Dinner: Mihoen met zalm, pangasius, Oosterse groentes, kokos, sesam en sweet chilisaus

Hi there! Boeee, het volgende recept is geen aanrader. Ik moet echt beter worden in de Aziatische keuken, god wat heb ik daar weinig verstand van. Ik wilde donderdagavond dus een vet lekkere frisse, vissige Aziatische maaltijd maken, maar ik weet dan gewoon niet waar te beginnen. En dus pakte ik nog maar eens een oud receptje (van Jamie Oliver nagemaakt) erbij en paste ik ’t hier en daar wat aan, maar echt een succes was het niet. Of nouja, eigenlijk was het gewoon totaal smakeloos en heb ik er een dikke hoeveelheid sweet chili saus doorheen gedaan, om het in ieder gevalnog ergens naar te laten smaken. Geen aanrader dus dit. Maar ik ga het recept tóch voor je uitschrijven.

Nodig voor één persoon: 1/2 zalmfilet – 1/2 pangasiusfilet (niet die van Dirk nemen, jemig wat is die droog, niet te doen!) – 1/2 zak Oosterse wokgroentes – eetlepel sesamzaadjes – eetlepel kokosrasp – scheut soyasaus – sesamolie – wokolie – 1 limoen (terwijl ik dit allemaal uittyp denk ik steeds, nee, doe maar gewoon niet, echt, het is het niet waard om dit na te maken)(maar ik typ gewoon door, haha)

Snij de zalm en pangasius in reepjes en doe in een ovenschaal. Scheut sesamolie erbij, limoen erover uitpersen, soyasaus erover en husselen. Kokosrasp en sesamzaadjes erover en 15 minuten op 180C in de oven doen. Ondertussen de mihoen gaar koken en de groentes wokken in wokolie. Schep de mihoen door de groentes, serveer de vis met krokant laagje er bovenop en doe er chilisaus bij, want anders smaakt het nergens naar. Overigens deed ik er ook nog cassavechips bij. Dus eigenlijk at ik gewoon mihoen met cassavechips en chilisaus en groentes en kun je de rest achterwege laten ;-).

Dus, ernstige behoefte aan makkelijke Aziatische recepten. Heb jij er een? Laat het weten!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Dinner: Mihoen met zalm, pangasius, Oosterse groentes, kokos, sesam en sweet chilisaus

  • Anoniem zegt:

    Variatie op Annette
    Woknoodles, kip, grof gesneden oosterse roerbakgroenten en woksaus sweet&sour. Niet pittig en binnen 10 minuten op tafel! Geïnspireerd op de wokmaaltijd(en) van de Eazie.

  • Annette zegt:

    Wat erg lekker is, wel een beetje anders dan het van jou en eerder thais.. Woknoodles, kip, thaise roerbakgroente (400 gram), 2/3 eetlepels red curry paste, een pakje kokosmelk en thats it. Heel pittig, ligt er ook net aan hoeveel curry paste je er in doet maar super lekker, gewoon kip even gaar bakken, roerbakgroenten er op tot dat allemaal klaar is dan kokosmelk (wel goed schudden voor je hem open maakt, ik vergat dat de vorige keer…) en de curry paste er bij en de noodles koken en klaarr. Moet je echt eens proberen 🙂

  • Gelukkig eet je wel awesome tosti's deze week dus dat compenseert de boel een beetje! Volgende keer misschien iets met currypasta en kokosmelk doen en een wat sambal voor de pit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *