Welcome to the village: review van het festival, de muziek en vooral: HET ETEN. Met o.a. de beste hotdog ooit, speciaalbier uit glas op het strand, psychedelische seksmuziek en skyhigh op een roze wolk!

Hoi allemaal! Het afgelopen weekend was ik even niet online – althans, niet hier op mijn blog- wanttttt ik was naar het leukste festival van Nederland: Welcome to the village! En ik heb echt een fantastische tijd gehad! Van vrijdag t/m zondag ging ik met Layla, Amber, Jasper &  Jasper naar dit kleine 3-daagse festival in een natuurgebied in Leeuwarden. Twee jaar geleden kwam ik hier voor het eerst en dit jaar móesten we weer. En volgend jaar weer. Waarom het zo tof is? Van goede bands die je nog niet kent tot TYPHOON, van goede rode wijn en speciaalbier uit een glas (!!) op een strandje in de zon, tot keihard feesten in ‘De Grote Gast’ (dat is een podium). En het allerbelangrijkst: van sprinkhanen eten tot pizzaslices, sushi, hamburgers van koe Janneke, tot steak tartaar, crème brûlée en heel veel wijntjes. Welcome to the village is awesome. Benieuwd naar mijn belevenissen? Lees door!


Dag 1: Chillen bij Jacco Gardner, steak tartaar en dikke burgers van koe Janneke, TYPHOON en churros

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 17 Jul 2015 om 3:27 PDT

Op vrijdag gingen we om 5 uur naar het festival. Daar opende Jacco Gardner het festival met een rete chill concert. Liggend in het zonnetje luisterden we naar zijn muziek. Ik wist trouwens helemaal niet dat hij uit Nederland komt; hij is steengoed! Vet lekker begin. Daarna gingen we naar de Baaiduinen, dit is een plekje op Welcome to the village bij het water, met een strandje, speciaalbier en goede wijn uit glas, heel veel chillspots, heel goed eten van een koe (Janneke) die speciaal voor dit festival geslacht is (klink cru) en er is een klein podiumpje. We streken er neer voor speciaalbier, aten steak tartaar (vet lekker) en een dikke hamburger. Die burger was helaas koud, dus ik heb Janneke niet heel goed kunnen proeven… Maar de steak tartaar was daarentegen verrukkelijk.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 17 Jul 2015 om 11:22 PDT

Na ons avondmaal en deze chillsessie was het tijd voor hét optreden van Welcome to the village: Typhoon op mainstage! En dat was tóf. Ik ben helemaal niet een Typhoon-fan en luister het nooit thuis, maar van iedereen in mijn omgeving hoor ik dat zijn optredens legendary zijn, dus dat moesten we meemaken. En we hebben geen spijt: wat een toffe show! Het ging zo lekker los, heerlijk! Check:

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 17 Jul 2015 om 1:44 PDT

Daarna gingen we nog even naar de eethoek om Churros te scoren, chillden we nog wat en om een uur of 12 gingen we richting ons hotel. Amber en ik sliepen in het WTC Hotel, omdat we luxepoezen zijn en ik een festivalcamping haat (I know: vét gezellig, maar gedver: regen, in de rij voor de wc, niet douchen, luchtbed – no thank you). ’s Nachts lag ik dus héérlijk in ons vet grote bad en Amber nam even een regendouche. Festival-luxe-style, oftwewel: #glamping.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 18 Jul 2015 om 4:30 PDT


Dag 2: Chillen met speciaalbier op het strand, de grootste baard ter wereld spotten, Ben Miller Band, rode wijn uit glas op het strand, het chillste concert ooit (The Villagers), zeewierburger, The Astroid Galaxy Tour en chillen bij het kampvuur

De volgende dag begonnen we het allerbest met een super uitgebreid hotelontbijt. Ik verorberde een broodje met scrambled eggs en bacon, yoghurt met fruit en muesli, een rösti, thee, sinaasappelsap en god-wat nog meer. Heel chill.

Daarna gingen we weer naar het festivalterrein. Het was vandaag (zaterdag) prachtig weer en daarom streken we neer op een houten bank met kussens, op het strand bij de Baaiduinen (je weet wel; die plek waar ze alles uit glas schenken). Daar hebben we uren gezeten en alleen maar in de zon gerelaxt. Wat een leven!

Op een gegevens moment werd ’t tijd om ook even van de muziek te genieten én om te lunchen (heul belangrijk). We kwamen terecht in ‘De grote gast’ waar de Lonely Camels aan het optreden waren. Dit is een héle harde rockband, met een drummer die echt de grootste en smerigste baard had die ik ooit zag.

De rock was mij alleen wat te hard en ik vond het tijd voor lunch. Bij Cut the crêpe kocht ik een pannenkoek met citroen, roomboter en suiker, en in het zonnetje op het grasveld at ik ‘m op. Roséetje erbij en gaan. Of nouja; juist niet gaan. Gewoon alleen maar chillen.

Verder zagen we vandaag de Ben Miller Band, wat een verrassend tof optreden was. Heel cool! Volgens mij staan ze komende week in Paradiso, aanrader dus. En ’s avonds zagen we nog The Astroid Galaxy Tour en dat was echt een bizar saai optreden; de band had totaal geen klik met het publiek (of andersom), waardoor ze bij sommige nummers niet eens applaus kregen. Heel pijnlijk en heel saai. Halverwege het optreden zijn we weg gegaan ;-). Tijd voor meer voedsel.

Als avondeten at ik zaterdag een zeewierburger, maar niet de echte ‘Dutch Weed Burger’. Deze variant van was echter ook heel lekker. Hij smaakte een beetje naar een kikkererwtenburger met spinazie.

’s Avonds laat gingen we nog even naar Jungle by Night, wat echt een tof optreden was, maar helaas op een veel te klein podium, waardoor het er súper druk was. Mij te druk en dus sneakte ik er tussenuit om te chillen bij het kampvuur op het strand. Jongens, wat een festival *hartjesogensmiley*.

Daarna was er nog een rete tof feestje aan de gang in ‘De grote gast’ (Tom Trago en Boris Werner), maar Amber en ik hadden de taxi al besteld om terug te gaan naar het hotel. Wat prima was :). Opzich.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 18 Jul 2015 om 4:17 PDT

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 18 Jul 2015 om 4:19 PDT

Dag 3: De aller lekkerste hotdog ooit, Psychedelische seksmuziek, terug naar huis & RECAP
Op zondag regende het best behoorlijk, dus dat was een beetje jammer. We werden weer wakker in ons hotel met het fantastische ontbijt (vandaag ook poffertjes, yes!). Daarna gingen we naar het festivalterrein. Gek genoeg zagen we vandaag nog een paar hele leuke optredens. Terwijl we ons daar eigenlijk niet echt op hadden ingesteld. Toppunten van de zondag waren: Myles Sanko (heerlijk chillen in het gras met soulmuziek), Pauw (psychedelische seksmuziek haha), Heymoonshaker (de tofste en enige beatboxbluesband in de wereld) en Tourist LEMC (vet lekkere rap!).

Maar het belangrijkste was voor mij natuurlijk op zondag de laatste hapjes eten bij de eettentjes waar ik écht nog heen wilde. Ik begon de dag met een couscoussalade met rode biet, feta, munt, rettich, mierikswortelcrème en noten van Buskruid Soep & salade. Die salade had ik volgens mij vorig jaar op foodfestival Het Hoofdgerecht ook al gehad en is echt intenssss lekker. En roze, love it!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 19 Jul 2015 om 6:37 PDT

Daarna zat ik vol tot we gingen avondeten. En dit was een maaltje waar ik me het hele weekend op had verheugd. Ik stond een halfuur in de rij, de enige rij die op Welcome to the village te vinden is (serieus, zelfs voor de toiletten hoef je bijna nooit in de rij te staan), maar man; wat was dit ’t waard: De hotdog van de Food Brothers. De enige truck waar een rij stond, eigenlijk de hele dag, drie dagen lang. En zo terecht! Je kunt kiezen uit vier soorten hotdogs, als ik het goed onthouden heb. Een Mexicaanse met o.a. nachochips er op (ja, die ga ik dus binnenkort namaken), een chili hotdog met -surprise!- chili con carne er op, een hele hete volgens mij en natuurlijk de classic. Ik ging voor de classic, met worst, zuurkool, ui, gebakken uitjes, augurk en een saus naar keuze. Het liefst had ik meerdere sauzen, de rauwe ui ook eventjes gebakken in de pan en er íets meer gebakken uitjes op, maar de worst heeft dit gebrek vollledig goedgemaakt: zó intens lekker. Man o man. En dat terwijl ik niet eens echt gek ben op worst (…). Maar deze? Damn! Aanrader hoor!

En toen was het festival afgelopen… Om half 8 verlaatten we het terrein en reden we met de auto terug naar Amsterdam. Allemaal een beetje high en op een roze wolk van een te gek festivalweekend. Welcome to the village is het chillste festival in Nederland. Vergelijk het met Lowlands, maar dan kleinschalig, rustig, chill en héél relaxt. Met heerlijk eten, goeie bands die je nog niet allemaal kent maar daarna wel toevoegt aan je Spotify-afspeellijst, op een prachtig terrein met heel veel verschillende leuke plekjes. Tof om te zitten, chillen, staan, keihard feesten, zingen bij een kampvuur, om speciaal bier uit glas te drinken en gewoon volledig even van de wereld te zijn. Zónder drugs. Man, wat was het tof.

Welcome to the village, ik zeg één ding: tot volgend jaar!!

Oké, twee dingen: ZORG DAT ER GIN TONICS ZIJN VOLGEND JAAR!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 19 Jul 2015 om 8:41 PDT

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *