Vega: Vogeltong pasta met courgette, aubergine, quorn, tomatensaus en dille

pilavHi there! Gisteravond kon ik weer lekker eens voor mezelf koken. Ik had zin in een flinke groenteschotel en dat kwam goed uit, want het was meat free monday. Bij een kookworkshop van Nadia Zerouali had ik onlangs gezien hoe je zogenaamde vogeltongpasta gaar kunt koken in pastasaus en ik vond ’t tijd om dat thuis ook eens uit te proberen. Ik was er van overtuigd dat dit een soort van Kip Pilav was, maar dan zonder kip, maar ik heb eigenlijk ook geen idee wat Pilav is (en google helpt niet echt enorm), dus ik weet niet zo zeker meer of dit nou zonder-kip-pilav is. Maar goed; what’s in a name. Het is pasta in saus. En vega. En lekker.

Nodig voor één persoon: 1/2 bakje quorn of nepkip – 1/2 courgette – 1/2 aubergine – 1 blik tomatenblokjes – paar takjes dille – vogeltongpasta (of hele kleine pasta, die makkelijk gaar kookt)(of risotto)

Bak de stukjes quorn in de pan rondom bruin. Snijd in de tussentijd de aubergine en courgette in stukjes. Voeg de stukjes groente toe aan de quorn en bak een minuut of 3 mee. Voeg dan de tomatenblokjes er aan toe, doe de vogeltongpasta erbij en giet er een scheut kokend water bij. Laat dit pruttelen totdat het een geheel is, dus als het meeste vocht eruit gekookt is. En belangrijk; de pasta moet gaar zijn ;-).

Wat leuk is aan je pasta koken op deze manier, is dat het alle smaak van de saus in zich opneemt. In plaats van het gaar te koken in water. Chill!

Bij het serveren leg je er wat dille op. En je kunt er nog wat peper & zout door doen. En eventueel wat meer kruiden, als je daar zin in hebt. Ik deed er nog een snufje ras el hanout (een arabisch kruid, vind je in de supermarkt) door, maar dat is geen must.

KLAAR! Het geheel pruttelt denk ik een half uur, maar het is wel echt een makkelijke maaltijd. Vooral ook als je met meer mensen eet. En je hebt dus maar één pan nodig en dat is intens chill, want dat scheelt afwas.

Dus. Lekker maaltje!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Vega: Vogeltong pasta met courgette, aubergine, quorn, tomatensaus en dille

  • Ga ik gauw maken…lijkt me ook lekker met hele frisse groene salade, wat denk jij?
    Ik zie op de foto in je gerecht ook een lenteui, maar die noem je niet. Wel doen/niet doen?
    Râs-el-hânout is niet één kruid, maar net als kerrie een verzameling van kruiden. En het verschilt per fabriek bv wat er in zit, maar ik denk vooral komijn, kurkuma, peper, gember etc.

  • Pilav is superlekker, en makkelijk te koken voor grote groepen. Op die ui per persoon na. Maar oké, is echt een aanrader! Ik vind het persoonlijk zelfs lekkerder zonder vlees overigens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *