Rijst met prei en kabeljauw-kerriesaus

Goodmorning! Ik wist dinsdag niet wat ik wilde eten ‘s avonds en toen vroeg ik twitter om raad. Ted bleek de redder van mijn avond, met zijn ietwat zure tweet over zijn avondeten.

“De Tikka Masala van @UnileverNL spraakt precies zoals ‘ollanders ‘m het liefst hebben: naar flauwe groenten met kapotgekookte rijst”Ted

Opeens wist ik het: ik heb zin in doorgekookte rijst met kip kerrie. Maar daar heb ik al zo vaak over geschreven, ik moest iets anders verzinnen van mezelf. En met al mijn creativiteit (sarcastische ondertoon) wist ik de kip te vervangen door… kabeljauw! En voegde ik prei toe. En liet ik de paprika die ik volgens Conimex ook moest toevoegen, achterwege.

Of het lekker was? Yes sir!

Nodig voor één persoon: 1 kabeljauwfilet – 1/2 pakje Conimex Kip Kerrie Madras – witte rijst – Bali kroepoek – 20cm prei

Doe (kokos)olie in een wok en laat het heet worden. Bak hier de kabeljauw 4 minuten in (beide kanten). Kook in de tussentijd de rijst in 8 minuten gaar. Snijd de prei in ringen, was ze en voeg ze dan toe aan de kabeljauw. Voeg ook de kruiden voor de saus van Conimex toe en een scheut water (op gevoel) en roer dit tot een saus. De vis gaat straks vanzelf uit elkaar vallen en dan krijg je een mooie saus met stukjes.

Giet de rijst af, serveer de viskipkerrie on top en doe er lekker veel Bali kroepoek bij. Eet smakelijk!

Ik vond het echt erg goed geslaagd. Hoewel dit ook wel echt ontzettend lekker is met kippendijen en daar vind ik persoonlijk toch iets meer smaak aan zitten dan wanneer je kabeljauw gebruikt. Maar ik vond het wel weer eens goed om een visje te eten (1x per week is best moeilijk vind ik) en niet voor vlees te kiezen. Dus een prrrrima maaltijd. Tussen de 3 en 4 sterren. Mjam!

Hoe maak jij je kip kerrie het liefst? Ook met vis? XD

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!


3 reacties

Anmari -

Toen ik nog thuis woonde maakte ik het altijd met gehakt, voor mn inwonende oma. Vond ze lekkerder dan kip…

leonie -

Eeeeecht? Wat bizar! Dat ga ik ook eens proberen!

Reageer ook