Mexicaanse kipkluifjes met een mixje van aardappel en Mexicaanse groentes / Mexicaanse pulled pork met salsa van mango en avocado

Gesponsord – Ola amigos! Een tijdje geleden plaatste ik een oproep op mijn blog om mee te doen met mijn Bloginsiders campagne. Er waren heel veel aanmeldingen, dus dank daarvoor! Uiteindelijk doen er 115 mensen mee dus dat is heel tof. Zij hebben allemaal een flink pakket van Santa Maria toegestuurd gekregen om ook eens aan de slag te gaan met een perspakket, zoals een blogger dat doet. Ik heb al heel veel toffe recepten voorbij zien komen (check even Instagram #verrasmettexmex voor inspiratie!) en ga aan het einde van deze blogpost het tofste recept tot nu toe met je delen. Maar eerst ging ik natuurlijk ook zelf aan de slag met een product van Santa Maria.

Ik maakte kipkluifjes met de kruiden die je normaal op een wrap doet en erbij een soort warme salade van aardappel en Mexicaanse groentes. En het lukte echt vet vet vet goed. Zó goed, dat ik overweeg om dit recept in mijn tweede boek mee te nemen…

Nodig voor één persoon: 3-4 kipkluifjes (of vleugeltjes of drumsticks) – 1/2 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix – beetje olie – 200 gr aardappelpartjes (ik had voorgekookte) – 1/2 zak Mexicaanse wokgroentes (iets met mais, paprika en bonen)

Leg de kippetjes in de ovenschaal en schenk er een scheutje olie overheen. Strooi de Santa Maria Fajita Seasoning Mix erover en wrijf de kippetjes er lekker mee in. Hoe eerder je dit doet, hoe meer de smaak in de kippetjes trekt. Maar je kunt de kippetjes ook meteen in de oven doen. Verwarm de oven voor tot 180C en bak de kippetjes (haha dit woord, als je het vijf keer achter elkaar leest is het echt belachelijk) in 20 minuten gaar en knapperig (eventueel nog even op grillstand voor écht knapperig). Bak ondertussen de aardappeltjes in olie gaar en goudbruin. Voeg dan de wokgroentes er aan toe en bak dit eventjes mee. De groentes moeten warm worden, maar niet gaan verpieteren. Ik bakte ze ongeveer 3 minuutjes mee op hoog vuur.

Serveer de kippetjes op de aardappel met groentes en schenk er eventueel een beetje van de resterende olie uit de ovenschaal over. Eet smakelijk!

Echt een super geslaagd recept, zoals ik in de intro al aangaf. De kippetjes zijn vét lekker zo. Dit ga ik absoluut vaker doen! En ik vond die aardappelen met groentes ook wel een succes hierbij. Ik wilde eens iets anders doen met die kruiden van Santa Maria en dit was wel echt een goed idee, al zeg ik het zelf :D.

kippenvleugeltjes2
Eindresultaat!

Mexicaanse pulled pork met exotische salsa en coleslaw
Maar ik ging dus niet als enige aan de slag met een product van Santa Maria. 115 van mijn lezers (dat is echt best veel hè?) kregen ook een flink pakket van Santa Maria thuisgestuurd (gratis) en hebben daar ook recepten mee klaargemaakt. Eén van de lekkerste dingen die ik voorbij zag komen met #verrasmettexmex is het recept van Sophie van den Belt.

Zij maakte wraps met pulled pork gekruid met Santa Maria Burrito Seasoning Mix, een exotische salsa en coleslaw. Volgens mij spot ik op de foto in de salsa iets met mango en avocado en dat in combinatie met pulled pork (HEMEL) met Mexicaanse kruiden lijkt me echt ge-wel-dig. Onder de foto vind je het recept!

Schermafbeelding 2016-04-25 om 14.25.56
Het recept van Sophie

Nodig voor twee personen: Santa Maria Soft Tortilla Wraps – Santa Maria Taco Salsa – Santa Maria Burrito Seasoning Mix – 500gr varkensvlees (nek) – 1 el bruine suiker – zakje gesneden witte kool – 3el mayo – 1el witte wijnazijn – 2tl mosterd – 1 el honing – 1 avocado – 1/2 mango – 1/2 rode peper – 1/2 rode ui – sap van 1/2 limoen

Let op: de bereiding van Pulled Pork duurt 6 uur. Smeer het varkensvlees in met de helft van de Santa Maria Burrito Seasoning Mix, leg in een ovenschaal en schenk er 200ml koud water bij. Zet dit 3 uur op 120C in de oven, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie. Verhoog de temperatuur naar 150C en zet de pulled pork nog eens 3-3,5 uur in de oven. Het laatste halfuur zonder deksel/auminiumfolie. In de tussentijd maak je de coleslaw door de mayo, azijn, mosterd en honing te mengen met elkaar en vervolgens met de witte kool. Zet nog even in de koelkast zodat de smaak er goed in kan trekken.

Maak met de overige ingrediënten (avocado, mango, peper, uit en limoen)  de salsa. Snijd alles fijn en meng!

Haal de pulled pork uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Doe het dan nog even in de pan met een scheutje water en de andere helft van de Santa Maria Burrito Seasoning Mix.

Verwarm de wraps in de koekenpan en ga ze vullen met de zelfgemaakte salsa, de pulled pork, wat Santa Maria Taco Salsa en wat coleslaw. Eet smakelijk!

Verras met Tex Mex!
Dat je veel verschillende dingen kunt klaarmaken met Tex Mex kruiden, bewijst #verrasmettexmex wel. Heel chill om even op die hashtag te zoeken als je inspiratie nodig hebt!

Ik ga vast broeden op een volgend recept met Santa Maria. Ik heb nog een hoop kruiden in huis en het kan natuurlijk niet zo zijn dat mijn lezers met betere recepten komen dan ik ;-). Ciao!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *