Dinner: Zelfgemaakte tomatensoep met toast met mozzarella, tomaat & basilicum

Goedenavond! Vandaag at ik soep! Ik wist niet wat ik wilde eten, had het permanent koud en had weinig zin om te koken en dus besloot ik soep te maken. Lekkere tomatensoep die vet goed slaagde. Het was overigens vooral een luie tomatensoep, zonder de ellende die het pellen van tomaten heet, want; tomatenblokjes uit blik, woehoe!

Nodig voor Ć©Ć©n persoon: 1 blik tomatenblokjes – 1 blokje kippenbouillon (mag ook groentebouillon) – 1 ui – 1 teen knoflook – flinke pluk basilicum – 2 sneetjes witbrood – 1/2 bol mozzarella – 1 tomaat – olijfolie – peper & zout

Snipper de ui en knoflook en bak in olijfolie 2 minuten in de steelpan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg het bouillonblokje, wat water en wat basilicum toe en laat de soep 10 minuutjes pruttelen. Maak ondertussen toast van wit brood met een plakje mozzarella, tomaat, wat basilicum, een beetje olijfolie en peper & zout en bak die 10 minuten in de oven op 180C. Serveer de toast naast je soep en eet smakelijk!

Ik hou dus helemaal niet ontzettend fantastisch veel van soep (dit is niet waar, ik hou soms heel erg van soep, maar vandaag niet), maar deze soep was verrassend lekker. Ik had me een beetje ingesteld op een saaie inspiratieloze maaltijd, maar eigenlijk was het onwijs lekker. Vooral die toast was lekker. En ook daar had ik geen hoge verwachting van, want ik had de goedkoopste mozzarella van de Dirk gebruikt en had daar maar weinig vertrouwen in. Guess what? Hartstikke lekker! Dus, awesome. Heerlijk gegeten šŸ™‚

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *