Eten op Lowlands: van pannenkoeken met geitenkaas, tot Poolse snacks, groentechips en sushi tot burgers


Dag leuke lezers! Het afgelopen weekend (vrijdag t/m zondag) was ik op LOWLANDS en ik heb echt de beste tijd ooit gehad. Het was zó leuk en ik zit echt skyhigh op een roze wolk. Opweg naar de Starbucks op het Rembrandtplein ben ik een gevaar op de weg; ik zit nog zó te dromen over hoe tof Lowlands was. En ik heb zo veel te vertellen dat ik heb besloten het maar in tweeën op te delen. Je leest nu Lowlands-blog deel 1: over het eten op Lowlands. Want wat kun je goed eten op Lowlands, mjam!

Later vandaag komt ook blog 2 online, over de sfeer, de amazing (en juist niet zo goede) acts die ik heb gezien en over alle andere avonturen die ik heb beleefd. Maar eerst: eten op Lowlands.


Lowlands-vrijdag (dag #1): Frozen yoghurt, pizza, vegetarische couscous en pasta
Op vrijdag begonnen we de dag met een frozen yoghurt. Er stonden over het festivalterrein verspreid een aantal stands met frozen yoghurt, wat echt heel relaxt was, aangezien het het hele weekend over de 25 graden en volop zonnig was. De keuze bij de frozen yoghurt stand was goed: van vers fruit (meloen, aardbei, ananas), tot zoetigheden. Ik ging voor de variant met meloen en meloen. Zoals ik al zei: het was heet en dus had ik behoefte aan fris.

In de middag waren Lowlandsbuddy Amber en ik even in de perstent (huh, perstent? Yes! In mijn andere blog leg ik uit hoe en wat) en daar stond Ivo, een jongen met wie ik ooit gedate heb (haha) als kok knettergoede pizza’s te maken. Die moesten we dus even proberen. We deelden een pizza Margherita en die was echt héél lekker. Het meerendeel van jullie heeft niets aan deze informatie, maar mocht je ooit als pers op Lowlands belanden, ga dan vooral ook even eten in de perstent. Vet goed!

Daarna wilden we iets anders proberen. Helemaal aan het begin van het festivaterrein, naast de ingang, stond een kraam met fruit en sappen, maar kennelijk hadden ze er ook salades. We gingen voor een couscoussalade. Vegetarisch, met munt, peterselie, olijfolie, olijven en feta. Best een simpel recept, maar erg smakelijk. Bovendien waren alle producten van deze stand vrij van van alles. Heb je een allergie (gluten, lactose, weet ik wat er allemaal nog meer is), dan kun je dus ook prima aan je trekken komen op Lowlands.

Deze fruit- en sappenbar stond overigens naast de broodbakkerij, waar vers brood werd gemaakt in prachtige broodovens. Wat ik vrij geniaal vond: hier kun je letterlijk een ‘Dikke boterham met kaas of pindakaas’ bestellen. Super chill!

‘s Avonds laat hadden Amber en ik weer honger (#eatallthefood) en gingen we voor een pasta van de pastatent tegenover de mainstage. Hier bestelden we een pasta met tomansaus, olijven en parmezaanse kaas. Wel prima, niet super lekker.

Lowlands-zaterdag (dag #2): Dutch Weed Burger, Zapiekanki, Galette geitenkaas
Op dag 2 begonnen we de dag met een interview met de horecabaas van Lowlands: Hans Kuipers. Hij tipte me een aantal goede eettentjes op het festivalterrein en daar hebben we sinds dien dankbaar gebruik van gemaakt. Zo begonnen we de dag met de Dutch Weed Burger. Man, wat word ik er blij van als deze geserveerd wordt op een festival.

Het was ook helemaal niet druk bij de Dutch Weed Burger-foodtruck, wat jammer is (nou ja, wel relaxt, maar jammer voor hun), want het is echt zó’n aanrader, deze burger. Hij wordt (helaas?) niet gemaakt van wiet, maar van zeewier. De ‘burger’ is een combinatie van geroosterde sojabonen en zewier, het knalgroene broodje is gemaakt met een soort alg, waardoor het zo groen kleurt. Verder zitten er nog sla, tomaat, augurken en een lekkere saus op de burger. Helemaal vegetarisch en fucking fantastisch verrukkelijk lekker. Ik vind het écht een aanrader.

Na de burger gingen we langs Plenty; het Lowlands-restaurant waar recepten van Ottolenghi worden gemaakt. Otto-wie? Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken (#wikipedia). Hij maakt de lekkerste dingen, dus ook voor sterrenvoedsel kun je op Lowlands terecht. Ik bestelde een Zapiekanki, wat een Poolse snack is; een broodje met champignons, mozzarella en ketchup. Het deed me een beetje denken aan een snelle pizza funghi!

Als avondeten at ik vandaag een galette met geitenkaas, honing, walnoten en tijm. Je had op het festivalterrein twee plekken waar je pannenkoekachtig kon eten; bij de pannenkoekenstand (no shit Sherlock) en bij de crêpes-kraam. Ik ging voor de crêpes-kraam en bestelde daar dus de galette (wat een hartige crêpe is) met geitenkaas, honing, tijm en walnoten. Beste beslissing ooit. Dit was echt zó lekker. En ze hadden echt nog een aantal andere hele aantrekkelijke keuzes. O.a. ook een galette met serranoham. En friend Amber had een crêpe met appel, kaneel, rozijnen en suiker. Dat blijft toch ook echt een top-product als je het mij vraagt.

Lowlands-zondag (dag #3): Yoghurtshake, Tosti, groentechips, sushi en hamburgers!
Zondag was alweer de laatste en vanzelfsprekend meest brakke dag. Ik begon de dag met een smoothie van yoghurt, banaan en limoen van La Place en dat was echt bijzonder lekker. Zeker een recept om thuis ook uit te proberen.

Daarna gingen we als lunch een tosti eten. Deze tosti-koningin van Nederland móet natuurlijk de tosti’s van Het Brood op Lowlands even testen. En ik werd zeker niet teleurgesteld. Samen met friend Yoka deelde ik een tosti met brie, honing, walnoten (of pecannoten?) en appel. Vét geniaal en ik ga deze tosti echt binnenkort zelf maken. De combi met appel was gruwelijk goed!

Daarna ging ik voor een snackje weer langs Plenty, dat restaurant van Ottolenghi. Ze hadden hier groentechips op de kaart staan en daar was ik rete nieuwsgierig naar. Chips van sperziebonen, wortel, radijs en nog meer ondefinieerbare groentes. Echt heel lekker, maar wel heel weinig.

In de middag namen Amber en ik ook allebei nog sushi, van de sushitent in de buurt van de Heineken-stage. Ook de sushi was weer lekker, zo chill. Echt goede sushi voor een festival, vond ik het. Volgens mij proefde ik ook een beetje munt in m’n sushi. Wat wel echt een vreemde combi is, maar echt heel lekker. Chill!

En toen was het tijd voor het laatste Lowlands-maal. En hoe sluit je zo’n knettergoed festival dan af? Met een burger natuurlijk! We haalden een classic hamburger van de hamburgerstand en boeeeee, wat viel die tegen. En ik vond het ook zó jammer, dat ik al die dagen gewoon níet de Smokey BBQ stand heb gezien. Ik ontdekte ‘m pas toen ik de niet zo lekkere hamburger op stond te eten, van m’n laatste muntjes. Zo jammer!

Maar; al met al heb ik het echt helemaal fantastisch gehad. Het eten was heel divers, voor ieder wat wils. Ben je vega, heb je een allergie, ben je diehard snacksfan, eet je liever gezond: iedereen kan lekker eten krijgen op Lowlands.

Het lekkerste dag ik heb gehad? Ik twijfel tussen de galette met geitenkaas en de tosti met brie en appel. Hoewel de Dutch Weed Burger ook echt hoog bovenaan m’n favorietenlijstje staat. Dus, dat is mijn top 3.

Lowlands, je was fantastisch.

Benieuwd naar de rest van mijn avonturen? Welke bands ik heb gezien, wat de beste kut-wat-heb-ik-het-koud-op-de-camping-survivaltip is, hoe mijn interview met de horecabaas verliep en meer? Lees hier mijn sfeerverslag van Lowlands 2015.

LEES HET ANDERE VERSLAG VAN LOWLANDS 2015 HIER.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!


5 reacties

Melissa -

Dat ziet er heerlijk uit! Ik wil ook graag eens een weekendje weg naar Lowlands willen, maar ik dacht dat ze daar alleen simpel en vet eten hadden! Ik had werkelijk waar géén idee dat ze zulke lekkere dingen zouden hebben. Nu wil ik helemaal volgend jaar gaan!

6570 7278 -

Raar idd dat het bij The Dutch Weed Burger zo rustig was. Als ik er alleen al aan denk begin ik te watertanden. Misschien omdat-ie in vergelijking met ander festival food wat duurder is en mensen niet doorhebben dat je echt wel waar voor je geld krijgt?

mirte -

Zo zonde dat je de smokey tent gemist hebt!! De broodjes Pulled pork waren echt goud!! Wat een top weekend was het hè?

Brechtje -

Ohhh wat veel lekker dingen! Tof dat ze op festivals tegenwoordig zoveel keuze hebben. Hoef je niet te overleven op frietjes. Ik wil de Dutch Weed burger heeel graag nog een keer proberen. Gek dat het daar zo rustig was, ik dacht dat die burger juist super populair was nu!

studententramalant -

Oh wat ziet dit er allemaal lekker uit! Ik vind festival eten alleen altijd zo duur. ):

Reageer ook