Op reis: Tips voor Zuid-Afrika?

Dag lieve mensen! Over een paar weken is het zo ver; dan ga ik mijn eerste intercontinentale vlucht (11 uur, kill me now) maken en zet ik voor het eerst ooit voet buiten Europa. Ik ga met mijn ouders, zus en haar vriend naar… ZUID AFRIKA!

Half juli vlieg ik naar Kaapstad en eind juli vlieg ik weer terug. We gaan op pad met een huurauto en rijden van Kaapstad richting Port Elizabeth. Dat ziet er ongeveer zo uit:

kaapstad

De leukste familie van Nederland op reis. Dat wordt wat! Hoewel mijn moeder al ongeveer drie scripties kan schrijven over alle kennis die ze uit boekjes heeft opgedaan (grap van zus Sas, ik leen ‘m ff, ok?), wil ik tóch jullie nog om tips vragen. Ben je ooit in de regio geweest en heb je tips waarvan je denkt; joh dat moet je echt doen? SHOUT!

Ik wil het liefst in Kaapstad allemaal leuke tentjes ontdekken; voor ontbijt, lunch en diner. Verder gaan we sowieso naar Stellenbosch (ik voel me hier als enige single in de familie nu al ongewenst)(maar het schijnt een studentenstad te zijn, dus dat is dan wel weer mooi)(en ik heb een eigen kamer, wie weet wat voor lekkere Zuid-Afrikaan daar nog terecht komt)(ok niet). En we komen als het goed is dus ook aan in Port Elizabeth ooit. En! Ik wil heel graag met haaien duiken in zo’n kooi in Gansbaai en ben nog op zoek naar tips en ervaringsverhalen (is er een toilet op die boot? ik ben bang dat ik het anders in m’n broek doe).

Dus bij dezen; mijn oproep. Heb jij toffe tips voor Zuid Afrika? Laat ze hieronder achter! In ruil voor eeuwige roem, mits het een goeie tip is natuurlijk. 😉

Ah en inderdaad; we gaan in de winter. Dus het is er tering koud (tussen 10 en 20 graden). Maar dat is nou eenmaal zou. Skies om en gaan!

giphy

VET VEEL ZIN IN! 😀

PS: Ik ben benieuwd hoe jullie het liefst over deze reis meelezen; zal ik iedere dag schrijven over hoe en wat (wifi-technisch misschien ietwat lastig), zal ik iedere paar dagen een update geven? Willen jullie lappen tekst of alleen foto’s? Of het liefst alles in video? Let me know!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

19 reacties op “Op reis: Tips voor Zuid-Afrika?

  • Wat ontzettend gaaf dat je naar Zuid Afrika gaat! In Jeffrey’s bay zit een heel leuk restaurantje Nina’s, het maakt niet uit wat je daar eet, echt alles is lekker! Als je op safari wilt kun je naar addo elephant park bij port Elizabeth, maar omdat dit een National Park is is de kans dat je de big five ziet wat kleiner, maar dit maakt het niet minder leuk! Naast addo elephant park zit scotia private game reserve, erg leuk om hier op safari te gaan en je bent er bijna zeker van dat je alle dieren gaat zien. Als je naar scotia gaat, zorg dat je niet bij Andrew in de landrover zit. 😉

    Ik weet niet hoe lang je in kaapstad zelf zit, maar het is makkelijker om daar met de taxi te reizen. Koop een Zuid Afrikaans sim kaartje daar kun je air time en data op zetten, het is veel goedkoper om zo taxi’s te bellen of naar je verblijfplaatsen etc. En als je met whatsapp geen ander nummer instelt kun je nog met je Nederlandse nummer blijven appen.

    Geniet bovenal van de gastvrijheid van de lieve Zuid Afrikanen! Heel veel plezier!

  • Lisanne zegt:

    Hallo! Wat super gaaf! Ik heb er ruim 4 maanden gewoond en vooral in PE (port Elizabeth)
    Hier boven lezen zijn er al heel veel restaurant suggesties.
    Maar ik heb nog wel een paar dingen die er leuk zijn om te zien.
    Zo is ergens in de middel of nowhere op die route een bar die ronnys sex shop heet. Het is leuk hier even binnen te stappen, want overal hangen bhs. Erg grappig!

    In de buurt van PE is er een plaats dat heeft jeffreys bay. Dit is een surfdorp met in deze tijd van het jaar super golven en professionele wedstrijden. Ook zijn er heel veel outlet winkels, zoals bijvoorbeeld van billabong.

    Op ongeveer 20 minuten van PE ligt een strand genaamd Sardinia Bay. Hier ligt het mooiste strand dat ik ook heb gezien met meters hoge duinen en helemaal verlaten.

    Oke misschien toch wat over het eten en drinken:
    – koekzusters erg lekker!
    – in PE is er een cafe met de lekkerste (en betaalbare) cocktails. Dit cafe heet het newscafe en bevindt zich in de boardwalk. De boardwalk is erg leuk om te zien en savonds is er een mooie lichtshow van fonteinen. Mijn vriendinnen en ik omschreven het altijd als een soort disneyland.
    -Als laatste probeer sowieso 1x te braaien en dan vooral met boerewors

    Maar vooral geniet ervan, want geloof me het is zo voorbij!

    Groetjes!

  • Super leuk, ik was vorig jaar 2 weken met m’n vriend in zuid-Afrika, ongeveer zelfde gebied/route!
    Zijn Hierboven al veel goede tips gegeven, dus ik noem enkel m’n 3 favo’s:

    Uit eten in Kaapstad bij:,Kloof street house.
    Zo enorm goed, en ook hele leuke ambiance

    Richting Oudtshoorn en naar prince Albert via de swartbergpas, erg mooi om te rijden!
    In prince Albert (verder dorpje van niks), heb je een goed lunchtentje: lazy lizard!

    Algemene tip: rijd niet enkel de grote weg, maar echt ga veel de weg af en rijd meer het binnenland in (zoals dus bv de swartbergpas). Je ziet dan zoveel meer van het land!!

  • Hee Leonie!
    VET dat je naar zuidafrika gaat! Mijn oom heeft een bistro aan de Route 62 in Kareedouw, superleuk! Het heet ‘Coffee Shop & Bistro, The Sweaty Dutchman’ en ik hoor dat de klanten er heeel erg over positief zijn, ze vinden vooral de pannenkoeken en koffie heel erg lekker! Je kan er ontbijten en lunchen, maar avondeten doet ie niet. Kareedouw ligt zo ong. op je route, dus kan een prima tussenstop zijn. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar zou suupercool zijn als jij er wel langs kan gaan!

    En ik ben voor iedere paar dagen een update. Foto’s zijn het belangrijkst ghehe klein stukkie tekst.

    Have fun en eetze hahaa xoxo

  • Fork, Tiger’s Milk, HQ, Beluga, Truth coffee (beste ontbijt/brunch), Mzoli’s, Hudson (Fried oreo’s) en naar de Houtbay Market (vrijdagavond) & Old Biscuit Mill (zaterdagochtend)!

  • Anoniem zegt:

    Dit is de eerste keer dat ik iets achterlaat en het voelt een beetje raar, maar ik zie het maar als een bedankje voor al die keren avondeten haha. Momenteel woon ik in Stellenbosch, dus mijn tips voor die omgeving:
    Wat studentenstad betreft moet ik je een beetje teleurstellen, want als jij er bent is het vakantie aka uitgestorven. Dat maakt het eten en drinken er niet minder op natuurlijk!
    Wat moet je doen? Wijn, wijn, wijn, had ik al wijn gezegd? In principe kun je gewoon rondrijden en bij een farm naar binnen gaan, kun je (bijna) altijd terecht. De meeste vineyards sluiten rond een uur of vijf. Als je geen bob hebt is Uber ook een uitkomst (Uber is veiliger dan taxi in Zuid-Afrika). Er is ook een tram, maar die heb ik nog niet geprobeerd, schijnt wel nice te zijn!
    Tips voor vineyards:
    – Rainbow’s End, ga hier naar toe als je echt iets wil horen over wijn. Is klein, niet zo commercieel en heel lekker.
    – Delaire Graff, groot en commercieel, maar heel erg mooi!
    – Zorgvliet, prachtig plekje.
    – Er zijn ook wat boerderijen van wijnen die je van de Ap kunt kennen zoals Nederburg en Welmoed, leuk om te zien waar het vandaan komt.

    Eten in Stellenbosch:
    – Basic Bistro (wel even reserveren)
    – Neem de Camembert burger bij Dorpstreet Deli
    – Schoon de Companje (kun je ook heerlijk lunchen)
    – Verder zit bijna alles op dorpstreet/plein street/church street, dus kies maar uit

    Algemene tips:
    – Proef biltong, klinkt gek (bil en tong, waarom) maar het is heerlijk. Soort gedroogd vlees, lekker bij de wijn.
    – Het is koud, zeker aan de kust, dus truien en lange broeken mogen zeker niet ontbreken.
    – Braaien (nationale trots, soort bbq, maar waag het niet om dat tegen de locals te zeggen haha).
    – Ga hiken (neem daarvoor spullen mee). Mocht je de wijn zat zijn kun je Stellenbosch mountain op lopen, is prachtig.
    – Als je in Kaapstad wil hiken, beklim dan Lion’s head en niet Tafelberg, want de bekende route bij de Tafelberg is echt heul saai. Kun je beter met de cableway doen, of een local vinden die een leuke route weet.
    – Mocht je op een vrijdag in Muizenberg zijn, ga dan naar deze foodmarket: http://www.bluebirdmarket.co.za/

    Have fun!

  • Heeeeel leuk dat je naar Zuid-Afrika gaat! Dit is en blijft mijn favoriete land ooit! Ik ben er een maandje geweest om vrijwilligers werk te doen en verbleef daar samen met een vriendin van mij en andere vrijwilligers in een hostel. Ik heb daar heerlijk gegeten bij Mama Africa (Kaapstad); hier kan je onder andere een mixed meat plate bestellen met krokodil, struisvogel en drie andere dieren die veel in Afrika voor komen (weet niet meer welke, maar het was allemaal heerlijk). Dit restaurant is echt Afrikaans en heeft live muziek. Verder zou ik inderdaad een Braai aanraden bij een van de townships, dit is echt een hele ervaring! Bij stellenbosch moet je echt naar een wijnproeverij gaan!
    Verder heb ik ook met haaien gezwommen in een kooi. Dit zat in een drie daagse tour die ik deed. Ik heb alleen bijna geen haaien gezien helaas. Ik was heeeeel erg zee ziek (samen met vele anderen op de boot) en het water was best wel heel koud. Er is een wc op de boot, waar je je ook kan omkleden (je moet sowieso een wetsuit aan), maar door dat vele bewegen van de boot werd ik hier alleen maar meer zee ziek van. De mensen op de boot proberen er wel alles aan te doen om je haaien te laten zien, dus dat is wel heel goed geregeld!
    Ook al heb je niet gezegd dat je dit graag wilt doen, toch raad ik je echt aan om de bungee jump te doen. Als het goed is zit die ergens bij jou op de route en die is echt zooooo gaaf! Het is de langste bungee jump brug van de wereld en ik ben zoooo blij dat ik die sprong heb gewaagd! Heel veel plezier en geniet van de heerlijke reis!

  • Ha Leonie!

    Wat super super tof, ik ben zeeer jaloers! Precies dezelfde trip heb ik ook gemaakt in juli, maar twee jaar geleden alweer! Als het zonnetje schijnt is het nog prima weer voor een korte broek en een shirtje! Fijne winter hebben ze daar 🙂
    In elke grote stad vind je de ocean basket. Hier kun je heeeeerlijk voor een leuk prijsje sushi eten. Vaak haalde ik het take away en at ik het op het strand (Camps bay bijvoorbeeld, tijdens zonsondergang. Wauw wauw)
    Ook in Jeffreysbay zit een tentje Nina’s (was wel even een gezoek) waar ze heerlijke sushi hebben!! Ook kan je daar heel goed surfen!!
    In knysna heb ik olifant gereden. Dit was heel klein maar fijn en super gezellig!
    In de buurt van port-elizabeth zit het Addo Elephant park. Dit is geweldig! Hier zou ik zeker twee dagen verblijven!
    Ik denk wel dat jullie keuzes moeten maken. Deze trip maakte ik in drie weken, en dit was behoorlijk krap. Je kunt niet overal zo lang blijven als je wilt. Ohja! Wilderniss en Plettenberg zijn ook hele mooie plaatsjes. Hier in de buurt kun je bij bloukrans bungeejumpen vanaf de beroemde brug. Ooooh en bij kaapstad is het zeker de moeite om naar bloubergstrand te rijden. Op dit strand heb je een geweldig uitzicht over de Tafelberg!! Natuurlijk moet je die ook beklimmen, deze is alleen toegankelijk met goed weer!
    Geniet er van en ik kijk uit naar je blogs, en misschien vlogs??
    Liefs Amber

  • Ha Leonie! Wat tof dat je naar Z-A gaat! En wat een held ben je zeg, met die haaien in een kooi… Ik heb niet lang geleden een deel van jouw route afgelegd en hiervan alle verhalen en tips (ook restaurantjes en leuke plekken!) op m’n site gezet; O.a. in Stellenbosch en Franschhoek. Heel veel plezier en ik zal je reis volgen! Hartelijke groet, Martine

  • Zelf drie maanden in Kaapstad gezeten dus ik weet wel wat leuke eetplekjes:
    – Tea time in Mount Nelson Hotel (een high tea in een onwijs luxe en koloniaal uitziend vijfsterrenhotel. Voor 20 euro heb je een uitgebreide high tea met de bijzonderste theeën. Voor Zuid-Afrikaanse begrippen duur maar voor Westerlingen een koopje) Tip: Even van tevoren reserveren!
    – Zin in een Pizza slice? Ga naar NY Slice Pizza op Kloof Street in het Centrum of naar hun filiaal op Main Road in Sea Point. Daar hebben ze sowieso de lekkerste pizza! (eigenaar heeft een Nederlandse vriendin en probeert zelf ook Nederlands te leren)
    – Sushi bij Beluga, op zondag 50% korting op alle sushi!
    – Voor ontbijt of lunch zeker naar Jason Bakery gaan
    – In Stellenbosch zeker naar een winefarm gaan en daar gaan picknicken. Picknicken kan op vrijwel elke winefarm. Je krijgt dan verschillende wijnen om te proeven en een hele uitgebreide picknick
    – In Kaapstad heb je ook veel foodmarkets. Zeker eentje bezoeken! De meeste populaire ligt in Woodstock maar mijn favoriet is toch wel de foodmarket in Hout Bay.

    Veel plezier!

    • Hoe kan ik die nou vergeten:
      Rick’s Cafe op Park Road! Echt heerlijk eten, zeker voor vegetarisch eten ben je daar op de goede plek.

  • Na een half jaar daar gewoond te hebben kan ik je vast wel wat tips geven:
    – Eerste tip en neem het van mij aan, het is daar koud, heel erg koud. Rond de 8 graden overdag. In de meeste huizen en goedkopere hostels hebben ze weinig tot geen verwarming en enkel glas. Wat dus betekent dat het ongeveer even koud is als buiten.
    – Lion’s head op lopen, de zon zien zakken in de zee en vervolgens weer naar beneden lopen (in de schemer). Vergeet geen zaklamp mee te nemen maar zeker de moeite waard.
    – Op de tafelberg moet je natuurlijk zijn geweest!
    – Ga wat eten en drinken bij Truth Coffee!!
    – Mzoli’s is ook heel leuk om heen te gaan, vergeet je eigen drinken niet mee te nemen!
    – Makkelijk, duur (voor afrikaanse begrippen) en lekker is op waterfront wat eten, is leuk voor een avondje maar niet speciaal.
    – Rondje Kaap – rij van Kaapstad naar Camps Bay en dan door naar Hout Bay. Neem daar Chapmans Peak Drive naar Noordhoek (zeker aan te raden echt heel mooi!). Vanuit daar kun je via Kommetjie naar Simon’s Town rijden. Daar naar Boulders Beach en door naar Cape of Good Hope.
    – Muizenberg, als je wil gaan surfen (eerste keer of nog niet vaak gedaan) is dit een heel leuk plekje. Via gary’s surf school kan je heel makkelijk huren en lessen krijgen.
    – Blijf weg uit Mitchell’s plain en Khayelitsha
    – Wat ook leuk is om een dagje te bezoeken is Bloubergstrand, vanaf het strand zie je tafelberg, lion’s head en devils peak. Zoek ook eens op youtube op ‘bloubergstrand se sonsak’ van Kurt Darren, het orgineel van Dromendans.
    – Heb je tijd over in Kaapstad; Company Gardens, zitten verschillende musea (slavernij ect.). Castle of Good Hope, Bo-Kaap (gekleurde huisjes), Helicopter vlucht boven Kaapstad (krijg je geen spijt van), Greenmarket Square (souvenirs halen) en op longstreet is het Beer House leuk om even langs te gaan (heel veel speciaal biertjes)
    – In Stellenbosch of Franschhoek (is iets kleiner maar niet minder mooi) naar een wine estate gaan, het maakt eigenlijk niet uit waar je heen gaat overal hebben ze goede en mooie wijnen. Denk er aan dat je zelfs van een winetasting aardig aangeschoten kan raken en dat er nog wel iemand moet rijden. Je kan een soort tour boeken, meestal bij het hotel/hostel waar je zit.
    – Whale Watching in Hermanus! Boek op tijd een tour. (Als je van Kaapstad naar Hermanus rijdt kom je langs Grabouw, ga daar lunchen bij Peregrine. Aanrader: een pie!)
    – Op safari gaan! Kan in Addo, vond ik persoonlijk niet zo goed. Addo is in de zomer (onze winter) veel mooier en komen de beesten veel meer uit hun schuilplaats. Wil je echt dieren zien moet je in de winter toch echt naar Kruger. Maar wat je dan wel weer kan doen is een safari boeken bij een klein reservaat zoals Fairy Glenn (worcester) of Aquila (touwsrivier)
    – Gansbaai, met haaien duiken, ik zeg doen! Kost je even wat maar echt een ervaring. Word je snel zeeziek dan is mijn tip neem goede pillen mee! Ik had er zelfs last van en word nooit zeeziek.
    – Oudtshoorn, rij de swartberg pas! Als het de dagen ervoor veel geregend heeft raad ik hem af.
    – Knysna is zo mooi, aanrader JemBjo’s backpackers. Zijn hele lieve mensen en helpen je met de leukste plekken uitzoeken om heen te gaan. Plan een trip naar de head’s, je gaat eerst met een bootje over de lagoon en met een treintje naar boven daarna loop je naar beneden met heel mooi uitzicht. Eten bij Loui’s steak house, ziet er van buiten niet uit maar er hangt een heel gezellige sfeer en ze hebben een open haard!
    – Plattenburg Bay is ook een mooi stadje
    – Tsitsikamma national park, om maar even door te gaan op het gevaarlijk doen, je kan hier dus bungeejumpen (bloukrans). Als je niet gaat springen is het ook leuk om gewoon te gaan kijken! Verder is storms river leuk om heen te gaan, vooral mooi!

  • Oke, waar te beginnen. Heb er zelf een half jaar gezeten en me dikke prima vermaakt dus ik denk wel een paar leuke tips te kunnen geven.

    – eten: ga absoluut sushi eten bij Beluga, mochten je reisgenootjes daar niet zo van houden kunnen ze altijd de struisvogelbiefstuk of een ander exotisch dier proberen.
    Ook Mezepoli op camps bay is een aanrader, wil je lekker italiaans ga je naar meloncino op waterfront. Wat je ook kunt doen is gaan wijn proeven maar ook mega lekker eten bij waterkloof wine resort. Een mega gaaf prachtig wine estate waar je ook nog is op sterren niveau kan eten, maar wel met lekkere prijzen.
    Voor de lunch kan je super lekker eten bij Carlucci’s. Hier zit je ook direct aan het populaire blouberg strand waarbij het mooie uitzicht hebt op de tafelberg. Voordat ik het vergeet is het ook ontzettend gaaf om naar Mzoli’s te gaan op zondag. Het is midden in een township ( niet schrikken) en daar komen alle locals maar ook alle mensen uit de stad bij elkaar om met elkaar te feesten en te braaien.

    activiteiten: Als je een beetje lef hebt ga je niet alleen met haaienduiken ( wat trouwens wel een ontzettende aanrader is) maar ga je ook skydiven in kaapstad! Met de huidige koers betaal je hier veel minder voor dan in Nederland en spring je ook nog eens met een uitzicht over heel Kaapstad en uiteraard Robben island. Als je een huurauto hebt is het ook leuk om s’avonds eens signal hill of de tafelberg op te rijden. Dan heb je een prachtig uitzicht over heel Kaapstad. Ook het beklimmen van de tafelberg maar ook Lions Head is zeeer de moeite waard. Ook kan je op de garden route gaan hiken bij tsitsikamma. Erg de moeite waard om eens te doen.

    Als je wilt gaan stappen zijn er genoeg dingen om te doen. Zo kun je uiteraard altijd terecht op Long Street waar je bij meerdere barretjes zo kunt binnen lopen en je prima een hele avond kan vermaken. Wil je iets aparts ga dan zeker naar Club 31. Deze club bevind zich op de 31e verdieping van het ABSA gebouw. Dit is een van de hoogste gebouwen die het centrum van Kaapstad rijk is waardoor je ook weer een prachtig uitzicht hebt. Zorg wel dat je niet in je oude kloffie voor de deur staat want dan kom je niet binnen ;).

    Ik heb nog veel meer dingen maar dan zou dit een heel boekwerk worden. Mocht je nog meer dingen willen weten let me know

  • Super gaaf! Je moet baby giraffen de fles geven bij Chandelier in Oudsthoorn! Was een super leuke ervaring en ze hebben overal lekker eten.

  • Restaurants Beluga, Addis in Cape en Black sheep en burgerbar The Dog’s Bollocks in Kaapstad waren mijn favorieten! En de markt bij Old biscuit mill en die bij Hout Bay zijn ook heel leuk 🙂

  • Sabine Slagt zegt:

    Ahhh wat super tof, jaloers! Zuid-Afrika is mijn tweede thuis.
    Qua eten, waar je daar echt gegeten moet hebben en lekker tussen de locals zit, is bij de Spur. Verwacht geen ‘gezonde’ maaltijd, maar heerlijke steaks en burgers zoals ze je nooit eerder geproefd hebt! (tip: ga voor de double Rib Burger!).
    In Oudtshoorn moet je sowieso een stop maken bij een (van de vele) struisvogelfarms (bijv. Highgate Ostrich Farm). Fantastisch om al die beesten te zien, en eigenlijk ook nog een struisvogel omelet proeven natuurlijk!
    Daarnaast raad ik het absoluut aan om vanaf Oudtshoorn af te zakken naar George en Knysna, en vanaf daar langs Plettenburg via de kust naar Port Elizabeth te rijden. Je pakt dan echt een van de meest mooie stukken Zuid-Afrika mee. Dingen die je daar niet mag missen zijn Knysna Elephant Park, Tenikwa, Birds of Eden en Monkeyland. Je hebt daar echt mijn favoriete plek van het land gevonden 🙂
    Eenmaal in Port Elizabeth aangekomen, kan je daar eventueel nog een safari doen in één van de Game Reserves in de omgeving.
    Dingen die je verder nog sowieso gegeten moet hebben is Malva Pudding, Melktart, echte Bobotie (dus niet de neppe Knorr variant), Potjiekos en Lamb Stew.
    Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en: geniet ervan! Zodra je er eenmaal een keer geweest bent, wil je sowieso terug!

  • Waauww super gaaf dat je daar heen gaat. Ik heb nog steeds heimwee! Ik ben vorig jaar juli/aug geweest, echt wat een fantastische ervaring. Hier wat tips:

    – Het eten! Overal goddelijk. De biefstuk nog nooit zo lekker gehad in mn leven. Wordt aan je tafel geflambeerd en smelt letterlijk op je tong. Castle Baron hebben wij de lekkerste gehad.
    – De Wijn! Lekker! En goedkoop 😉 Bestellen per fles ipv per glas 😉 Ga ook langs een of meer wijngaarden voor een rondleiding en wijn proeven. Je gaat aardig aangeschoten naar huis.
    – Pinguins: Niet naar Boulders Beach gaan, te touristisch en ze liggen op grote afstand terwijl jij op een steiger staat. Je kunt ze beter spotten bij Betty’s Bay, minder touristisch, veel meer pinguins en je loopt er dwars door heen. Ze lopen allemaal om je heen.
    – Route 62 rijden, prachtige route met mooie uitzichten/ bergtoppen om je heen. Je waant je in een heel ander land!
    – Walvissen spotten in Hermanus maar nog beter langs de kust bij Hoop Nature Reserve. Daar liggen ze in de afrikaanse winter voor de kust. Verrekijker mee!
    – Robben eiland in Kaapstad, indrukwekkend
    – Storms River Mouth
    – De mooie stranden rondom Kaapstad
    – Addo Elephant Park nabij Port Elizabeth. Veeel olifanten!

    Veeeeel plezier!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *