Tom Kha Kai van Conimex met kipspiesjes in Teriyaki-saus

Gesponsord – Hey daar! Ik heb gisteravond iets nieuws uitgeprobeerd. Van Conimex had ik een heel pakket toegestuurd gekregen met nieuwe producten, waaronder drie soepen. Yes; Conimex heeft vanaf nu ook soep uit een zak in de supermarkt liggen. Ik probeerde de Tom Kha Kai uit en maakte er een heerlijk maaltje mee klaar.

Nodig voor één persoon: 1 zak Conimex Tom Kha Kai – 1 kipfilet (of kipdijfilet) – 1 scheut Conimex Teriyaki-saus – een beetje verse peterselie – een paar cashewnoten – 3 houten spiesjes!

Snijd de kipfilet in stukjes en rijg aan de houten spiesjes. Bak deze kipspiesjes vervolgens in een minuut of 5 gaar. Warm in de tussentijd de soep op in een pannetje en zorg dat die niet gaat koken.

Zodra de kipspiesjes gaar zijn, schenk je er wat Conimex Teriyaki-saus overheen. Dit kan flink gaan spetteren en je moet opletten dat de saus niet heel gaat verbranden. Draai de spiesjes wat rond in de saus, zodat die overal lekker aan de kip gaat kleven.

Doe de soep in een kommetje, doe er wat verse peterselie bij (vooral omdat dit leuk staat). Serveer de kipspiesjes op je soepkom. Verkruimel een paar cashewnoten over de kipspiesjes (ook lekker als er een paar in de soep vallen) en eindig met een paar plukjes peterselie. Klaar!

Ik vond het echt een hele lekkere maaltijd en had dat in eerste instantie niet eens echt verwacht. Ik ben om heel eerlijk te zijn, niet echt een enorme soep-eter, maar vond dit wel echt een volwaardig avondmaal. Ook de combinatie van de licht pittige en hele ‘frisse’ soep is heel lekker met de zoetige Teriyaki-kip. Ergggg geslaagd, woehoe!

Nog nooit heb ik ‘echte’ Tom Kha Kai gegeten in Thailand, waar de soep vandaan komt, maar ik vond deze variant van Conimex echt heel lekker, dus wat mij betreft is het een toffe nieuwe stap van het merk. Maar goed, dat mag ook wel, want Conimex is al sinds 1932 thuis in de Aziatische keuken ;-). En dat proef je, als je het mij vraagt.

perspakket

Dit is het pakket dat ik toegestuurd gekregen heb en zoals je ziet heeft Conimex niet alleen de Tom Kha Kai nieuw in het assortiment, maar ook nog twee andere soepen én vijf nieuwe curry pastes. De inspiratie voor deze nieuwe soepen en curries komt uit de eettentjes en foodstalletjes die je in Azië veel op straat ziet. Niet dat ik die echt ken, want ik ben nog nooit in Azië geweest. Wat best bizar is want volgens mij gaat tegenwoordig iedereen van mijn leeftijd naar Azië om te backpacken. Grote kans dus dat je de smaak herkent van een reisje naar de andere kant van de wereld. Maar dat ter zijde.

soepp

Naast Tom Kha Kai heeft Conimex nu ook Pindasoep en Rode Currysoep. De Tom kha kai is een licht pittige kippensoep die smaakt naar gember en limoen, maar waar ook kip, paprika en knapperige waterkastanje in zitten. Die waterkastanje zorgt voor een lekkere bite. En nee; ik heb ook geen idee wat een waterkastanje is. Maar het smaakt goed!

De Conimex Pindasoep is vegetarisch en bevat o.a. pinda’s (no shit sherlock) en ketjap manis. Maar ook zitten hier koriander, weer die waterkastanje en taugé in. Wist je dat als je niet zo van koriander houdt, dit gewoon in je genen bepaald is? En je het dus waarschijnlijk nooit lekker gaat vinden? Potverdikkie! Nou, eigenwijs als ik ben (en niet koriander-liefhebbend) probeer ik deze soep toch binnenkort uit en ik zal laten weten hoe hij was :D.

De Rode Currysoep is licht pittig en bestaat o.a. uit kip, limoenblad, koriander en kokosmelk. Het moet een smaakexplosie zijn en ook dat ga ik binnenkort eens voor je uittesten.

Leuke nieuwe producten om uit te proberen dus. Welke lijkt jou het lekkerst?

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.


2 reacties

Vivian -

Erg benieuwd naar de pindasoep! Vraag me af of het dan niet gewoon lijkt alsof je pindasaus loopt te eten haha

leonie -

Haha nou die van Conimex heb ik nog niet gehad, maar toen ik het zelf maakte ooit was het inderdaad een soort dunne pindasaus. Maar ja, op zich niks mis mee.

Reageer ook