoten en de feta. Top af met zout en peper en klaar ben je!

burger

Gin-tonic burger met rozemarijn, olijven, gin-tonic komkommers en mayo
Nodig per broodje hamburger: 160 g rundergehakt – 6 g mosterd -12 g paneermeel – ½ ei -1,6 g gedroogde rozemarijn (1 theelepel) – Zout en peper naar smaak – 8 plakjes komkommer – scheutje gin – scheutje tonic – 2 eetlepels mayonaise – 1 broodje – 5 stukjes gesneden zwarte olijven – 1 prikker

Meng rundergehakt, mosterd, paneermeel, ei, gedroogde rozemarijn en zout en peper naar smaak. Kneed er een burger van. Dit wordt een unit van 180 gr. En dat is fantastisch.

Snijd de komkommer in plakjes en week een halfuurtje of meer in gin-tonic. Smeer beide kanten van het broodje in met mayonaise. Burger, komkommer en zwarte olijven op het broodje, dan de prikker erin steken en klaar. Serveren met chips of friet.

KLAAR!

En als toetje hadden we in het restaurant Ben & Jerry’s Cookie Dough. Super heerlijk, zo’n klein maar toch nog machtig en fantastisch toetje. En helemaal gratis, omdat Ben & Jerry’s ze had aangeboden voor het restaurant <3. Love it!

Zo, dat was me m’n weekje wel hoor. Het was te gek! Ben je komen eten? TOF! Thanks voor je komst :D. Kon je geen plekje meer krijgen? Niet getreurd; ik dénk dat we het volgend jaar gewoon nog een keer gaan doen. Maar daar ga ik eerst eens even goed over nadenken. Op vakantie. CIAO!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *