Dinner: Hamburger in parmaham op een met tomaat & olijfolie getoast broodje, met rucola, tomaat en mozzarella

Morning y’all! Die donderdag hè, dat blijkt toch wel echt een perfecte parttime dag. Iedere week goed weer en iedere keer weer heel leuk en vol met afspraken. Vandaag heb ik weer een volle agenda en daarom stond ik op tijd op, om veel gedaan te krijgen. En dat terwijl ik gisteravond flink wijn heb gedronken :). Maar ik geloof dat ik inmiddels behoorlijk getraind ben op veel rode wijn, dus ik heb verrassend genoeg nergens last van, woehoe!

Bij de wijn at ik een dikke hamburger. Niet m’n lekkerste ooit, maar hij was toch meer dan prima. Benieuwd? Hier het recept:

Nodig voor twee personen: 3 steak tartaars van AH – 2 grote witte bollen – 1 vleestomaat – 1 bol buffelmozzarella – 4 plakjes parmaham – twee plukjes rucola – zout & peper en olijfolie – eventueel mayonaise – een goeie extra: augurk

Snij de bollen doormidden en besprenkel met olijfolie. Snij de tomaat doormidden en knijp het sap uit over de witte bollen. Beetje peper & zout en doe dit een paar minuutjes op 200C in de oven zodat de binnenkant knapperig en een beetje crouton-achtig wordt. Je mag best enthousiast zijn met de hoeveelheid olijfolie en tomaat. Kneed ondertussen grotere hamburgers van 1,5 steak tartaartje (dus 1,5 pp) en vouw daar twee plakjes parmaham omheen. Bak de hamburgers in een grillpan zo’n 5-8 minuten (ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee hoe lang), maar zorg ervoor dat de ham knapperig wordt en niet aanbrandt. Doe een plukje rucola op je broodje, daarop eventueel mayonaise, dan de burger, plakjes mozzarella en de rest van de tomaat. Broodje er bovenop en klaar!

Ik vond de burger zelf een beetje saai, maar m’n mede-eter was wel enthousiast (of durfde gewoon niet te zeggen dat het saai was, hahaha). Overigens is het wel awesome dat de burger lekker zout wordt van de parmaham, is steak tartaar echt goed vlees voor een hamburger (totaal niet droog) en werden het wel echt goeie dikke burgers, dus dat is tof. Maarrrrr, als je echt vet veel zin in een verrukkelijke burger hebt, dan moet je een van de onderstaande drie maken. Veulllll lekkerder!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

DIT IS LEKKERDER, ECHT:

10 reacties op “Dinner: Hamburger in parmaham op een met tomaat & olijfolie getoast broodje, met rucola, tomaat en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *