Dinner: Pasta met kip, paprika, courgette, champignons, pesto, pijnboompitjes en parmezaanse kaas

Goedenavond allen! Ik kom net terug van een bezoekje aan Haarlem, waar ik samen met mijn roomie op bezoek ging bij onze hoogzwangere gemeenschappelijke vriendin Amanda. En het was vét gezellig. Aman had voor ons gekookt en maakte een hele lekkere en simpele pasta. Ik weet het precieze recept niet, maar kan het wel een beetje gokken en daarom ga ik het toch voor jullie uitschrijven.

En oh, het is even niet vega. Normaal eet ik natuurlijk meat free op monday, maar als ik dan bij een vriendinnetje ga eten vind ik ’t zo’n onzin om moeilijk te gaan doen. Dan morgen maar vega. 😉

Nodig voor ̩̩n persoon: een handje champignons Р5cm courgette Р1/2 rode paprika Р2 eetlepels pesto uit ene potje Рtagliatelle Рeetlepel pijnboompitten Рbeetje parmezaanse kaas Р1 kipfilet

Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking. Snij de courgette, champignons en paprika in stukjes en bak in olijfolie. Snij de kip in stukjes en bak mee. Voeg de pesto er aan toe en misschien nog wat room, maar dat weet ik niet zeker. Serveer de saus op de pasta en on top nog wat gegrilde pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Het kan best zijn dat je ook nog knoflook en een uitje mee moet bakken met de groentes, maar misschien ook wel niet. Ik denk misschien van niet, omdat de pesto uit een potje al behoorlijk smaakvol is… Maar probeer wat uit! En laat hieronder weten of het lekker was.

Ik vond het in ieder geval echt een lekker maaltje! Kip pesto, maar dan makkelijk zonder zelf pesto te maken. Niet dat dat moeilijk is, maar dit is gewoon wel echt een op en top fijn studentenrecept, als je het mij vraagt. Mjam!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

3 reacties op “Dinner: Pasta met kip, paprika, courgette, champignons, pesto, pijnboompitjes en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *