Griekse schotel met aubergine in kokosvet, met rijst, tomaten en geitenkaas

Morning! Deze week is bizar. Ik heb een heel lang weekend vrij en tóch lukt het me pas nu, zaterdagochtend, om deze blogpost online te zetten. Ik ben al twee dagen vrij en heb nog geen moment stil op de bank gezeten. Maar nu is het fulltime chilltijd en ga ik jullie eens even bijpraten over mijn voedselinname deze week.

Afgelopen dinsdag at ik namelijk geniaal lekker en heel student-proof, dus dat is tof. Een collega tipte een recept met aubergine, tomatenblokjes en rijst en het klonk gek en een tikkeltje saai, maar het was écht vet geslaagd. Aan de slag ermee dus!

Nodig voor één persoon: 1 kopje rijst – 1/2 aubergine – 1/2 ui – 1/2 blik tomatenblokjes – kokosvet met kokossmaak (belangrijk!) – geitenkaas – eventueel peterselie voor garnering

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Bak in een flinke laag kokosvet totdat ze glazig en een beetje verkleurd zijn. Dit duurt een minuut of 5? Afhankelijk van hoe groot je blokjes aubergine zijn. Ze moeten in ieder geval al lekker proeven, dus niet meer hard zijn en een klein beetje zoetig van smaak. En je gebruikt lekker veel kokosvet, omdat die smaak heerlijk in de aubergine trekt en dat is knetterrrr lekker.

Kook ondertussen de rijst in 8 minuten gaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met aubergine en ui en bak even mee. Zorg dat je ’t in een hete pan gooit, dan gaat de ‘bittere’ smaak er een beetje van af. En roer dan gewoon lekker door. (Om heel eerlijk te zijn weet ik niet zeker of dit wel waar is, maar het kan geen kwaad om het zo te doen).(Denk ik). Ehmmmm…. Dan voeg je ook de afgegoten rijst toe aan de pan en schep je alles door elkaar. Een lekker rood goedje krijg je dan.

En dan heb je dus wel peterselie nodig om het er appetijtelijk uit te laten zien, anders is het gewoon en bord vol rode prut. Maar ik had nog peterselie in huis dus no problemo! Ook strooide ik er nog wat peper en zout over. Oh en ik vergeet het belangrijkste: geitenkaas!! Kruimel er geitenkaas over en eet smakelijk.

En dat is dus vet lekker hè. Ik vind het een bizarre combinatie en zou dit nooit zelf hebben bedacht. Ik denk altijd juist wel een beetje in standaard richtingen (vind ik) en dan zou ik nóóit aubergine met kokos en tomatensaus combineren. Maar het blijkt een succes, dus jeej! Probeer het maar eens uit. Dan ga ik in de tussentijd bedenken of ik me nog kan herinneren wat ik dan in vredesnaam op woensdag, donderdag en vrijdag heb gegeten…

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

JOEHOE IK MAAKTE EEN KOOKBOEK EN JIJ KUNT ‘M HEBBEN!
Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

MEER RECEPTEN MET AUBERGINE:

Eén reactie op “Griekse schotel met aubergine in kokosvet, met rijst, tomaten en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *