Ovenschotel met witlof, gehakt, gorgonzola, walnoten, tomaat en witlofcrèmesaus

Gesponsord – Hoi! Soms komt het voor dat je voor meer mensen dan alleen jezelf moet koken. Wat zeg ik; dit komt vrij regelmatig voor. Nu ben ik vreselijk op mezelf en eet ik daarom bijna altijd alleen, maar onlangs werd ik weer eens uitgedaagd om voor vier personen te koken. Ik dacht: ik maak het mezelf makkelijk en ga gewoon lekker een ovenschotel klaarmaken.

Een heel tijd geleden had ik een pakket van MAGGI ontvangen, waar o.a. MAGGI Ovenschotel Witlof Crèmesaus in zat en ik dacht: dat ga ik proberen. Wél bedacht ik natuurlijk een variatie op het standaard recept dat op de achterkant van het zakje staat, want tja: je bent een foodblogger of je bent ’t niet ;-). Zo voegde ik o.a. gorgonzola en walnoten toe. En of dat een succes was, lees je verderop.

Wél vast goed om te weten: ook voor de witlof-haters (en dat zijn er nogal wat) is dit een lekker recept. Dus: check!

Nodig voor 4 personen: 1 pakje MAGGI ovenschotel witlof crèmesaus– 1 ei – 150 ml kookroom – 350 gr rundergehakt – 300gr witlof , in ringen – 700 gr voorgekookte aardappelschijfjes – 100 gr gorgonzola (lijkt veel, valt mee!) – 2 handjes walnoten, verkruimeld
– 10 cherrytomaatjes, gehalveerd

Totale bereidingstijd: 60 minuten (incl. oventijd)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul. Voeg de cherrytomaaatjes en witlof toe en bak even mee. Haal van het vuur en roer de helft van de walnoten erdoor. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier het gehakt, tomaat, witlof mengsel over en leg er een tweede laag aardappelschijfjes op. Verkruimel de gorgonzola erover, samen met de overgebleven walnoten. Bereid de ovenmix volgens de verpakking en mix goed door met een garde. Schenk de saus over de ovenschotel. En zet ‘m in de oven voor 45 minuten.

Die oventijd is prima, want dan kun je lekker met een wijntje achterover gaan zitten en je vrienden vermaken. Overigens ook chill: je kunt die hele ovenschotel dus eigenlijk al voorbereiden en dan hoef je ‘m alleen nog maar af te bakken in de oven. Hou ik van.

Oh en mocht je nou gewoon voor jezelf alleen koken: je kunt dit maaltje prima invriezen en later opeten. Dus: voor 4 dagen voedsel, woehoe!

Ik vond het erggg lekker. De witlof crèmesaus had ik nog niet eerder gehad en vond ik wel geslaagd. Hij had haast een beetje een rokerige smaak, wat heel goed bleek te zijn in combinatie met de gorgonzola en walnoten. Wist ik van te voren ook niet… 😀 Ennnn! Shit, wat wilde ik nou nog meer zeggen?!

Oja! Voor de normaal-witlof-haters: door de andere smaken in deze ovenschotel proeft de witlof helemaal niet bitter. Ik zweer het! Prima dus om toch weer eens witlof te gaan eten. Aansteller ;-).

Dat was ‘m! Hoe eet jij je witflof het liefst? Toch classic met ham en kaas in een rolletje uit de oven, of sta je ook wel open voor een ovenschotel als deze?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

3 reacties op “Ovenschotel met witlof, gehakt, gorgonzola, walnoten, tomaat en witlofcrèmesaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *