Dinner: Stamppot rucola met zalm in parmaham, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en tomaatjes

Dag leuke mensen! Het is zaterdagochtend, ik lag gisteravond pas om 3 uur in bed en tócht was ik vanochtend om kwart voor 9 (!!) al klaarwakker. Inmiddels is het half 11 en heb ik echt al gigantisch veel gedaan, super chill. Dus ook een mooi moment om weer wat blogs te schrijven. Bijvoorbeeld over m’n avondeten van gisteravond want dat was awesome. Ik heb echt een goeie unit voedsel naarbinnen gewerkt en dat was nodig, want ik ging drankjes drinken en had de hele dag al dikke koppijn en stond dus stijf van de paracetamol en paracetamol en rode wijn zijn niet de beste combi ooit, dus: stamppot. Gewoon voor de goede bodem. En het werkte! Woehoe! Maar m’n hoofdpijn is nog steeds niet weg. Wat heb ik toch? Ik heb nooooit hoofdpijn en nu al een week!

Anywaysssss. Stamppot dus. (En dit is een awesome recept want het is lekker (verklap ik vast), makkelijk en met heel weinig dingen te maken).

Nodig voor één persoon: 1 zalmfilet – 3 plakjes parmaham – 1 zakje aanmaakaardappelpuree – 2 handen rucola – beetje parmezaanse kaas (geen must) – pijnboompitjes – paar tomaatjes

Vouw de parmaham om de zalmfilet zodat ‘ie helemaal bedekts it. Dit gaat heel makkelijk, omdat de ham een soort plakkerig is en dus gewoon goed blijft zitten. Bak de zalm met ham in ongeveer 8 minuten gaar in de pan. Als de zalm vanbinnen nog niet helemaal doorbakken is, is dat niet erg. Tenminste; ik heb eigenlijk geen idee, maar ik eet het altijd gewoon en het is heerlijk en ik leef nog. Het is wel belangrijk (echt van levensbelang gewoon.) dat de parmaham lekker knapperig bakt in de pan (met olie dus). Mjam!

Maak ondertussen aardappelpuree op de manier zoals jij het wil; twee aardappelen koken, stampen met wat melk en klaar offfff gewoon een zakje aardappelpuree mengen met 250ml kokend water. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste methode. Stamp (of roer) er dan twee handen rucola doorheen en doe de stamppot op je bord. Verdeel er wat cherrytomaatjes over, wat parmezaanse kaas en in de pan ietwat aangebakken pijnboompitten en serveer de zalm in parmaham on top. EET SMAKELIJK!

Een super goede bodem voor een avond stappen. Vet lekker, toch niet per se ontzettend zwaar op de maag, maar je zit er wel een hele avond vol van. Top! En ooooh jonge, parmaham met zalm is zo’n verukkelijke combinatie en al helemaal als die ham gebakken is. En mmmmm, je huis ruikt zo heerlijk. Mjam! Aanrader 🙂

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Dinner: Stamppot rucola met zalm in parmaham, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en tomaatjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *