Eggwrap met witte asperges, parmaham en MAGGI Saus voor Asperges, met gebakken aardappelen en prei

eggwrap Gesponsord – Hi there! Een tijdje geleden schreef ik al over dat het aspergeseizoen is en deelde ik het recept voor Tortizza met asperges, spekjes, kaas en aspergesaus met jullie, en vandaag is het tijd voor recept #2. Er is niets mis met klassieke asperges met een gekookt ei (hoewel er wat mij betreft met een gekookt ei alles mis is (dit is mijn ergste nachtmerrie, I know, belachelijk voor een foodblogger)), ham en saus, maar hoe leuk is het om juist eens iets anders met asperges te doen? Dit is een retorische vraag, maar als je echt het antwoord wilt: HET IS LEUK. En lekker ;-). Vandaag een recept voor Eggwraps met witte asperges, parmaham en MAGGI Saus voor Asperges, met gebakken aardappelen en prei.

Nodig voor 2 personen: 3 eieren – 400 gr geschilde witte asperges (ongeschild 500gr) – 4 plakken parmaham – 4 aardappelen – 1 prei – MAGGI Saus voor Asperges – 100 ml melk – zout & peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Schil de asperges als dat nog nodig is. Je kunt in deze blogpost lezen hoe. Kook de asperges in 10 minuten gaar en laat ze daarna nog 5 minuten in het warme kookvocht liggen.

Klop de eieren, melk, peper & zout door elkaar en bak er twee omeletten van.

Kook in de tussentijd de aardappelen in 15 minuten gaar. Snijd ze daarna in grove partjes en bak nog even in een koekenpan met olijfolie. Snijd de prei in ringen, was de ringen goed en bak die 3 minuutjes mee met de gebakken aardappeltjes.

Meng 200ml koud water met de MAGGI Saus voor Asperges en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de saus dan van het vuur en roer er eventueel nog een klontje boter door.

Leg twee plakken parmaham op een omelet, leg er de helft van de asperges op en giet er wat saus over. Vouw de omelet dicht en snijd ‘m voorzichtig doormidden.

Serveer met gebakken aardappelen met prei en eventueel nog wat extra saus over het rolletje. Eet smakelijk!

eindresultaat2

Wederom een geslaagd recept. Eigenlijk is het dus gewoon een leuke variant op de klassieke asperges met ham en ei en dat is niet voor niets een klassieker, dus dit moest wel lekker worden. Maar het ziet er net even wat leuker uit en dat is ook wat waard, toch?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Eggwrap met witte asperges, parmaham en MAGGI Saus voor Asperges, met gebakken aardappelen en prei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *