OP REIS: Ik ga naar Londen en heb jouw (food)tips nodig!

Dag leukies! Aankomend weekend ga ik in mijn eentje naar LONDON! Wiehoe! Hoewel ik echt een schijterd ben en totaal niet avontuurlijk, ga ik zo nu en dan wel alleen op citytrip (wat lul ik; ik heb dit één keer eerder gedaan) en dat is awesome. Helemaal niet ongemakkelijk en heerlijk dat je alles zelf kunt bepalen.

Vrijdag vertrek ik naar Londen en zondagavond kom ik alweer terug. En nu ben ik één keer eerder in Londen geweest, maar toen is het niet gelukt om de leuke eettentjes te vinden. En daarom schakel ik nu jullie hulp in. Ik ben dól op lekker eten – dat wist je wellicht nog niet- en ik wil eigenlijk het liefst de hele dag door eten. Dus; weet jij een awesome ontbijttentje, heb je een fantastisch lunchtentje ontdekt of weet jij een plek waar ik écht eens moet avondeten; let me know!!

Ik wil in ieder geval één keer fish & chips eten, maar misschien doe ik dat zondag wel op de terugweg op het vliegveld. Maar dus ook andere lekkere dingen. Ik ben benieuwd naar je tips! Laat ze hieronder of op facebook achter en zet er even bij in welke buurt het is (ik wil eigenlijk alleen in het centrum blijven).

WOEHOE!

PS: Als je nog tips hebt voor fantastische powersongs (I’m on top of the world, dat soort) dan mag je die ook doorgeven. Voelt goed om met een powersong op m’n iPhone door Londen te slenteren. Zie mij eens zelfstandig doen. Zoiets. 😉

MIJ VOLGEN OP VAKANTIE?
Check mijn  TWITTER & INSTAGRAM

23 reacties op “OP REIS: Ik ga naar Londen en heb jouw (food)tips nodig!

  • Als je van avontuurlijke dingen houd… er zit een rainforest cafe in London. Het eten is er niet heel erg speciaal, een beetje van alles pasta, tex mex, burgers maar het restaurant ziet er super leuk uit. Ook vinden wij Bill Wyman's Sticky Fingers heel erg tof en het eten was erg lekker, typisch Amerikaans voer. Als je een pub wilt bezoeken zou ik naar de minories gaan. Deze is gebouwd onder een treinrail/station en is supergezellig. Eten is zoals in alle pubs prima en goedkoop. Nog een tip… neem een lekkere fles Kopparberg Cider bij het eten, met bosvruchten is favoriet! Voor cheap en lekker eten kun je ook naar Camden market gaan. Je kunt er niet op je gemakje zitten maar wel lekker eten bij de kraampjes.

  • Ik weet niet of je toevallig langs/naar Victoria Station moet (op weg naar het vliegveld ofzo), maar er zit echt een supertoffe jaren '50-stijl diner in het winkelcentrum dat daar direct aan vastzit, Ed's Diner. Vet lekkere burgers en sweet potato fries! Toen ik er was hadden we ook nog eens een serveerster die leek op Frenchy van Grease haha. Jamie's Italian en Borough Market zijn ook sowieso aanraders!

  • Camden town heeft een marktje (of nouja zeg maar gewoon markt) waar echt duizenden leuke kraampjes zitten, met ongeveer een voetbalveld vol met stuk voor stuk verschillende eettentjes, echt geweldig! En ontbijten heb ik heel lekker gedaan bij Le pain quotidien! (:

    Oh en over powersongs, ik vind High van Young Rising Sons echt geweldig en zeker imontopoftheworld alike. Net als Something I Need van OneRepublic trouwens, en Nothing Stays the Same van Luke Sital-Singh, en We Were on Fire van James Bay en en en enn…

    Veel plezier!(:

  • -Niet te missen als je van lekker eten houdt: Borough Market. Het is een van de oudste markten van Londen. Ligt op een centrale locatie, dus lekker handig. Ze hebben er ALLES. Van Jamaicaans gerechten tot overheerlijke Italiaanse broodjes (met de lekkerste mozzarella ooit) en van kaasfondue tot veganistische soja-ijsjes. En heel veel lokale producten. Het is ook de markt waar locals gewoon hun weekendboodschappen doen en groente en fruit inslaan.

    -De Wahaca in Soho inderdaad! Erg lekker Mexicaans eten (en als je je wilt bezatten met heerlijke cocktails en tafelvoetbal wilt spelen tegen een random stranger: dat kan in de kelderbar onderin het restaurant).

    -Ook in Soho: East Street. Lekker Aziatisch eten. Ze hebben er van alles, Thais, Indonesisch en Japans. Zie: http://www.eaststreetrestaurant.com/

    -Rossopomodoro in Covent Garden voor heerlijke pizza's (het is een keten, maar de pizza's smaken er niet minder lekker om).

    -Pret a Manger: als je even snel wilt lunchen of ontbijten. Het is een soort fast food restaurant, maar dan met gezond eten. Ze zitten OVERAL in Londen. Ze hebben broodjes, wraps, soepjes etc. En allemaal organic volgens mij.

    -Brick Lane: een overvloed aan eten hier. En als je zin hebt in een lekker bagel: de Brick Lane Beigel Bakery. De oudste bagel shop in Londen. http://en.wikipedia.org/wiki/Beigel_Bake

    Veel plezier!

  • Camden Town is echt geweldig! Een soort markt met bizar veel verschillende soorten eten uit alle landen die je maar kunt bedenken, iedereen biedt je ook allerlei dingen aan om te proeven en als je ergens iets bestelt is het super cheap, veel en heeeel lekker!

  • Carmen Dekkers zegt:

    So-wie-so de Breakfast club, en dan MOET je echt de pancakes met berries eten, die is echt verrrrrukkelijk! (of de toast met avocado of de burger of etc etc etc)

  • Ik wou ook meteen Wahaca als tip geven!! 🙂 Is "Mexican Street Food". Ik heb vorig jaar die in SOHO gedaan voor de lunch! Erg gezellig en niet al te duur :).

  • Als je naar Ottolenghi gaat zou ik naar één van de deli's gaan en niet naar het restaurant. Bij de deli's kun je ook heel veel lekkers kopen en meenemen, mocht de rest van je dag al volgepland zitten met ander lekker eten 😀 (Ik heb zelf wel eens 6 stukken taart geïmporteerd naar Nederland omdat het zo lekker was haha!).
    Verder eet je de beste steaks (en sticky toffee taart) bij Hawksmoor, ook een aanrader! En Japans bij Roka (als je veel te besteden hebt :P).
    Oh ja, ontbijten bij Ducks & Waffles.

  • Wahaca vind ik erg leuk! Zit op meerdere plekken in Londen. Het is Mexicaans eten maar gemaakt met lokale Britse producten (een oud vrouwtje maakt bijvoorbeeld al hun tortilla's) en je komt er heel snel in contact met anderen!

  • Ga naar Giraffe, ik heb daar super lekker gegeten toen ik in London was, ook heb ik een een pub genaamd 'the anchor' heerlijk gegeten.

  • Ik ga er ook binnekort heen en eten bij Italien jamie staat op mijn lijstje ligt in covent garden. En ik ga naar de italiaan piazza vlak bij oxford street. Heb daar vorig jaar erg lekker gegeten 🙂

  • Jamie's italian! Zit bij piccadilly circus en is helemaal niet duur :). Ik heb daar ZO heerlijk gegeten!
    En als je naar een musical wilt: Thriller was ook echt geweldig. Ik ben normaal helemaal niet zo gek op musicals maar deze was heel erg tof.

  • Hee Leonie! Leuk dat je naar Londen gaat! Als je toffe restaurants en hotspots zoekt zou ik zeker een kijkje nemen in de wijk Shoreditch! Deze wijk ligt iets ten noorden van station London Liverpool Street. Hieronder heb ik 3 leuke adresjes voor je:

    Tramshed (http://www.chickenandsteak.co.uk/)
    Houd je van kip of steak? Dan zit je goed bij Tramshed! Het restaurant zit gevestigd in een oude tramremise en je raadt het vast al, ze serveren alleen kip en steak! Een aanrader is de Roast barn-reared Indian Rock chicken with stuffing and chips voor 25 pond. Deze deel je met 2-3 personen en wordt geserveerd op een stok met poten en al er nog aan! Een serveerster haalt de kip voor je uit elkaar aan je tafel dus maak je geen zorgen om klunzige momenten, haha!
    Dishoom (http://www.dishoom.com/)
    In Londen heb je duizenden Indische restaurants maar welke ik heel leuk vond was Dishoom! Het restaurant geeft je het gevoel alsof je je in het oude Bombay bevind. De bediening is snel en het eten is lekker en vooral heel goedkoop voor Londense begrippen! Het is een populaire spot en je kunt helaas niet reserveren maar het restaurant heeft een bar waar je met een drankje kunt wachten tot er een tafel vrij komt (ik moest denk 15 minuten wachten toen ik er was). Het restaurant heeft meerdere vestigingen maar ik ben in de vestiging in Shoreditch geweest.
    Pizza East (http://www.pizzaeast.com/)
    Nog een populaire spot en dit keer pizza! Pizza East is een populair restaurant waar je hele lekkere pizza’s kan eten én je kunt er reserveren! Wees wel op tijd! Vergeet niet een plekje vrij te houden in je buik na de pizza want het dessert Cinnamon doughnuts met Amedei chocolate is echt goddelijk!

    Mocht je je naar Shoreditch begeven en na het eten nog ruimte in de maag hebben en zin hebben in een cocktail dan kan ik cocktailbar Callooh Callay aanraden (http://www.calloohcallaybar.com/) De prijzen van de cocktails zijn helaas wel “Londens hoog” maar hele leuke bar!

    Heel veel plezier in Londen!

    Groetjes Eva

  • Anoniem zegt:

    Ik vind dat je sowieso naar het restaurant van Ottholenghi moet gaan 🙂 Is miss. wel beste restaurant waar ik ooit gegeten heb (je kan er ook lekker lunchen) wel van te voren even reserveren!!! en als je het geld ervoor over hebt naar jamie oliver's restaurant (ik ben in zijn Engelse restaurant geweest: héél lekkere fish & chips, maar denk dat Jamie's Italian restaurant ook heeel lekker zal zijn). En voor tussendoor gewoon goed om je heen kijken en bij kraampjes en bakkers lekkere hapjes halen. Bij camden market hebben ze bijv. lekkere eettentjes dacht ik. Ook Indiaas eten is goddelijk in Engeland. Veel (eet)plezier!

  • Anoniem zegt:

    In de buurt van metrostation South Kensington zijn een hoop leuke bakkertjes/lunchtentjes/gebakstentjes. En als je daar dan toch bent zou ik gaan voor de scones met clotted cream en jam. Lekker Brits:)

  • Het is misschien een beetje cliché maar wij eten altijd minstens 1 keer bij Garfunkel's als we in Engeland of Schotland zijn. Ook moet je gewoon bij een willekeurige pub gaan eten. Ik heb daar een keer de meest grappige dingen gegeten waaronder gefrituurde bloemkool.

  • Ja!! het Cereal Killer Café om te ontbijten!! Is nog maar een half jaar open en heeft de zotste collectie compleet onverantwoorde, mierzoete maar echt geweldige ontbijtgranen. Heel veel cornflakes van vroeger (zelfs pokémon cornflakes) en Amerikaanse troep! Moet echt geweldig zijn. Hier is een link: http://cerealkillercafe.co.uk/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *