Gevulde kip met walnootpesto met roomsaus, tagliatelle en courgette

Hi there! Het is zondagavond en ik at vanavond een echte zondagsmaal. Ik maakte een pasta met romige saus en kip gevuld met walnootpesto. Klinkt lekker, is fantastisch én makkelijk klaar te maken. Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 kippendij – een paar walnoten – een scheut olijfolie – een paar blaadjes verse basilicum – wat parmezaanse kaas – een scheut kookroom – peper en zout – 1/2 courgette – verse pasta

Maak de walnootpesto door kaas, olijfolie, basilicum en walnoten met elkaar fijn te stampen met een staafmixer of een vijzel. Vouw de kippendij open en smeer de binnenkant in met een flinke laag walnootpesto. Vouw de kippendij weer dicht. Vet een ovenschaal in met wat olie. Ik gebruikte truffelolie, maar die van mij is van zulke slechte kwaliteit dat je  de truffel eigenlijk niet proeft. Maar het was leuk geprobeerd.

Smeer de kip vervolgens in met olie en leg in de ovenschaal. Giet er een scheutje kookroom bij en rasp er wat parmezaanse kaas over. Top af met peper en zet de kip 30 minuten op 180C in de oven.

Haal de courgette door een spirelli (beste product ever) of snijd in dunne reepjes en kook samen met de verse pasta in een pan in 4 minuten beetgaar. Doe de pasta en courgetti in een diep bord, serveer de kip er op en giet er wat romige saus over. Die overigens doordrenkt is door olie, maar dat maakt niet uit #mjam.

Eet smakelijk!

Het is echt een vet machtige maaltijd, maar ik vond het wel heel lekker. Best een beetje kerstig zelfs. Nice!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

Eén reactie op “Gevulde kip met walnootpesto met roomsaus, tagliatelle en courgette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *