Koken met restjes: Gevulde paprika’s met couscous, kippendijen met komijn, gedroogde abrikoos, tomaat en feta

Hoi allemaal! Weten jullie nog die ene keer dat ik op facebook vroeg om inspiratie voor m’n avondeten, met een hele waslijst aan ingrediënten (zie hierrrr)? Ik kreeg toen allemaal goede reacties en maakte daaruit echt best een behoorlijk lekkere maaltijd. Een maaltje van restjes dus. En omdat ’t zo goed lukte, hier het recept!

Nodig voor twee personen (ongeveer): 2 paprika’s – 100gr kippendijen – 1 eetlepel gedroogde komijn – 1 tomaat – 5 gedroogde abrikozen – 2 eetlepels feta

Snij de kip in stukjes en giet er wat olijfolie over. Smeer in met komijn en laat dit even intrekken. Maak ondertussen couscous klaar, door de couscous te laten wellen in dezelfde hoeveelheid kokend water. De paprika’s snij je doormidden, je haalt de zaadjes eruit en het stengeltje bovenaan en deze halve paprika’s kook je ongeveer 10 minuten in een pannetje. Bak ondertussen de kip. Meng de couscous met gedroogde abrikoos (die je in stukjes hebt gesneden), tomaat en feta. Doe ook de kip erdoor zodra die klaar is en serveer de couscous in de halve paprika’s. Twee paprika’s per persoon en klaar ben je!

Het was dus echt wel een lekkere maaltijd, maar ik kan me nog herinneren dat het een klein beetje flauw was. Misschien lekker met een bosuitje erdoor o.i.d.? Hoewel dit echt al wel heel smakelijk was hoor! 🙂

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Koken met restjes: Gevulde paprika’s met couscous, kippendijen met komijn, gedroogde abrikoos, tomaat en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *