Kip met rozemarijn uit de oven, met aardappeltjes en vet lekkere salade

Hoi allemaal! Ik loop gewoon een paar dagen achter met blogposts, wat is dit nou?! Super raar, want ik ben wel gewoon iedere dag aan het werk geweest, maar kennelijk druk met andere werkdingen. Anywayyyyy, zondag (!!) at ik kip met rozemarijn uit de oven en dat was lang geleden! En het beviel uitstekelbaars. En! Ik at er echt een bizar lekkere salade bij, dus ik was helemaal content met m’n avondmaal. Lekkerrrr! Wil jij ook? (zekers). Aan de slag dan!

Nodig voor één persoon: 1 kippenbout – 15gr rozemarijn (niet verdubbelen als je voor 2 personen maakt) – olijfolie – 2 aardappeltjes – gemengde sla – zachte geitenkaas met honing – paar dadels – 10 cm komkommer – paar cherrytomaatjes – 1 eetlepel pijnboompitten

Snijd de aardappeltjes in plakjes en verwarm de oven voor tot 180C. Leg wat takjes rozemarijn in een ovenschaal en leg de kip er bovenop, met de lelijke kant (die waar minder vel zit) naar boven. Verdeel de aardappeltjes over de rest van de ovenschaal en eventueel ook een beetje over de kip en giet er een flinke scheut olijfolie over.  Top af met de rest van de rozemarijn en zet dit 30 minuten in de oven. Na 30 minuten keer je de kip om, zodat het velletje nog mooi knapperig kan worden. Zorg dat er nu geen aardappeltjes meer overheen liggen.

Maak in de tussentijd een salade van de gemengde sla met stukjes komkommer en tomaatjes, geitenkaas in brokjes, geroosterde pijnboompitten (heel even bakken in een droge pan) en stukjes dadel.

Doe de salade in een diep bord en serveer de kip met aardappeltjes er bovenop. Eet smakelijk!

Súper lekkere maaltijd. Echt, wat was dit heerlijk zeg! Zeker voor herhaling vatbaar :).

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!


5 reacties

Karen -

Net gemaakt… En inderdaad! Poepsimpel en zoooooo lekker! Heb alleen de geitenkaas vervangen door feta, omdat ik dat lekkerder vind… Ga ik zeker nog maken. Bedankt voor het recept!

Marit -

Looookin’good!

Odette -

Haha; uitstelkelbaars!

Ik heb een nieuw favoriet woord 😛

Lonneke -

Ziet er echt heerlijk uit!
Nu heb ik hier zin in haha :)

Reageer ook