Risotto met portobello gevuld met mozzarella op een bedje van rucola slamelange

Hoi! Het is alweer zondag, het weekend is alweer praktisch voorbij, boeee! Ik had vandaag wel echt een heerlijke dag. En gisteren ook trouwens. Maar eerst even over vandaag; ik sliep uit, werd te lekker wakker en begon de dag met Girls, de serie waar ik totaal verslaafd aan ben. Met croissantjes en koffie :). Daarna moest er een beetje opgeruimd worden thuis en dat was prima en daaaaarna ging ik aan de slag met m’n administratie. Daar keek ik echt al heel heel heel lang tegenop. Maar ik mag niet klagen want het is rete awesome dat ik geld kan bijverdienen met bloggen :D. En vandaag moest ik dus ff al m’n shit van de afelopen drie maanden verwerken en toen ik dat had gedaan was ik echt het gelukkigste mens op aarde. Wat chill. Er is écht een last van m’n schouders gevallen. Als ik nou ook vanavond nog even m’n mails wegwerk (…), is het helemaal awesome en kan ik morgenochtend fris beginnen aan een hele drukke week. Maar jeej, ik ben dus blij!

Als avondeten wilde ik vanavond per se mozzarella eten. Ik had het gisteren met Claartje (foodness.nl) gehad over #omfietsmozzarella; de mozzarella van Garofalo is de enige echt geweldig lekkere mozzarella die je in de supermarkt kan krijgen, maar je moet er wel voor omfietsen. Claartje was benieuwd en heeft vandaag omgefietst en omdat ik er een blogje over wilde schrijven voor Foodness, ben ik zelf ook maar langs Jumbo gegaan voor deze to die for mozzarella (want hij wordt dus alleen bij Jumbo verkocht en voor veel Amsterdammers betekent dat dus: omfietsen). En hij was heerlijk! In combi met risotto en portobello.

Nodig voor één persoon: 1 portobello – 1/2 kopje risottorijst – 1 kleine ui – 1 teen knoflook – 2 glaasjes witte wijn – 1/2 bol lekkere mozzarella – handje rucola slamelange – 1 tablet kippenbouillon – parmezaanse kaas

Snij de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie glazig. Voeg de risottorijst toe en bak ook sort of glazig (dit is mij nog nooit gelukt). Zodra het aan begint te koeken doe je er een glas witte wijn bij en laat dit inkoken. Zet ondertussen ongeveer 400ml bouillon. Voeg steeds als de risotto droogkookt een glas bouillon toe en blijf roeren. Leg de helft van de mozzarella op de portobello en zet dit 15-20 minuten op 180C in de oven, tot de mozzarella mooi gesmolten is. Als de bouillon helemaal ingetrokken is (of als de risotto al de juiste bite heeft) doe je als laatste nog een glas wijn erdoor (ik hou van lekker veel wijn door de risotto) en de parmezaanse kaas. Laat ’t voor de laatste keer droogkoken. Serveer de risotto op een bedje van sla en met de paddenstoel on top. Beetje peper erover en klaar!

Een delicious maaltje, maar hij haalt het niet bij de risotto met mascarpone van laatst. 😀

Oké! Op naar een drukke week! Maandag ga ik bij een vriendin eten, dinsdag naar een filmpremière van een andere vriendin, woensdag iets drinken, donderdag naar de Nationale Eettest van BNN en dan vrijdag t/m zondag met zes vriendinnen bivakkeren in huisje in the middle of nowhere met heel veel eten & wijn. Het zou dus bést eens kunnen dat ik deze week ietwat offline ga zijn. Maar aan de andere kant; geloof ik het zelf? Nee. Misschien weinig nieuwe blogs deze week, maar volg op instagramz, dan blijf je toch een beetje op de hoogte :D.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Risotto met portobello gevuld met mozzarella op een bedje van rucola slamelange

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *