Zoete aardappelsoep met aubergine en tomaat, met brood met spek en boter

Advertorial – Goedenavond allemaal! Het is koud buiten en dus heb ik zin in soep. Onlangs had ik op zondag een eetdate en ik besloot eens even lekker de keuken in te duiken voor een winters soepje. Een flink gevulde zoete aardappelsoep met aubergine en tomaat. Mjam! Jogginbroek aan en koken maar. Grappig was ook wel dat ik met mijn date de discussie had over zelf soep maken, waarbij hij stellig overtuigd was dat zelf soep maken veel werk is en ik stellig er tegenin ging want HALLO: zelf soep maken is echt het makkelijkste op aarde. Echt: je bakt wat groentes, voegt bouillon toe en pureert de boel. Dus: weg met kant- en klaarsoep uit een zak, vandaag ga je zelf aan de slag. En het resultaat (deze zoete aardappelsoep) mag er wezen!


Nodig voor 2,5 liter soep (kun je invriezen, is chill): 750gr zoete aardappelen (supermarkt) geschild en in stukjes gesneden – 1 aubergine in blokjes (met schil) – 2 tomaten in blokjes – 1 teen knoflook uigeperst- 1 ui in grove stukken- 1 pot MAGGI basis voor groentesoep – beetje verse peterselie voor garnering – eventueel brood met zeezoutboter en spek voor erbij

Bereidingstijd: 30 minuten

Bak de ui en knoflook in de pan waar je straks je soep in maakt glazig. Voeg vervolgens de zoete aardappelen toe en bak ze een minuut of 5 mee. Voeg dan de bouillon van MAGGI toe en 3 potten water (zie beschrijving op de pot). Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.

Bak ondertussen in een koekenpan met olijfolie de aubergine een beetje aan. Het is mooi als ‘ie wat verkleurt en zachter van smaak wordt.

Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats ‘m terug op het vuur. Voeg nu de aubergine en tomaat toe en laat nog een minuut of 5 pruttelen. Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de soep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters!

Mijn date omschreef de soep als ‘extreem gebonden’ en dat was ‘ie zeker, haha. Maar hey: ik had zin in een lekkere dikke winterse soep en dat was dit ‘volledig’ (you get it?). Ik vond ‘m ergggg lekker, maar ben dan ook dol op zoete aardappel. En tja, die combi met aubgerine en tomaat vond ik ook gewoon erg geslaagd. Wat mij betreft een mooi soepje voor jou om thuis uit te proberen.

Wat denk je er van?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER SOEP:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *