Pasta carbonara met avocado, prei, vega spekjes en een gebakken ei

Hoi! Gisteren moest ik echt lang nadenken over wat ik wilde eten ’s avonds. Ik had eigenlijk nergens zin in. Niet in wraps, niet in aardappels, niet in rijst, noedels of pizza. Ik kon het níet verzinnen. het enige waar ik een beetje een cravings naar had was een goed ontbijt met gebakken ei (zo eentje die uitloopt), bacon en avocado. En toen dacht ik; fuck it, dan maak ik daar gewoon avondeten van. En zo ontstond deze romige pasta met gebakken ei, nepspek (het was tenslotte #vegamaandag), avocado en prei.

Nodig voor één persoon: 3 eieren – 125ml slagroom – 1 avocado – 1/2 bakje spekjes (of vega spekreepjes) – 10cm prei – penne – peper & zout

Kook de pasta in 8 minuten gaar. Snijd de avocado in plakjes en bak in olijfolie totdat ze bruin zijn aan beide kanten. Haal dan uit de pan. Bak vervolgens de spekjes en prei (in ringen gesneden) in de pan even aan totdat het niet meer zo rauwig is.

Meng twee eieren en 125ml slagroom met elkaar tot een gladde vloeistof. Bak van het derde ei een gebakken ei die uitloopt (sunny side up!).

Giet de pasta af zodra die gaar is en roer het ei-slagroom mengsel er doorheen. Blijf roeren totdat het ei een beetje gestold is. Voeg dan de spekjes, prei en gebakken avocado toe. Strooi er wat peper en zout over en serveer met een gebakken ei on top. Klaar!

Lekker? Hell yeah! Een beetje raar wel, maar wel lekker. Dat gebakken ei was vooral vreemd; het lopende eigeel was wel echt een toevoeging, maar het eiwit in combinatie met de pasta was ietwat onnodig. Wel vond ik ’t al met al een lekkere maaltijd en heb ik alles opgegeten. En daar verbaasde ik me over want én een hele avocado en 3 eieren en spek en prei en pasta en room vind ik best wel wat bij elkaar, haha.

Oh en goed om te onthouden: volgens mij is dit nog véél lekkerder als je wel gewoon normale spekjes gebruikt, in plaats van de vegetarische variant. Maar hey, het is vegamaandag en ik heb weer een beetje last van vlezige schuldgevoelens dus ik zit ff in een vega flow. 😀

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

2 reacties op “Pasta carbonara met avocado, prei, vega spekjes en een gebakken ei

  • Leuk stukje! Maar dit Carbonara noemen is ronduit schandalig haha. Ook ik durfde mijn Hollands brouwsel ‘Carbonara’ te noemen, tot vrienden uit Italie de shock van hun leven kregen toen ze de ingredienten zagen. Inmiddels heb ik dus hét échte Carbonara recept uit Italie, en die is verdomde makkelijk én lekker. Als je hem wilt voor op je blog om uit te proberen, stuur dan maar een mailtje 🙂 Lovers gegarandeerd!

  • Klinkt super lekker! Ik maak ook vaak een pasta met deze ingrediënten, maar dan meng ik de avocado, eieren en room door elkaar tot een soort sausje. Ook een aanrader 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *