Couscous met kruidige kipstukjes, aubergine, mozzarella en olijfjes

couscous1Gesponsord – Hoi allemaal! Vandaag heb ik weer eens een lekker zomers recept voor jullie. Ik ben dól op couscous en probeer altijd allerlei varianten en bij dit recept heb ik weer eens iets nieuws voor jullie uitgeprobeerd. Van MAGGI had ik een aantal producten toegestuurd gekregen, waaronder MAGGI Mals & Kruidig; dit is gekruid bakpapier waarin je een kippetje kunt bakken. Tijd om daar zelf eens mee te experimenteren!

Nodig voor één persoon: 150gr kipfilet – 75 gr couscous – 1 tomaat – 1 aubergine – ½ courgette – 75gr mozzarella (kleine bolletjes) – 1 velletje MAGGI Mals & kruidig Mediterrane kruiden – 1 eetlepel zwarte olijven – ¼ MAGGI bouillonblokje

Bereidingstijd: 15 minuten

Laat de couscous wellen in 100ml water met 1/4 bouillonblokje, zo krijgt je couscous lekker veel smaak. Snijd 1 tomaat in kleine stukjes en meng door de couscous. Snijd de aubergine en courgette in plakjes en grill een minuut of 5 tussen een grillijzer. De groentes zijn klaar zodra ze mooie grillstreepjes hebben.

Begin op je bord met een de gegrilde aubergine. Leg daarop de couscous met tomaat en top af met gegrilde courgette. Bak in de tussentijd de kipfilet in het velletje in 8-10 minuten gaar en snijd ‘m daarna in plakjes. Serveer de kip op de couscous en top af met bolletjes mozzarella en zwarte olijven. Klaar!

couscous2

Ik kan oprecht zeggen dat ik nog niet eerder zo’n smaakvolle couscous heb klaargemaakt. Ik vind die Mals & Kruidig bakpapieren van MAGGI echt een hit; het is heel relaxt hoe je eigenlijk geen omkijken hebt naar je kip, want het bakt wel gewoon goed in dat bakpapiertje. En dat je kip super sappig blijft is ook meer dan mooi meegenomen. Lekker!

Voor de variatie kun je trouwens ook goed kiezen voor feta in plaats van mozzarella, ik denk dat dat ook heel lekker is in het geheel.

Dus, lekker zomers en smaakvol en jeeej: ik word er blij van. Hopelijk jij ook; eet smakelijk! 😀

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Couscous met kruidige kipstukjes, aubergine, mozzarella en olijfjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *