Pizzabroodjes met Boursin, gerookte kip, ananas en kaas

pizzabroodjes1Gesponsord – Hoi allemaal! Vandaag heb ik een heel tof en simpel recept voor jullie. Niet per se een recept voor je avondeten, maar meer een recept voor een borrelhapje. Maar dan wel een goeie portie. Je weet wel; dat het vrijdag is en je hebt net een #vrijmibo achter de kiezen en geen zin om nog te koken, maar wel trek in iets lekkers. Nou, ik vertel je: pizzabroodjes zijn het antwoord.

Pizzabroodjes zijn knettersimpel klaar te maken, ze zijn bovendien snel klaar en je kunt variëren met ingrediënten. Ik maakte een soort Hawai-pizza-achtige dingen. En dat zou jij ook moeten doen, want: vetttt lekker.

Nodig voor 4 pizzabroodjes: 2 harde witte pistolletjes – 4x de bolle kant van een eetlepel Boursin Knoflook en Fijne kruiden – 100gr gerookte kipreepjes – beetje geraspte kaas – beetje verse peterselie (voor het opdienen) – 12-16 ananasstukjes

Snijd de pistolletjes doormidden en besmeer ze met Boursin. Verdeel de kipreepjes en de ananasstukjes erover en top af met een beetje geraspte kaas. Zet de broodjes 5 minuutjes onder de grill in de oven. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Serveer de pizzabroodjes met een beetje verse peterselie; dat ziet er mooier uit. Klaar!

pizzabroodje_tuin1

Ik vond het echt een ideale snack om met een biertje in de tuin op te peuzelen. Lekker in het zonnetje, boekje erbij en laat het weekend maar beginnen! Ik vond ’t echt heel lekker. Boursin is echt een vet goed ingrediënt om te combineren met kip of ananas. Mjam! Aanrader hoor!

Wat eet jij het liefst tijdens een borrel of ben je meer van de liquid dinners? Ouwe zuiplap. 😉

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *