Japanse hotdogs met avocado, wasabimayo, sesamzaadjes, gebakken uitjes en zeewier

Hoi! Gistermiddag had ik een meeting met een man die toffe dingen met hotdogs doet en na zo’n afspraak kun je natuurlijk nog maar aan één ding denken: hotdogs. We hadden het gehad over een Japanse hotdog en ik dacht: ja. Ik wil je. Kom bij me.

Nodig voor één persoon: 2 kip braadworsten – 2 zachte witte puntjes – 1 eetlepel wasabimayonaise (gewoon in de supermarkt in het Asia-schap) – twee flinke plukken wakame (Japanse zeewiersalade, ligt bij het visschap) – wat gebakken uitjes – een paar sesamzaadjes – 1/2 avocado

Bak de kip braadworsten in 10 minuten rondom bruin en gaar van binnen. Met wat boter of olie in de pan en de deksel (of een bord of een andere pan) op de pan.

Snijd de witte puntjes in tweeën en beleg met plakjes avocado en wat wakame. Leg daar de worst op en flats er wat wasabimayo overheen (ziet er leuker uit dan wanneer je het broodje er mee insmeert) en wat gebakken uitjes en sesamzaadjes. Klaar!

Ik vond het lekker. De worst is lekker knapperig en sappig en de combinatie van de smaken is ook goed. Wel moet ik toegeven dat ‘ie in m’n hoofd nog twintig keer lekkerder had moeten zijn. Ik miste ergens wel iets van pit. Misschien is het een goed idee om er nog iets van augurk of in het zuur gelegde komkommer op te doen… Maar op de manier zoals hierboven waren ze ook al meer dan prima. :)

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.


1 reactie

Demi | StudioKOOK -

Ziet er echt heerlijk uit!

Reageer ook