Fresh springrolls met gerookte zalm, avocado, sla, komkommer en wakame

Hoi! Ik ga vanavond eten met mijn eetclub, omdat we met z’n allen op televisie zijn! 😀 We doen mee aan het programma ‘Over smaak valt te twisten’ en het wordt vanavond om 21:30 uitgezonden op SBS6. Dus: wij zitten er klaar voor en iedereen neemt een hapje en een drankje mee. Mijn inbreng? Verse springrolls! Vet lekker en makkelijk om mee te nemen. Ideaal als je met meer mensen gaat eten dus.

Nodig: gerookte zalm – kleine krop romaine sla – komkommer – wakame (Japanse zeewiersalade, vind je in het visschap) – avocado – rijstvellen – sojasaus voor erbij

Ik heb er bewust geen hoeveelheden bij gezet, omdat het niet zo nauw komt; doe gewoon wat je lekker vindt ;-).

Bereid alle ingrediënten voor door ze in stukjes te snijden. Week een rijstvel in warm water en beleg met een blaadje sla en leg daar de andere ingrediënten op: een stukje zalm, avocado, wat komkommer en wakame en vouw dan dicht. Het is echt een kunst om dit netjes voor elkaar te krijgen, maar het helpt als je eerst de onderkant naar binnen vouwt, en dan een van de zijkanten naar de andere kant, om het slablad heen. Vét cryptisch omschreven, maar ik hoop dat je er zo uitkomt! Maak er een stuk of wat (reken op 2-3 per persoon als hapje) en eet smakelijk! Oehhhh en niet vergeten: dippen in sojasaus!

Anyway; ik vond het ergggg lekker (ik heb er vast eentje geproefd) en ik hoop mijn eetclub straks ook! 😀

Tot morgen! En vergeet niet vanavond om 21:30 SBS6 aan te zetten. 😀

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!


Reageer ook