Vega: bami met nepkip, gebakken ei en satésaus

Hallo daar! Gisteravond at ik alweer ietwat teleurstellend. Waar m’n recepten vorige week nog allemaal vrij fantastisch waren, wil het deze week even niet lukken in de keuken. Op zich at ik best prima (bami = mijn lievelings), maar de vegetarische kipstukjes die ik gebruikte in dit gerecht waren zo aller vreselijkst zout, dat dat echt een beetje de maaltijd verpestte. Potverdikkie. Maar! Prima recept om met echte kip of andere vega kip klaar te maken. Dus: let’s go.

Nodig voor twee personen: 1 bakje( vegetarische) kipstukjes (die van de Vegetarische slager vond ik dus extreem zout, die van Vivera vind ik normaal prima te eten) – 4 mie nestjes – 1 bakje bamigroentes – kant- en klaar satésaus – Bali kroepoek – 2 eieren – kruidenmix voor Bami

Dit is hoe ik m’n bami altijd eet. Love it! Mie kook je in 8 minuten gaar. De kipstukjes bak je even bruin, dan voeg je de groentes en kruidenmix toe en dit laat je even bakken. De satésaus warm je op in de magnetron. Oh en de twee gebakken eieren moet je eigenlijk eerst even in de koekenpan bakken, voordat je daar de kip in gaat bakken. Want dat scheelt afwas en dan kun je het ei later weer even opwarmen óp de bami. Chill!

Serveer alles op een berg en eet je een ongans. Ik geef maar weer eens toe dat ik dit in m’n eentje op heb gegeten. En dat was echt veel veel veel te veel. No shit Sherlock, zul je nu wellicht denken en ik geef je geen ongelijk. En toch at ik het op. Pfoe. Bami is gewoon echt intens lekker.

Hoe eet jij je bami het liefste; vega of met echte kip of varkensvlees?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


10 reacties

Wieke -

Ook ik kan melden dat de vegetarische kipstuckjes normaal niet zout zijn. Dankzij het dieet van mijn vader (vrijwel zoutloos), is het heel makkelijk te onderscheiden wat wel en niet zout is. En de kipstuckjes zijn zelfs met een dosis ketjap nooit te zout.

leonie -

Dan was er bij mij echt iets mis, ofzo, haha!

Merlijn -

Raar dat je die kipstukjes zo zout vond, denk dat dat echt een foutje was dan, inderdaad misschien melden bij de vegetarische slager. Ik eet zelf geen vlees dus ben al een tijd heel blij met de kipstukjes van de vegetarische slager omdat ze zo lekker zijn en ook nog daadwerkelijk naar kip smaken.
Overigens is bami (hihi, ik typte bambi, dat is dan weer niet echt vegetarisch :P) ook één van mijn lievelingsetens, ga ik ook binnenkort weer eens maken :)

PS Vorige week is er bij mij thuis weer eens intens genoten van jouw toetje met Griekse yoghurt en aardbeien in balsamicoazijn en slagroom en in dit geval bitterkoekjes omdat er geen meringues of macarons te vinden waren

leonie -

HAHAHAHAHHA BAMBI

Aaah lekkere variant op de Eton Mess! Moet ik ook echt weer eens maken.

PF -

IK zou een klacht indienen of het ff melden bij de vegetarische slager. Ik gebruik deze regelmatig en vind ze altijd prima van smaak. Nog nooit te zout gehad. Foutje !!??

leonie -

Echt? Ah dat is goed om te weten. Ik vond ze echt heeeeel zout… Die van Vivera een stuk lekkerder.. Misschien toch nog eens proberen.

Anne -

Ik zag dit plaatje gisteren al via instagram voorbij komen, phoe wat ziet dit er lekker uit zeg! Ik eet mijn bami altijd met echte kip en ik ben er dol op!

leonie -

Ah dan moet je ook eens met vega kipstukjes proberen! 😀

Anmari -

Met shoarmavlees!

leonie -

waaaaaat! Is dat echt lekker??

Reageer ook