Pizza met gorgonzola, ham, ui, tomaat, paprika en mozzarella

Goedemorgen! Gisteravond had ik een voedsel-dilemma. Ik had intens veel zin in een pizza met gorgonzola, omdat ik net een blogpost had geschreven over Domino’s pizza. En! Ik had intens veel zin in Chinees eten bestellen, omdat ik dat gewoon al dagen had. En tja, wat doe je dan? Heel even heb ik overwogen of ik de pizza niet als een soort ‘voorgerecht’ kon maken, maar dat vond ik 1. de spuigaten uitlopen en 2. echt totaal niet passen bij Chinees eten. Dus ik besloot: ik eet pizza. En vanavond bestel ik Chinees. Komt perfect uit, want vanmiddag heb ik een wijnproeverij en daarna ben ik waarschijnlijk toch niet meer in staat om te koken. PRIMA!

Ik maakte een pizza met al het beleg dat ik lekker vind en dat pakte goed uit. Hoewel de bodem wel totaal ongaar bleef, omdat ik na anderhalf jaar wonen in dit huis, kennelijk nog steeds niet snap hoe de oven werkt. Dra-ma. Maar evengoed lekker.

Nodig voor ̩̩n pizza: mix voor pizzabodem (ik gebruikte nu eens die van Dirk huismerk, ipv die van Koopmans en proefde geen verschil) Р1/2 gele paprika Рpaar cherrytomaatjes Р2 plakjes Serrano ham Р1/2 ui Р100gr gorgonzola Р1 bol mozzarella Рpeper Р1 blikje tomatenpuree

Meng de mix voor pizzabodem met water en olijfolie (check de verpakking voor de verhouding of gooi gewoon wat bij elkaar en vul steeds aan met meer mix of meer water tot je een deeg hebt dat je goed kunt kneden en niet plakt aan je vingers) en kneed tot een deeg en rol uit tot een dunne bodem. Smeer die in met tomatenpuree. Snijd de ui in ringen, de paprika in reepjes en halveer de tomaatjes. Verdeel over de pizza. Scheur de ham in kleine stukken, zodat als je straks gaat eten je niet opeens een flats knetterhete ham tegen je kin hebt hangen (= niet cool) en verdeel ook over de pizza. Top af met brokjes gorgonzola en fijngehakte mozzarella en eindig met een beetje peper.

Officieel moet je dan nu de pizza 25 minuten op 220C in de oven doen, maar dat werkte bij mij totaal niet. Uiteindelijk heeft ‘ie er bij mij 25 minuten in gezeten op een programma dat volgens mij aan het opwarmen was naar 220C, vervolgens was ie na 25 minuten nog totaal halfgaar en heb ik ‘m op 180C gezet. Toen moest ‘ie weer opwarmen (dat snáp je toch niet?!) en uiteindelijk heeft ‘ie nog 10 minuten op 180C in de oven gezeten. Wat resulteerde ik een bijna zwart-verbrande bovenkant en een ongare bodem. Ik snap er werkelijk helemaal geen kloot van. Stom ding.

Maar het belangrijkste is dat de pizza evengoed heel lekker was! Ik heb de halfgare bodem ook gewoon opgegeten (#buikpijn), want het beleg was zo goed, dat je het rare deeg bijna niet proefde. Enormmm geslaagd recept dus dit. De uitvoering moet alleen de volgende keer even beter. Ik hoop dat ’t bij jou wel lukt, als je ‘m na gaat maken. GOOD LUCK!


TIP VOOR KERST
Geef mijn kookboek cadeau tijdens de kerstdagen! Voor iedereen die van simpel en LEKKER eten houdt! Bestel ‘m hierrrr of koop ‘m in de boekhandel, Bruna, Ako of Bijenkorf.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER PIZZA’S:

Eén reactie op “Pizza met gorgonzola, ham, ui, tomaat, paprika en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *