Vandaag is GEWOONWATEENSTUDENTJESAVONDSEET 3 jaar geworden! En dat vier ik met zelfgemaakte kapsalon & nostalgie :)

Dag leuke lezers van mijn blog! Vandaag is GEWOONWATEENSTUDENTJESAVONDSEET jarig! Wiehoe! Drie jaar geleden precies, schreef ik mijn eerste blogpost (klikkkk, om ‘m te lezen haha, wat een kwaliteit). Inmiddels zijn er drie jaar voorbij (ben ik allang een ex-studentje) en in die tijd is er heel veel veranderd. Man, wat heeft mijn blog me veel leuke dingen gebracht. En daarover wil ik je dolgraag eens vertellen in deze blogpost! Maar eerst het recept van m’n avondeten van vanavond, die heerlijke zelfgemaakte kapsalon van de foto hierboven. Mmmm! Daarna duiken we in nostalgie-modus.

Nodig voor ÊÊn persoon: een hand (oven)frites – 200gr shoarmavlees – 1/2 tomaat – een hand ijsbergsla – wat knoflooksaus – wat sambal – 1 plak jonge kaas

Maak de frites klaar zodat ze gaar en knapperig zijn. Bak de shoarma ook tot ’t gaar en knapperig is. Begin dan in een ovenschaal met de gare friet, daarop de shoarma en giet er wat sambal en knoflooksaus over. Gieten is niet het goede woord, maar ik kan even niet op een beter woord komen. Dan doe je de plak kaas erover en dit zet je ongeveer 5 minuutjes op 180C in de oven, tot de kaas gesmolten is. Doe er een handje sla bovenop en top af met de tomaat, in stukjes gesneden. Dan is je zelfgemaakte kapsalon klaar en ga je vreselijk verrukkelijk eten. 😀 Toegegeven: dit is een van de beste recepten hier op mijn blog. Zo. Lekker.

Nou, tot zo ver over mijn heerlijk feestelijke avondmaal. Nee, niet trouwens, want ik moet er nog iets over kwijt: eigenlijk wilde ik een driegangendiner maken (3 jaar, 3 gangen, LEUK), maar het was al 7 uur toen ik een keer boodschappen ging doen. En ik had honger. En toen bedacht ik dat kapsalon met drie kaarsjes er in wel heel leuk, lekker en typerend voor mijn blog zou zijn. Dus dat moest het worden. Alleen hadden ze bij de Dirk geen kaarsjes :(. Dus toen werd het alleen kapsalon, haha. Maar verder heb ik m’n blogverjaardag ook nog gevierd met tompoezen en bruisende witte wijn. Dus goed genoeg 😀

Nou, dan nu into de nostalgie.

Ik begon met bloggen op 2 september 2011; toen had ik nog een half jaar school voor de boeg en in mei 2012 studeerde ik inderdaad af van mijn studie Interactieve media. In het begin werd mijn blog dagelijks door 50 mensen gelezen, wat ik al best wel veel vond. Vooral voor vrienden, familie en kennissen, maar op den duur ook door vreemde mensen. Vet leuk!

In de zomer van 2012 was LINDA magazine op zoek naar bloggers voor LINDA meiden. Dit leek me wel wat en na een leuk gesprek op de redactie, was ik ‘aangenomen’! In de zomer van 2012 en 2013 mocht ik bloggen voor het tofste tijdschrift van Nederland. NICE! Hiermee begonnen de bezoekersaantallen te groeien en inmiddels zat ik tussen de 700 en 1000 bezoeken per dag. Omdat deze aantallen interessant begonnen te worden, kwam ik in contact met Hotpinkmedia; een partij die ervoor zorgt dat je geld gaat verdienen met je blog.

In juni 2013 ging mijn blog opeens viral over Facebook. In ÊÊn weekend groeide het aantal likes van facebook.com/gewoonwateenstudentjesavondseet van 1600 naar 25.000 likes! WHUT! Een bizarre gebeurtenis die echt te awesome voor woorden was. WTF! Ik ben nog steeds verbaasd (en ik HOU er van om dit verhaal te vertellen, het is ZO cool!).

Met zo’n enorme groei in populariteit werd mijn bog opeens interessant voor allemaal verschillende partijen! Ik kreeg allemaal aanbiedingen van bedrijven die me wilden helpen geld te verdienen met bloggen, werd benaderd door drie uitgeverijen en kreeg opeens pakketjes thuisgestuurd. Man, wat vet. En als kers op de taart: IK STOND OP TELETEXT! Hahahah! Dat vond ik echt zo zo zo knullig cool. Freaking teletext! Hahaha! 😀

Na het weekend dat m’n blog viral ging, werd ik in Amsterdam op de fiets aangereden voor een fietstaxi (lach me niet uit:P) en brak ik m’n arm op twee plekken (#fuckme). Mijn rechterarm ja. Ook wel mijn kookarm ja. Toen ontstond de categorie ‘Eenpansgerechten’ op gewoonwateenstudentjesavondseet en blogde ik zo’n 8 weken over gerechten die je makkelijk met ÊÊn arm klaar kon maken. Ach, dit was best een leuke tijd, hahaha.

In de tussentijd werd ik uitgeroepen tot leuk mens op leukedingendoen.nl en verscheen ik als Amsterdammer van de dag in Het Parool (waar ik overigens inmiddels al 3? 4? keer in heb gestaan, VET). Ik ging bloggen voor foodness.nl Ên The Post Online en switchte van mediabureau; van hotpinkmedia naar blogtoday van Sanoma, mijn huidige verdien-geld-met-bloggen-partij.

In januari 2014 had ik dan nog te vet m’n tv-debuut bij BNN The Social Club, toen Gwen van Poorten bij me kwam eten. Vet leuk :D.

En naast dit allemaal zijn er nog honderdduizend toffe dingen gebeurd. Hoe bizar is het; mijn blog en vooral het viral gaan over facebook heeft zÃŗ’n grote invloed gehad op mijn leven! Echt, wat een toffe dingen maak ik mee! Ik vind het zo zo zo zo zo cool en ben ook iedere dag weer ZO blij met alle lezers van mijn blog en met alle toffe reacties en mails die ik van jullie krijg.

Ik kan me geen leven voorstellen zonder mijn blog en zou niet weten wat ik in godsnaam met m’n tijd zou moeten doen dan!

Als laatste awesome ding mÃŗet ik natuurlijk nog noemen dat binnen nu en een maand ik gewoon een eigen kookboek heb. In oktober ligt er gewoon een boek van mij in de winkel. Waaaaaaaat?! 😀

Echt, zonder jullie was dit niet allemaal gebeurd en ik ben jullie dar zo gruwelijk dankbaar voor. Echt, bloggen is ZO tof. Het brengt ZO VEEL leuks! Ik stop nooooooooooit meer. Op naar de volgende blogverjaardag, en hopelijk blog ik dan al fulltime, zodat ik gewoon een vet feest kan organiseren, met al m’n volgers. In de Arena (die moeten we bijna vol krijgen met alle facebookfans ;-)) JA. Op naar jaar 4!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


12 reacties op “Vandaag is GEWOONWATEENSTUDENTJESAVONDSEET 3 jaar geworden! En dat vier ik met zelfgemaakte kapsalon & nostalgie :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *