Pangasiusfilet met een verrukkelijke broodkorst, ovenaardappeltjes en sla

Goedenavond leuke mensen! Zondag at ik fantastisch. Echt heel heel heel erg lekker. Ik had zin om lekker voor mezelf te koken en had zin in vis en dat resulteerde in een pangasiusfilet met een broodkorst. Klinkt ingewikkelder dan het is. Het is zelfs vrij behoorlijk onwijs eenvoudig. Hou ik van! En zó lekker. Had ik dat al genoeg benadrukt?

Nodig voor één persoon: 1 pangasiusfilet met tuinkruiden – 2 sneetjes witbrood – beetje verse bieslook – peper – grove zoutkorrels – olijfolie – aardappeltjes uit de oven (zo’n pak van bijvoorbeeld Celavita) – sla 

Toevallig had ik een hele lekkere salade erbij, dus daarvan deel ik het recept ook even:
Gemengde sla – pijnboompitten – walnoten – pistache – framboos-azijn (of andere zoetige azijn) – 1/2 groene appel – 7cm komkommer – eventueel: geitenkaas

Verwarm de oven voor tot 220C. Zet de aardappeltjes een halfuur in de oven en zet de vis er een kwartiertje bij. Maar eerst: Leg de vis in een ovenschaal. Snijd de korstjes van het brood er af en snijd of blender het brood helemaal fijn. Meng de broodkruimels vervolgens met zout, peper, fijngesneden bieslook en wat olijfolie (2 scheutjes) totdat het een beetje een plakkerig prutje is. Verdeel dit over de vis en zet ‘m een kwartier op 220C in de oven.

Maak de salade door sla te mengen met de nootjes en pitten, er een gesneden appeltje en komkommer door te doen en alles door elkaar te mengen met een scheut Framboos-azijn. Ik had dit toevallig in huis (rasberry vinegar, ooit toegestuurd gekregen), maar een andere zoetige azijn zal ook prima smaken. Oh, en doe er een scheutje olijfolie door, om het iets minder heftig te maken. Klaar!

Appelmoes bij de aardappeltjes, vis op je bord, salade on the side en gaan met die pangasiusfilet. Jezus <excuse my language> wat was dit lekker. Zo onwijsssss goed gelukt. Woehoe!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


2 reacties

Sandra -

Ik lees pistache en ik denk ineens aan deze tip: maak eens pesto met rucola ipv basilicum en pistache ipv pijnboompitjes. Goddelijk! Lekker over pasta met rucole, gerookte kip en extra pistachenootjes. 😊

Demi | StudioKOOK -

Klinkt ook heerlijk! Ideaal zo’n eenvoudig en snel receptje.

Reageer ook