Knettergoed(koop) 3-gangendiner: geitenkaas in spek, entrecote met kruidenpaddenstoelen en hazelnoot-schuimtaart na

Gesponsord – Hi there! Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van Aldi om samen te werken. Súper leuk, want welke student wordt er nou niet blij van goedkoop boodschappen doen? Nu moet ik toegeven dat ik veel te weinig bij de Aldi kom, omdat hij voor mij nét niet op de route ligt, maar ik bracht er gister een bezoekje aan en ben he-le-maal los gegaan. Het idee? Ik dacht; misschien is het wel tof om jullie te laten zien dat je met het brede assortiment van Aldi heel goed een 3-gangendiner op tafel kan toveren, voor een prikkie. En dat is me toch een partij goed gelukt, YES!

bonnetje
In totaal €33 kwijt voor een 3-gangendiner én ik heb ongeveer alle toetjes gekocht die Aldi had (iets met #cravings).

Nodig voor het voorgerecht:  Rucola (€0,89) – Geitenkaasjes – spek (samen €1,99) – verse tijm (€0,89) – pijnboompitten – gedroogde cranberry’s (€1,99) – sinaasappelsap (€1,39) – suiker – kaneel 

Het ingewikkeldste aan dit voorgerecht is de cranberrysaus maken. Zet een pannetje op het vuur en vul die met 350ml sinaasappelsap, 200gr suiker, 250gr cranberry’s en een theelepeltje kaneel. Breng dit aan de kook en laat het daarna nog 5 minuutjes napruttelen, zonder dat het echt kookt. Pureer de saus vervolgens met een staafmixer en haal ‘m even door een zeef, zodat de stukjes achterblijven. Klaar! Nu heb je cranberrysaus én een soort cranberry compote die je op je brood zou kunnen smeren.

Bak de geitenkaasjes in spek een paar minuutjes in de pan. Toen ik naar Aldi ging hadden ze geitenkaasjes in spek als product in het koelschap liggen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon los geitenkaas en spek kopen. Vouw het spek dan om het geitenkaasje en bak in de pan. Serveer de geitenkaas in spek op een bedje van rucola, strooi er wat gegrilde pijnboompitjes over en top af met cranberrysaus en een takje verse tijm. Eet smakelijk!

Súper lekker. Wie had dat gedacht; dat je zo’n “luxe” voorgerechtje kon klaarmaken met alleen maar ingrediënten van de Aldi? Ik in ieder geval niet. Door naar het hoofdgerecht!

voor
Tadaaa! Het voorgerecht!

Nodig voor het hoofdgerecht: gekruide aardappeltjes (€0,99) – entrecote (in de aanbieding voor €5,99 voor 2)(maar je kunt ook ander vlees kiezen) – kruidenboter (€0,79) – kastanjechampignons (€0,99) – beetje rucola (€0,89)

Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en zet ze 30 minuten op 180C in de oven. Halveer de champignons en bak ze in kruidenboter in een minuut of 10 lekker aan. Bak de entrecote in 4-6 minuten medium-rare en laat ‘m nog heel even rusten in aluminiumfolie. Ze hebben bij Aldi een ruim assortiment vlees en ik had met mijn entrecote toevallig een weekaanbieding te pakken, maar je kunt bij dit recept ook prima gaan voor bijvoorbeeld eendenborst uit de diepvries (ook bij Aldi) of een lekker biefstukje. Serveer de champignons op een bedje van rucola, de aardappeltjes met kruiden ernaast en de entrecote in reepjes gesneden erbij. Beetje peper en zout over het vlees en klaar ben je. Simpel, maar toch feestelijk!

hoofd
Dik stuk vlees!

En dan is het nu tijd voor het toetje.. En dat was het beste van de hele maaltijd… En dat terwijl ik helemaal geen toetjesmens ben.

Nodig voor het desert: 1 hazelnoot-framboos-schuimgebak uit de diepvries (€3,89) – frambozen uit de diepvries (€1,59)

Voor het toetje heb ik een klein beetje vals gespeeld, want ik ging gewoon voor een taart uit de vriezer. Maar ja, Aldi heeft nou eenmaal een enorm assortiment aan taarten in de vriezer en ik móest dit hazelnoot-schuimgebak proberen. Voor de vorm deed ik er nog wat framboosjes uit de vriezer bij, maar that’s it. Oja, de boel ontdooien is wel handig. En dan serveren.

Oh man, dit schuimgebak is echt fantastisch. Wat freaking lekker. Ik moest me inhouden om die hele unit niet in m’n eentje op te eten. Heerlijk!

desert
Verrukkelijk schuimgebak met framboosjes. En een framboosje in het water erbij, want ook dat is lekker!

Ik vond het al met al echt een behoorlijk geslaagd 3-gangendiner met alleen maar producten van de Aldi. En het assortiment is echt nog véél breder (ze hebben zelfs eendenborst!) en met de wintermaanden op komst, komen er alleen maar meer lekkere winterse producten in de schappen te liggen. Wél luxe, maar ook gewoon goedkoop, zoals je van Aldi gewend bent. Ik denk dat ik toch maar iets vaker eens moet omfietsen…

Wat lijkt jou het lekkerst van mijn 3-gangendiner?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *